Yemek yapmayı kimden öğrendiniz? Tariflerinizin kaynağı nedir?

Benim yetiştiğim evde yemek kültürü çeşidi çok fazlaydı.Babam meraklıydı,annemde yapardı.
Evin tek kızı olmam nedeniyle küçük yaşlarda yemek yaptırırdı.
Temelimi ordan aldım .
Yatılı okuldada daha farklı yemekler gördüm.
Ağbim evlendi ,yengemden ,ağbimden yemek çeşidi ve masa düzeninde çok şey öğrendim.
İki ağbimde çok marifetlidirler,iyi bilirler,sorarım.
Galiba yemeye meraklı olunca onunla ilgili herşey ilginizi çekiyor.
Tv de olsun , arkadaşta olsun ,dergilerde olsun hemen tarifine bakardım.Beğendiğim olursa sorardım.
Sadece tariflede kalmam biraz uydurmasyon yanımda vardır.
Şimdide nette de bakıyorum.
Dedim ya yemeyi seviyorum,elimde değil ilgi alanıma giriyor.kaydirigubbakcemile3

Ben aslında yemek yapmayı annecim vefat edene kadar bilmezdim.Hiç ama hiç bilmezdim..
Annemden sonra haftada 2 gün kadın alıyorduk eve yemek yapsın bize diye.Babam öğretmen olduğu için okullarındaki aşcı bayan geliyordu yani..
Sonra teyzem öğretti bize.Zamanlada kendim gerek sallayarak,gerek deneme yanılma yöntemi ve gördüklerimle ilerlettim..
Şimdi maşallahım vardır..Sürekli de bir şeyler yaparım..

annemden öğrendim ama yazarak :) nişanlıyken bütün yemekleri bi defterde topladım şimdi bi güzel yapıyorum zemuszemus

yemek yapmayı üniversiteye gitttiğimde annemden öğrendim
hemen hemen her gün telefonda şu nasıl yapılır canım bunu çekti nasıl yaparım diye tarif alıyordum
yapa yapa da elim alıştı zaten internet gibi bir nimet var elimizin altında
ne ararsam buluyorum tarifini
şimdi de eşimle ne yesek ne yesek diyoruz giriyorum mutfağa bişiler çıkıyo
çok şükür henüz yemeklerimden dolayı zehirlenmedik kaydirigubbakcemile3

göz aşınalığı annemden ve ablamdan gelir ikiside güzel yemek yaparlar ama ben onları geçtim sanırım
mutfağa ayı bi ilgim var bütün gün yemek yapsam sıkılmam çokda güzel yaptığımı soylerler
eşim bayılır kayınvalidem bile herzman soyler her türlü yemek yapmayı severim hamurişi tatlılar yemekler şimdi akşam olsada eve gidip yemek yapsam diyorum

annemden aldığım tariflere baka baka yapıyorum daha. arada bir de internetten ve kesinlikle Oktay Usta ... her tarifi tutuyor çünkü

Üniversitede anneme telefon aracılığı ile sorarak ve deneme-yanılma yollarıyla öğrendim...
Yemek yapmak harika birşey!

:hooray:

Annemden öğrendim.Ailemizde annemden iyi yemek yapan yok zaten.Bende herkesın elınden malesef yemek yıyemıyorum biraz pimpirikliyim.Eşimde annemin yemeklerine bayılır.Zaten evlenmeden önce annemin her yaptığı yemeğin tarıfını, tarif defterıme yazardım sımdı ona bakarak döktürüyorum valla eşimde bayılıyor.Arada belli sitelerim var onlardan da tatlı fıkırleri alıyorum.

öncelikle annemden tabi, sonra internetten, bir de çok meraklıyımdır, yeni tarif gördüğüm zaman lezzetli ise hemen alır denerim...bu arada her ay evime sofra ve lezzet dergilerini alırım :ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…