• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapamamak

sassyassyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
9.508
48.078
548
herkese merhaba,

sürekli dışarıda yemekten sıkıldım ve artık evde yemek yapmaya başlamak istiyorum. yemek yapmayı severim ama genelde zamanım olmuyor. eve yemeği yiyip geliyorum yani. bir de sanırım beceremiyorum. sevdiğim bütün lezzetleri karıştırasım geliyor.

mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım. bence güzel oldu ama sevgilim beğenmedi biraz zorlama yedi. beceremiyorum yani her şey birbirine giriyor. aklımdaki şey ortaya çıkmıyor. aslında yapmak istiyorum ama ı ıh işte olmuyor.

siz yemek yapmaya nasıl başladınız? daha basit şeylerden mi başlayayım? aslında onları da yapıyorum. yani çorba çeşitleri,pilav vs onları beceririm. annemin yemeklerini taklit etmeye çalışıyorum ama olmuyor. maalesef ondan tarif alacak durumda da değilim.

siz de başladığınızda böyle saçma şeylerle karşılaştınız mı? inat edip hala kafamda uydurduğum tariflere devam edeyim mi yoksa kendi kendime "yassy o yemekler senin neyine yap salçalı makarnanı ye" mi diyeyim?

tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım. bence güzel oldu ama sevgilim beğenmedi biraz zorlama yedi. beceremiyorum yani her şey birbirine giriyor. aklımdaki şey ortaya çıkmıyor. aslında yapmak istiyorum ama ı ıh işte olmuyor.

15 senelik evliyim böylesini denemedim:KK70:

Valla ben direk makarnayı haşlıyorum üstüne bol sarmısaklı yoğurt ohh yeme de yanında yat.
Deniz kabuklu bilmen neli makarna nedir?

ya ben yemek yemeye bayılıyorum yani böyle yarınlar yokmuş gibi yerim anlatamam size. ama farklı şeyler denemeyi de severim. gereksiz maceralar peşine düştüm sanırım :KK70:

Bende ilk başta pek yapamıyordum aynı senin gibi dışardan söylemekten sıkılınca denedim birşeyler ilk başta kötü oldu ama sonradan lezzeti oturdu

O ne hakkaten guzel kardesim, 5 farkli makarna tabagi malzemesini bir arada kullanmisin. Pesto ile domates bile gitmez.

Ac bilakisin makarna menusune bak, sana cok kolay fikir olur bir dahaki sefere.

gitmedi bi de olan evdeki peynirlere oldu :(

ya ben yemek yemeye bayılıyorum yani böyle yarınlar yokmuş gibi yerim anlatamam size. ama farklı şeyler denemeyi de severim. gereksiz maceralar peşine düştüm sanırım :KK70:
Önce basitini yap sonra zamanla denersin. Allah ne güzel sarımsak yaratmış :)) kokuyor ama onun da çözümü maydanoz :)

hahahah ya bir yerde yemiştim ve bence gayet güzeldi ama evde deneyince tabi içine ekstralar kattım kurutulmuş domates gibi. ve olmadı. sevgilim kendisine tost yaptı üzüldüm :KK43:

kıyamam ya niye üzülüyon.
antin kuntin şeyler deneme ilk başta. önce bir elin alışsın. makarna için daha basit soslardan başla bence. salçalı makarnanın nesini beğenmedin acep:)

Çok güzel tarifler var internette oradan bakabilirsiniz.
Bir de yemeklerde şarap kullanmak bir zanaat bence. Kolaydan başlayın :)

Ben de değişik lezzetler yapmayı seviyorum.
Zamanla neyin neyle uyduğunu öğreneceksiniz ve her şeyi karıştırmayacaksınız.
Yotube'da videolar izleyerek yapıyorum.

herkese merhaba,

mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım.

ben böyle değişik makarnaları severim ama yemeğin çok karışık
bence lezzetler birbirini baskılamış.
damak zevkine uymamıştır sevgilinin ;)

yapma demiyorum, hobi olarak bu eksantrik şeyler yine yap da biraz malzemeleri azalt :)

gitmedi bi de olan evdeki peynirlere oldu :KK43:
Yazik sana da. Bak cidden bu malzemeler ile 5 farkli gun super makarna yapardin. Daha basit tut yemek olayini. Hepsi bir arada olmaz.

Sadece pestolu olsa super giderdi bak
Ya da domates ve naneli
Bir baska gun peynirli.

Biber, mantar ve kremali ;)

Gercek tariflerden fikir edin.

kıyamam ya niye üzülüyon.
antin kuntin şeyler deneme ilk başta. önce bir elin alışsın. makarna için daha basit soslardan başla bence. salçalı makarnanın nesini beğenmedin acep:)

dedim ki hani güzel bir yemek yapayım,karşılıklı kadeh kaldıralım romantik bir akşam olsun. sonuç adam tost+çayla kapattı akşamı :KK70:

ben teferruatlı yemek sevmiyorum sal biraz dedi bi dahakine bi tencere salçalı makarna koycam önüne :KK70:

Back
X