- 13 Nisan 2016
- 1.853
- 23.898
- 238
- Konu Sahibi TamBirAzize
maraşlıyım canım normalde bizim oralarda köfteli, sulu köfte olarak geçer ama öyle dersem hiç bilinmez dedim off yaa gitti yemekbu arada topalagi herkes bilmez nerelisiniz :)

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
maraşlıyım canım normalde bizim oralarda köfteli, sulu köfte olarak geçer ama öyle dersem hiç bilinmez dedim off yaa gitti yemekbu arada topalagi herkes bilmez nerelisiniz :)
tadı çok güzel lakin kendi dağıldı yaaTopalak ne ki? Ilk defa duydum.
Tadi guzelse her turlu yenirden yana kullaniyorum oyumu.![]()
valla söylediğin herşeyi koydum yaagecende yaptik daha annemle..yumurta koydunmu icine dagilmamasi icin..un irmik ince bulgur koyduk biz icine..sizinki nasildi
kızların dediği gibi yapcam herhalde artık , yeni bir çorba türü :)şimdi baktımda bu bizim bildiğimiz sulu köfte değil mi :) eğer öyle ise ben köftenin içine yumurta katıyorum katiyen dağılmıyor...Bu saatten sonra yapacak bir şey yok,tadı tuzu içinde,her türlü yenir.
canım sulu köfte . bizim oralarda köfteli olarak da geçio ama bunu köfteliyi hiç bulamazsın nettebulamadim valla resmini
konu sahibesi ne diyorsun hangi yemek :)
yumurta da koydum irmik de un da ama keşke un dolu kaba koyaydım gitti yemek yaayumurta koymadın mı birde unu yeterli değilse dağılmıştır. yuvarladıktan sonra un dolu bir tabağa koy o tabağı salla her taraflarına un bulaşsın o zaman dağılmaz
makarna sosu mu enterasanmış bu hiç gelmemişti akllımaBen makarna sosu olarak kullanıyorum öyle olunca, ceviz falan da kat içine olmadı
maalesef kapatmıştım yaaPişirirken kapağını kapattınız mı?
Biz topalak değilde sulu köfte yaaparız. topalaktan biraz farklı ama mantık aynı. kapağını kapatınca yumuşayıp dağılıyo
evet ablam yaa sulu köfte çok üzüldüm yaa gitti mis gibi yemek . bir de onları yuvarlayana kadar belim ağrıdı yaaSulu köfte mi acaba
Eğer sulu köfteyse bi çaresi yok
Kıymalı çorba niyetine yersin , öyle de güzel oluyo , benim de başıma gelmişti .
canım 15- 20 dk da oluo normalde ama işte ..Yani simdi konuyu dagitmis gibi olmiyimda kac dk pisiriyosunuz onu.ben bikac kere denedim ici pismiyor gibi geliyor bana
ben ilk yaptığım zamanlar taş gibi olurdu sonra mutfaktan mı soğudum ne olduysa kaç defa yaptıysam hep dağıldı. Ben de makarnanın üstüne döküp yiyorum..çok moral bozucu oluyor bilirim.afiyet olsunyumurta da koydum irmik de un da ama keşke un dolu kaba koyaydım gitti yemek yaa![]()
dünden beri sinir küpü olarak dolanıorum yaa gitti yemek , burada blenderdan geçir çorba olsun diyenlerin tavsiyesine bakcam çorba yapcam eve gider gitmezben ilk yaptığım zamanlar taş gibi olurdu sonra mutfaktan mı soğudum ne olduysa kaç defa yaptıysam hep dağıldı. Ben de makarnanın üstüne döküp yiyorum..çok moral bozucu oluyor bilirim.afiyet olsun
bir de un dolu kap değil de unlu tepsiye koyardı annem
Can'ım onun püf noktaları yuğururken bir yumurta kırmak yaptıktan sonra un serptiniz tepsiye atıp üzerine un serpip az kurutmak ve haşlama suyuna limon tuzu atmak aklında bulunsun birdahakinedünden beri sinir küpü olarak dolanıorum yaa gitti yemek , burada blenderdan geçir çorba olsun diyenlerin tavsiyesine bakcam çorba yapcam eve gider gitmez![]()
tamam canım artık oolan oldu zaten yapacak bişey yyokCan'ım onun püf noktaları yuğururken bir yumurta kırmak yaptıktan sonra un serptiniz tepsiye atıp üzerine un serpip az kurutmak ve haşlama suyuna limon tuzu atmak aklında bulunsun birdahakine
Canım şu bildiğimiz kemikli topalak mı bizde de o var da eğer öyle ise içine tavuk göğsü de koyarsan çok güzel olur az et kıyması azda tavuk koyması bulgurunuda çok katma içine yumurta kat hatta unada gerek kalmaz o zaman tabi o yemekse eğer ben bir ara yapacağım ekleyebilirsem ekleyeyim kkya hiç yemek eklmedim ama...tamam canım artık oolan oldu zaten yapacak bişey yyok![]()
[photo="medium"]1246166[/photo] Dediğiniz yemek bu mu q@TamBirAzize hanım![]()