How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi yemek problemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

berrinse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
19
0
86
İstanbul
herkese iyi günler,

Sizlere danışmak istedigim bir konu var.
Benim yegenim şu an 2.5 yaşında ve çok üzüldügümüz bir yemek problemi var.
Baştan anlatmak gerekirse;
daha dogdugunda annesinin m.e.m.esiniden süt içmek istemiyordu.Biberon, emzik hepsini reddediyordu.Kaşıkla anne sütü vermeye başladık.Katı gıdalara geçme döneminde sorunlar katlanarak büyüdü ve halende devam ediyor.
2.5 yılda bogazından daha bir pirinç tanesi dahi geçmemiştir.
Annesi tüm yedirdiklerini blendırdan geçiriyor.Blendırdan geçirilen yemekleri yemegi reddediyor diyelim ki güç bela mamayı yuttu bu seferde ögürerek midesinde ne varsa çıkarıyor.
Sabah kahvaltı yapıcak diye yataktan çıkmıyor.Annesi mutfaga gittiginde çeşitli bahanelerle annesini mutfaktan uzak tutmaya ugraşıyor.Mutfakta herhangi birşey hazırlandıgında kendi kendine ögürüp kusmaya çalışıyor.
Hepimiz özellikle annesi çok yıpranmış durumda ,doktora daha dogrusu doktorlara bir çok defa götürüldü hiç bir fiziksel problemi yok deniyor.
Şu an 2.5 yaşında ve yapabilecegimiz herşeyi yapmamıza ragmen yemek yemiyor.
İsterse bir hafta aç dursun bana yemek verin demez.Çaya batırılmış bisküviyi bile dilinin üstünde tutuyor sonra çıkarıyor.annesi bu problem yüzünden psikolojik tedavi görmeye başlayacak.
Doktorların dedigine göre bir çocuk psikologuna gitmemiz gerekiyormuş.bu yutmama yutamama sorunu psikolojik bir sorun olmuş çocukta.

Sizlerin bildigi alanında uzman bir çocuk psikologu yada çocuk yemek uzmanı var mı?

yada tavsiyeleriniz neler? (bu arada forumu inceledik ve tavsiye edilen ne varsa yaptık elde var 0 oldu :(

ne olur bir düşünceniz varsa yazın bize yardım edin.

şimdiden teşekkürler,
b.

dün benzer bir sorundan ötürü başka bir konuya da yorumda bulundum
önce çocuk psikoloğuna götürsünler ama ardından mutlaka kreşe versinler
mutlaka etkilenip yemeye başlayacaktır ki benim oğlumda öyle oldu

kilosu nasil?normal degerlerdeyse cokda stress yapmayin,hic zorlamayin cok rahat davranin ve uzuldugunuzu fazla hissettirmeyin.suz zorladikca ve uzuldukce inat ediyor olabilir,böylece dikkat cekerek naz yapmaya calisiyordur,kendi cocuklugumdada aynen böyleydim,benide böyle zorlarlardi yemek yeme konusunda bu yuzden evde yemek saatlerinden nefret ederdim:)

Ben de kesinlikle kreşi tavsiye ediyorum; kızım 2,5 yaşındaydı başladığında 2-3 ay oldu.
Başlamadan önce neredeyse herşeyi ben de blender'dan geçiriyordum ama kreşte yemeye başladı; ilk ay yine oradakileri yediği halde, benim yaptıklarımı yemediği için blender ile devam ettim. 2. ayda önce fish fingers denen yabancı markalı balıkları aldım çok lezzetli diye. bir iki derken dört yemeye başladı ve onun sayesinde çorbalara blendersız devam ettim ve şu anda bazı şeyleri yemeye zorlansa da yeme konusunda sıkıntım yok. Arkadaşlarının yediği ve kendisinin yiyemediği birşey olursa birkaç hafta sonra hırstan yemeye başlıyor.

Back