- 6 Mayıs 2019
- 857
- 569
- 103
- Konu Sahibi Bigjetplane
-
İnsanın annesi sorun olmuyor da kaynana öyle değil sanırımBen savaş haline getirmezdim. Neticede babannesi. Sağlıklı beslenmeye de özen gösteriyormuş. Kendi kaşığıyla yemek yedirme mevsuzu gibi bi mevzu da değil bu. Tereddüt edecek bi durum göremedim. Gelişimi açısından olumsuz etkileneceği bi durum yoksa çokta takılmayın bence. Mesala kendi annemde oğlumla ilgili bi çok soru sorar müdahalede bulunur. Okula kendim götürdüğümü bildiği halde her fırsatta tek gönderme aman ha gibi benzeri mevzular hep açılır. Sorun etmiyorum oluyo böyle şeyler.
Bilmiyorum ben aşırı sinir oluyorum kendisine, ilk torununa kendi bakmış, benim oğluma ben bilerek baktırmadım çünkü katlanamazdım çok karışıyor, ilk torununa et vermemiş verdirmemiş de ilk defa kreşte kıymalı çorba içti diye eve gelip ağlamış asjklmBen olsam hiç dert etmem hoşuma gider. Aşırı yemek seçen, doğru düzgün bişey yemeyen iki evladım var. Valla sağlıklı beslenmesine özen gösteren bı babaannede çocuğum yemek yese seve seve yesin derim. Ömrünün sonuna kadar öyle gitmeyecek en nihayetinde.
Haklısınız aslında ilk 1 sene ben de öyleydim , Güleryüz gösterdim. Sonra baktım sürekli müdahale, üstü ince yok kalın yok terledi yok aç kaldı yok onu vermeyin, su içti mi derken bir yere gitsek ya da yanlarına sürekli emirler gerdi beni, ben bu tavrı normal bulmuyorum ya benim annem bana sorar mesela. Bence de onlar sadece sevmeli, bakmasınlar diye düşünüyorum artık.Bence güzel birsey bu... Salın gitsin ya...Kv birde böyle bir dönemde pirinci kabuklu olandan efenim kinao unu vs.organık bulmakda zor bence...Fırsata çevirin..O çocukla ilgileniyor ve çocuk yemek yiyor ne güzel..Sizde parka götürün eğlendirin mutlu olun işte...Ben asıl babanne ve anneanne olup torununu komsu cocugu gibi sevıp hadi görüşürüz diyenlere sinir oluyorum...Olması gereken bu bence...Annenin yerini kimse dolduramaz ama büyüklerle yetişen çocuklarda hep mutlu oluyorlar inanın bana...Pek hoslanmasamda kv den buarada ilgi göstermesi çocuguma bana iyi hissettirir...
Bilmiyorum ben aşırı sinir oluyorum kendisine, ilk torununa kendi bakmış, benim oğluma ben bilerek baktırmadım çünkü katlanamazdım çok karışıyor, ilk torununa et vermemiş verdirmemiş de ilk defa kreşte kıymalı çorba içti diye eve gelip ağlamış asjklmben de sağlıklı şeyler yapıyorum ama onun kadar hassas değilim. Bi de oğlum benden yemeyip zırlama moduna geçince sırıtıyo falan biz orda cebelleşirken valla dışardan komik geliyo bazen ben de gülüyorum ama ipleri onun eline vermemek için çok acil olmadıkça yardım istemiyorum bayadır.
Zaten 3 yaşına gelmiş canım. İlerleyen zamanda senden de yemeyecek ondan da kendisi yemeye başlayacak. Siz kv epey bilenmişsiniz bu kadar kasmayın valla sinirlerinize yazık. Cocuklar herşeyi anlıyor emin olun. Siz cocukla inat gittikçe cocuk size daha cok direnecektir. Düşkünlüğü babanneye kayar diye korkuyosanız siz savaş halinde oldukça inanın daha çok oraya yönelecektir.İnsanın annesi sorun olmuyor da kaynana öyle değil sanırımeskiden ben de dert etmezdim ama bu sefer de iyice oğlum alışır benden hiç yemez diye korkuyorum sanırım. Teşekkürler yorumunuza
Merhaba,çocuğunuz henüz üç yaşında.Mühim olan onun sağlıklı gelişimi.Kayınvalideniz bu süreci destekleyici bir yaklaşım sergiliyorsa ondan yardım alabilirsiniz.Bu arada onun davranışlarından rahatsız olduğunuz hususları dile getirerek aranızda oluşan bu gerilimi de yumusatmış olursunuz.Merhaba herkese,
3 yaşa yakın oğlum var, maalesef yemek yeme konusunda problemli. Ben de bi 6 aydır bu konuda salmış durumdayım, güzel güzel her şeyini hazırlarım yerse yer yemezse de sen bilirsin bu öğün başka yemek yok derim(ama kıyamam bazen kuruyemiş, meyve vs veririm tabi) yani aslında baya ben de inatlaşıyorum onunla. Bu arada yemeklerine dikkat ederim(doğal ve organik olmasına) yeri gelir arada abur cubur da yer.
Neyse kvalidem de inanılmaz derecede sağlıklı beslenme konusuna takıntılı bi insan, sinir oluyorum. Mesela yanında bi kere yoğurt çorbası hazırlıyordum onların evinde, bana dediği şey pirinci kabuklu olandan, un yerine de kinoa unu kullansaydın dedi. Benkaldım. Valla ben bu çorbayı böyle yapıyorum dedim geçtim. Yani bence aşşırı abartı ve takıntılı. Bu tarz müdahaleleri hep vardı ama ben şaka yollu geçiştiriyordum, arada da surat yaparak.
En son beraber bi seyahate gitmek zorunda kaldık. Benim oğlan dışarda tabi hep beni rezil etmeler, kaşığa vurup ağlamalar falan. Babasından da yemiyor, baktım kvalidem oyalayıp yediriyor bana yaptığı eziyeti ona yapmıyor. Ama bu sefer de kvalidem sürekli müdahale etmeye kalkıyor, ben çocuğu yedirmeye çalışırken sürekli yiyo mu yiyo mu baskısı, gına getirdi. En sonunda şey yaptım artık bende yemeyince kendi kucağına alıp ver ben yediriyim dediği noktada hayır burda şimdi yiyecek yoksa başkasında yemek yok dedim. Ve böyle de devam ediyorum ve ettireceğim, onlara gidip yemek yemek yok mesela. Belki oğlum aç kalacak ama bu ego savaşına döndü resmen, canımı da sıkıyor sürekli sanki anası o ben de bakıcı gibi oluyor hesap soruyor benden ne yedi diye. Siz olsanız naparsınız yeter ki oğlum yesin mi dersiniz yoksa katlanır mısınız?
Etlerin zaten ne olduğu belli değil, hayvanlara hazır yemi veriyorlar bir sürü de antibiyotik, ilaç, hormon veriyorlar vs gibi sebeplerden. Haklı aslında ama günümüzde her şey böyle ben napabilirim. Belli bir yaşa kadar vermeyelim falan diyordu da ben dinlemedim onu o da karışmıyor tepki koyduğum için sadece arada laf arasında söyler ben baksaydım yedirmezdim bunları diye, ben de he diyip yanında veriyorumNeden et yok vegan mı besliyor çocukları
Evet ya çok bilendim siz de haklısınız aslında, güzelce söylemiyor genelde, tavırları bi garip hemen suratını asar mesela. Başlarda ben aksine güleryüz gösterdim ama şimdi ben de fazla yakınlık kurmayıp canımı sıkarsa surat yapıyorum :) yorumunuza teşekkür ediyorumZaten 3 yaşına gelmiş canım. İlerleyen zamanda senden de yemeyecek ondan da kendisi yemeye başlayacak. Siz kv epey bilenmişsiniz bu kadar kasmayın valla sinirlerinize yazık. Cocuklar herşeyi anlıyor emin olun. Siz cocukla inat gittikçe cocuk size daha cok direnecektir. Düşkünlüğü babanneye kayar diye korkuyosanız siz savaş halinde oldukça inanın daha çok oraya yönelecektir.
Eskiden konuşurdum bu tarz şeyleri, şimdi konuşmuyorum. Aaa buna mı takıldın oluyo çünkü, sanki durduk yere problem çıkaran benmişim gibi. Ben de onun gibi davranmayı öğrendim insan zamanla karşısındakine göre davranmayı öğreniyorMerhaba,çocuğunuz henüz üç yaşında.Mühim olan onun sağlıklı gelişimi.Kayınvalideniz bu süreci destekleyici bir yaklaşım sergiliyorsa ondan yardım alabilirsiniz.Bu arada onun davranışlarından rahatsız olduğunuz hususları dile getirerek aranızda oluşan bu gerilimi de yumusatmış olursunuz.
Boşverin cocuğunuz 3 hep yaşında kalmayacak verin baksın ilgilensin. Sizde kendinize zaman ayırmış olursunuz bu esnada. Zaten annesi sizsiniz bunu hiçbir şey değiştiremez. Sizin ondan çocuğu çektiğinizin kv de farkındadır. Birlikte sessiz İnat savaşına girmişsiniz :) Salın baksın belki o da bu hareketlerinden vazgeçer. Güleryüz ya da mesafe bunları boşverin. O çocukla ilgilenirken rahat ettiğinizi gösterin.Evet ya çok bilendim siz de haklısınız aslında, güzelce söylemiyor genelde, tavırları bi garip hemen suratını asar mesela. Başlarda ben aksine güleryüz gösterdim ama şimdi ben de fazla yakınlık kurmayıp canımı sıkarsa surat yapıyorum :) yorumunuza teşekkür ediyorum
Son cümlenin altına imzamı atıcamGittiğimiz gelişim doktoru da söyler .Çocuğun bakımını bir kişi üstlenmeli.Bir kişi yemek yedirmeli,bir kişi doyurmali .Diğerleri sever ,oyu. Oynar .Benim kayınvalidem de bana aynısini yaptı .Hepsi aynı model .Ben de bu çocuğun bakıcısı değilim dedim .Surat yaptım olmadı hâlâ devam ediyor .Sanki ben çocuk için bir tehditmisim gibi davranmalar falan .Şimdi ne dese yapmıyorum .Kendi bu hale getirdi .Kızım da benden başkasından babası da dahil yemiyor zaten siz de müsade etmeyin .Onun yanına giderken yedirip götürün .Yemese bile tıka basa yedi karnı tok deyin.Ne münasebet yaaa.Cok çocuk bakmak istiyorsa doğursun bir tane baksın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?