çok güldüm bu yorumaAynen oyle ya..
Bide yemek goturediginde ki gerginligi bni deli ediyor.
Sanki dunyanin sonu, isyeri isgal altinda ve kuru ekmege muhtac gibi triplere giriyor
Bugun kek yapicam diye 2 olgun muzu ayirmistim.
Kizin yemegini elinden aldim diye ayirdigim muzlari alip gitmis.
Yolda al dimi? Heryer manav market.
Ben mi abartiyorum o mu doyumsuz bilmiyorum ama cildirasim geliyor
Yaptıginiz yemekleri konserve gibi sicağiyla kavanoza kapatın.
Her yaptığınızı stoklayın bari .3 saatte birsuru kavanoz çıkar ..Yurtdışındaymıssinız donmus gidalardan faydalanın.Türkiyeye gelince herşeyin kurusunu alın .Taze fasulye ve dilim patlican kurusu bile kurtarıcı bir yemek.
Canım beraber gidin markete maddiyatı verince anlayacaktır.
Yotube de var çorbayı bolca pişirip kavobozlara koyuyor kadın konserve gibi pişiriyor.
Fazla dayanıyor o zaman.
En kolayı da çorba konserveyi sizin yapıp stoklamanız.
Pratik yapın tavuk fırına verin pataes verin bunlar hem karın doyıurucu hem de çok pratik.
Börek için yufkaya gerek yok mayalı hamurdan yapın sozguyunca dondurucuya stoklatın, çıkardımı tazecik oluyor.
Ben de hiç bir şey bulunmayan yerde yaşadım yazdan hep stoklardım kolay pratik olurdu.
Evet orda fazla türk yok.
Öf ya, gercekden işin zor. Bide iki çocuk olunca...
İnternetden sipariş olmazmi? Amazon filan?
Ben bazen yapiyorum bakkal evime uzak ertesi gün geliyor börülce filan
Çarşaf böregi denediniz mi .Yufka açamıyorsanız tam size göre .Netten bi araştırın.O kavanoz isi olmasa coktan bosanmistik sanirim
Uzun suredir o yontemi uyguluyorum, 2 gun once stoklari tuketmis farketmemistim.
Bugun kacirmaya kalktigi yemekte kizim icin fazladan yapip kavanozladigim yemekti
Onerileriniz icin tesekkur ederim, dikkate alicam.
Borek degil ama corek oldukca sIk yapiyorum ama yufka boregin tadi bi baska
Acaba eşiniz küçükken yoksulluk falan mi çekti?
Veya annesi aşırı sağlıklı mi besledi dışarda yemek sağlıksız olayını çok mu aşıladı adama nedir?
Bence bu saatten sonra değişmez.
Adam 1.92 boyunda ve spor da yapıyormuş.
Yani kalori ihtiyacı epey fazla.Yaktikca yemek isteyecek.
Yoruldunuz yerde yapmayacaksınız yapacak bir şey yok kendisi yapacak.
Yemeğe düşkün biriyse kendisi halledecek.
Kimse onun aşçısı değil.Cocuklariniza ve ona kafi miktarda yapın geçin öğlen götüreceğini kendisi yapsın ben olsam elimi sürmem.
Benzer bi konu okumuştum sanki daha önce de
8 senedir eşin fena alışmıştır da
Sen nasıl alışamadın ona şaşırdım konu sahibi
Yok annesi orta avrupa yemeginden baska bisey yapmaz, dayar insana cesit cesit et patatesi.
Corbasi bile kremali marineli filan olur, ben uzun sure yiyemiyorum o sekilde.
Esimde bnle evlendikten sonra daha saglikli seyler yemeye basladi, cunku ben et tas catlasin haftada 1 yapiyorum.
Evet resmen agliyor acim diye ya,inanin cok sinir bozucu.
Az once eve geldi.
Sabah bebek mamasini elinden aldim diye tripli, 3 cesit yemek yaptim dokunmadi, 15 dk sure veriyorum gelip yemeye baslamasi icin :)
Bol bol hamurişi yapıp atın dolaba yanında çayla geçirsin öğününü madem.
Ay eşimi gördüm sanki, ben de kahvaltısını ve öğle yemeğini veriyorum eşime. Akşam yemeği de işten geldimi hazır olmalı. Yemekten sonra minik bi kahve yap minik meyve soysana minik ne zamandır tatlı yapmıyosun.
Bazen duymamazlığa geliyorum fare gibi gidip dolabın önünde dakikalarca ayakta duruyo acaba ne yesem diye.
İyi ki kadın olmamışlar
Yok annesi orta avrupa yemeginden baska bisey yapmaz, dayar insana cesit cesit et patatesi.
Corbasi bile kremali marineli filan olur, ben uzun sure yiyemiyorum o sekilde.
Esimde bnle evlendikten sonra daha saglikli seyler yemeye basladi, cunku ben et tas catlasin haftada 1 yapiyorum.
Evet resmen agliyor acim diye ya,inanin cok sinir bozucu.
Az once eve geldi.
Sabah bebek mamasini elinden aldim diye tripli, 3 cesit yemek yaptim dokunmadi, 15 dk sure veriyorum gelip yemeye baslamasi icin :)
koca bir tencere çorbayı işe mi götrmüş
maşallah maşallah. Arada kendisi yapsa yemeklerini en azından iş yükünüz azalır
Benim eşim ölse kalkıp yumurta kırmaz benden bekler hep:) biraz da nankördür haftada bir gün kalkamasam akşama kadar 10 kere arar bugün aç kaldım senin yüzünden diye. Şikayet etsem ne olacak değişmiyor ki adam :)Dimi bncede iyiki kadin degiller, kesin obez olurlardi yada kocalaribi obez ederlerdi :)
Siz sikayetci degilseniz ne guzel.
Benimki gozunun capagini yikamadan yataktan firladigi gibi ne yesem diyor, bakin abartmiyorum
Hic usenmez sabah 6 da pirinc unlu muhallebi yapar yer, ise giderken icim usumesin diye
benim 70 yasindaki dedem mantiginda..
Çarşaf böregi denediniz mi .Yufka açamıyorsanız tam size göre .Netten bi araştırın.
Birde Turkiyede vakumlu yufkalar var ,baklavalik yufka diye .Onun boregide cok güzel olur .Belki 10 poşet filan götürseniz işinize yarar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?