- 6 Mayıs 2019
- 857
- 569
- 103
- Konu Sahibi Bigjetplane
-
İki uç noktalardayız desenize. Off o da betermiş ama o bakmıyor sanırım aynı şehirde değiliz demişsiniz. Her günün böyle olduğunu düşünemiyorumBenimki de kahvaltıda çorba, gün boyu abur cubur, yatmadan önce süt (gece tuvalet ve sabah kahvaltı işlerini sıkıntıya sokuyor) teklif edip duruyor. Açıklama yapıyorum ama hiçççç. Ali ağam söylüyor veli ağam dinliyor. İyi ki aynı şehirde yaşamıyoruz. SiZinki nispeten bilinçli yine... biZimki hem kel hem fodul
Evet onlar memleketteler. İyi ki bir saçmalık yapıp gelin annemle dönüşümlü bakın falan dememişim de bakıcı tutmuşum. Birkaç günlüğüne görüşünce ses çıkarmıyorum artık.ama şu bir gerçek ki çocuğunuz büyüyünce sizin yaptıklarınızı yapacak. Yemekten sonra yiyeceğim çikolatamı, yemem bunu çok yağlı olmuş, annem böyle yapmıyor gibi tepkiler veriyor büyük kızımİki uç noktalardayız desenize. Off o da betermiş ama o bakmıyor sanırım aynı şehirde değiliz demişsiniz. Her günün böyle olduğunu düşünemiyorum
Ay bir an siz böyle besliyorsunuz sandım. Ben şokBenimki de kahvaltıda çorba, gün boyu abur cubur, yatmadan önce süt (gece tuvalet ve sabah kahvaltı işlerini sıkıntıya sokuyor) teklif edip duruyor. Açıklama yapıyorum ama hiçççç. Ali ağam söylüyor veli ağam dinliyor. İyi ki aynı şehirde yaşamıyoruz. SiZinki nispeten bilinçli yine... biZimki hem kel hem fodul
Niye besleyemez miyimAy bir an siz böyle besliyorsunuz sandım. Ben şok
Ne bileyim çocuğunu böyle besleyen bir anne yoktur diye umuyorum yaNiye besleyemez miyimkıratın yanında duran ya huyundan ya suyundan, ben de kv benzemedim şükür
Var açıkçası. Çok şaşırtıcı şeyler görüyorum bazen etrafımda. Bazıları cahilce, bazıları umursamazca hareket ediyor annelerinNe bileyim çocuğunu böyle besleyen bir anne yoktur diye umuyorum yaabur cubur ve çocuk kelimesi bir arada olunca üzülüyorum. Biz yiyeceğimizi yedik bari onlar bizim gibi olmasın.
Sorun kaynana miMerhaba herkese,
3 yaşa yakın oğlum var, maalesef yemek yeme konusunda problemli. Ben de bi 6 aydır bu konuda salmış durumdayım, güzel güzel her şeyini hazırlarım yerse yer yemezse de sen bilirsin bu öğün başka yemek yok derim(ama kıyamam bazen kuruyemiş, meyve vs veririm tabi) yani aslında baya ben de inatlaşıyorum onunla. Bu arada yemeklerine dikkat ederim(doğal ve organik olmasına) yeri gelir arada abur cubur da yer.
Neyse kvalidem de inanılmaz derecede sağlıklı beslenme konusuna takıntılı bi insan, sinir oluyorum. Mesela yanında bi kere yoğurt çorbası hazırlıyordum onların evinde, bana dediği şey pirinci kabuklu olandan, un yerine de kinoa unu kullansaydın dedi. Benkaldım. Valla ben bu çorbayı böyle yapıyorum dedim geçtim. Yani bence aşşırı abartı ve takıntılı. Bu tarz müdahaleleri hep vardı ama ben şaka yollu geçiştiriyordum, arada da surat yaparak.
En son beraber bi seyahate gitmek zorunda kaldık. Benim oğlan dışarda tabi hep beni rezil etmeler, kaşığa vurup ağlamalar falan. Babasından da yemiyor, baktım kvalidem oyalayıp yediriyor bana yaptığı eziyeti ona yapmıyor. Ama bu sefer de kvalidem sürekli müdahale etmeye kalkıyor, ben çocuğu yedirmeye çalışırken sürekli yiyo mu yiyo mu baskısı, gına getirdi. En sonunda şey yaptım artık bende yemeyince kendi kucağına alıp ver ben yediriyim dediği noktada hayır burda şimdi yiyecek yoksa başkasında yemek yok dedim. Ve böyle de devam ediyorum ve ettireceğim, onlara gidip yemek yemek yok mesela. Belki oğlum aç kalacak ama bu ego savaşına döndü resmen, canımı da sıkıyor sürekli sanki anası o ben de bakıcı gibi oluyor hesap soruyor benden ne yedi diye. Siz olsanız naparsınız yeter ki oğlum yesin mi dersiniz yoksa katlanır mısınız?
Pardon da sizin çocuğunuz var mı? Yemek konusunda denemediğim şey kalmadı, oyunlar oynamak, anlatmak vs. Uzmanlar da çocuğa yemeğini hazırlayın ona sunun ama yemiyorsa çok diretmeyin, bu daha çok inatlaşma sebebi olur o öğünü geçin diyorlar. Bizim doktorumuz da böyle dedi.Oğlunuzla inatlasmanizda da ego savaşı var çünkü kaynana ile inatlasmanizda da ?
Kaynana konusunda canıma minnet valla keşke benim bebelerde kaynanam baksa kafam rahat otursam bakıcı gibi oh
Oğlanla inatlaşma konusuna gelince Bende inatlasirim yiyosan bu var yemiyosan yok sen bilirsin.
Şuanki düşüncem tamamiyle bu .Bence güzel birsey bu... Salın gitsin ya...Kv birde böyle bir dönemde pirinci kabuklu olandan efenim kinao unu vs.organık bulmakda zor bence...Fırsata çevirin..O çocukla ilgileniyor ve çocuk yemek yiyor ne güzel..Sizde parka götürün eğlendirin mutlu olun işte...Ben asıl babanne ve anneanne olup torununu komsu cocugu gibi sevıp hadi görüşürüz diyenlere sinir oluyorum...Olması gereken bu bence...Annenin yerini kimse dolduramaz ama büyüklerle yetişen çocuklarda hep mutlu oluyorlar inanın bana...Pek hoslanmasamda kv den buarada ilgi göstermesi çocuguma bana iyi hissettirir...
Farkındaysanız bende öyle yapardım diyorum .Sorun kaynana mi
Pardon da sizin çocuğunuz var mı? Yemek konusunda denemediğim şey kalmadı, oyunlar oynamak, anlatmak vs. Uzmanlar da çocuğa yemeğini hazırlayın ona sunun ama yemiyorsa çok diretmeyin, bu daha çok inatlaşma sebebi olur o öğünü geçin diyorlar. Bizim doktorumuz da böyle dedi.
Bakıcı gibi olan tek kısım yemek konusunda hesap sorması(ydı)Yoksa 5-10 dk yemek yedirdi diye ben oturup keyif yapamıyorum maalesef, keşke sizin düşündüğünüz gibi olsaydı.
O zaman cidden kusura bakmayın, yanlış anlamışımFarkındaysanız bende öyle yapardım diyorum .
Asıl size pardon daaaaa
Kaynanama inat yapacam diye çocuğumu aç bırakmak nedir yaMerhaba herkese,
3 yaşa yakın oğlum var, maalesef yemek yeme konusunda problemli. Ben de bi 6 aydır bu konuda salmış durumdayım, güzel güzel her şeyini hazırlarım yerse yer yemezse de sen bilirsin bu öğün başka yemek yok derim(ama kıyamam bazen kuruyemiş, meyve vs veririm tabi) yani aslında baya ben de inatlaşıyorum onunla. Bu arada yemeklerine dikkat ederim(doğal ve organik olmasına) yeri gelir arada abur cubur da yer.
Neyse kvalidem de inanılmaz derecede sağlıklı beslenme konusuna takıntılı bi insan, sinir oluyorum. Mesela yanında bi kere yoğurt çorbası hazırlıyordum onların evinde, bana dediği şey pirinci kabuklu olandan, un yerine de kinoa unu kullansaydın dedi. Benkaldım. Valla ben bu çorbayı böyle yapıyorum dedim geçtim. Yani bence aşşırı abartı ve takıntılı. Bu tarz müdahaleleri hep vardı ama ben şaka yollu geçiştiriyordum, arada da surat yaparak.
En son beraber bi seyahate gitmek zorunda kaldık. Benim oğlan dışarda tabi hep beni rezil etmeler, kaşığa vurup ağlamalar falan. Babasından da yemiyor, baktım kvalidem oyalayıp yediriyor bana yaptığı eziyeti ona yapmıyor. Ama bu sefer de kvalidem sürekli müdahale etmeye kalkıyor, ben çocuğu yedirmeye çalışırken sürekli yiyo mu yiyo mu baskısı, gına getirdi. En sonunda şey yaptım artık bende yemeyince kendi kucağına alıp ver ben yediriyim dediği noktada hayır burda şimdi yiyecek yoksa başkasında yemek yok dedim. Ve böyle de devam ediyorum ve ettireceğim, onlara gidip yemek yemek yok mesela. Belki oğlum aç kalacak ama bu ego savaşına döndü resmen, canımı da sıkıyor sürekli sanki anası o ben de bakıcı gibi oluyor hesap soruyor benden ne yedi diye. Siz olsanız naparsınız yeter ki oğlum yesin mi dersiniz yoksa bu şekilde devam mı ettirirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?