Merhaba herkese,
3 yaşa yakın oğlum var, maalesef yemek yeme konusunda problemli. Ben de bi 6 aydır bu konuda salmış durumdayım, güzel güzel her şeyini hazırlarım yerse yer yemezse de sen bilirsin bu öğün başka yemek yok derim(ama kıyamam bazen kuruyemiş, meyve vs veririm tabi) yani aslında baya ben de inatlaşıyorum onunla. Bu arada yemeklerine dikkat ederim(doğal ve organik olmasına) yeri gelir arada abur cubur da yer.
Neyse kvalidem de inanılmaz derecede sağlıklı beslenme konusuna takıntılı bi insan, sinir oluyorum. Mesela yanında bi kere yoğurt çorbası hazırlıyordum onların evinde, bana dediği şey pirinci kabuklu olandan, un yerine de kinoa unu kullansaydın dedi. Ben
kaldım. Valla ben bu çorbayı böyle yapıyorum dedim geçtim. Yani bence aşşırı abartı ve takıntılı. Bu tarz müdahaleleri hep vardı ama ben şaka yollu geçiştiriyordum, arada da surat yaparak.
En son beraber bi seyahate gitmek zorunda kaldık. Benim oğlan dışarda tabi hep beni rezil etmeler, kaşığa vurup ağlamalar falan. Babasından da yemiyor, baktım kvalidem oyalayıp yediriyor bana yaptığı eziyeti ona yapmıyor. Ama bu sefer de kvalidem sürekli müdahale etmeye kalkıyor, ben çocuğu yedirmeye çalışırken sürekli yiyo mu yiyo mu baskısı, gına getirdi. En sonunda şey yaptım artık bende yemeyince kendi kucağına alıp ver ben yediriyim dediği noktada hayır burda şimdi yiyecek yoksa başkasında yemek yok dedim. Ve böyle de devam ediyorum ve ettireceğim, onlara gidip yemek yemek yok mesela. Belki oğlum aç kalacak ama bu ego savaşına döndü resmen, canımı da sıkıyor sürekli sanki anası o ben de bakıcı gibi oluyor hesap soruyor benden ne yedi diye. Siz olsanız naparsınız yeter ki oğlum yesin mi dersiniz yoksa katlanır mısınız?