Selamlar, bir türlü yemek yapmayı beceremiyorum. Kek yaparım kabarmaz, börek yaparım ya kızarmaz ya da sert olur. Ocakta yaptığım yemeklerin de tadı güzel olmaz. Pilav diri kalır. Lezzetli olmuş diyerek yediğim hiç bir yemeğim yok. Üstelik tariflere bakarak yaparım. Mutfakla uğraşmayı da severim ama neden güzel olmuyor? Sevgini koymamışsın demeyin sakın
Fırın sıcaklığını tutturamıyor olabilirsiniz belki, her fırının dengesi bir farklı. Annemin fırını mesela, 180 derece denen bir tarifte 150 de açarız onunkini.
Tencere yemeklerinin nesi kötü oluyor ki? Mesela örnek verin
Selamlar, bir türlü yemek yapmayı beceremiyorum. Kek yaparım kabarmaz, börek yaparım ya kızarmaz ya da sert olur. Ocakta yaptığım yemeklerin de tadı güzel olmaz. Pilav diri kalır. Lezzetli olmuş diyerek yediğim hiç bir yemeğim yok. Üstelik tariflere bakarak yaparım. Mutfakla uğraşmayı da severim ama neden güzel olmuyor? Sevgini koymamışsın demeyin sakın
Bende sizin gibiydim:) abim hep der midem senden ahiret gününde hesap soracak diye :))) ya yakardım ya pişmezdi ya tuzunu unuturdum hep bir sıkıntı ama yapa yapa öğreniyor insan misal ben pilavı birkac kez lapa yaptım ablam dediki kısık ateşte 10 dakika kavur pirinci gercekten te kısık ateşte pişen ve kendi baharında kavurdugumuz cogu yemek güzel oluyor pes etmeyin ben suan az çok öğrendiysem valla herkes öğrenir :))
Ben de çok iyi değilim thermomix aldım bi nebze yapıyorum üşenmezsem en azından içinde tarif var seçip gramı gramına koyuyorum yapıyor köfte vs koyuyorum buzluğa basiy yemek yapıyorum uğraşmam da
benim de tarife bakarak yaptığım hiçbir yemek olmuyor o yüzden sadece üçeriğindeki malzemelere bakıyorum. miktarını ve önce sonrasını kendim yapıyorum oluyor
ama ilk yaptığım yemekler benim de hep kötü olur. o yüzden yeni tarif denememeye çalışırım ama yapa yapa o ince noktalara alışıyor eliniz. mesela ben çok güzel pasta, kek yaparım ama hamur işi yapamıyorum. poğaça yapmaya kalksam veya kurabiye hamuru bir türlü tutturamıyorum. işin garibi benim başladığım hamuru eli en yatkın olanlar bile topralayamıyor.