yemeğin dağıldığı gibi dağıldım şu an :(((

Bazı yorelerde sulu kofteye topalak denir.
Dagılıyorsa yapacak bişey yok

yumurta koymadın mı birde unu yeterli değilse dağılmıştır. yuvarladıktan sonra un dolu bir tabağa koy o tabağı salla her taraflarına un bulaşsın o zaman dağılmaz

ince bulguru sicak suyla isliyorsun.suyunu cekince un yumurta tuz koyuyorsun.eger un az gelirse az irmikte ekleyebilirsiniz.iyice yogurup iri findik buyuklugunde top yapiyor eline yapismamasi icin su ile avucu islatabilirsiniz.ve tepsiye yapismiyacak sekilde ayri ayri koyuyoruz.bu toplari iyice kaynamis suya atiyoruz.toplar pistikten sonra ayri bi yerde salcali dometesli hazirladigimiz sosu icine dokuyoruz.bi kac tasim kaynatiyoruz.dilerseniz bu corbaya kucuk findik kadar kucuk top seklinde kizarttigimiz kofteleride ekleyebirsiniz.yada kavrulup pismis kiymadanda ekleyebilirsiniz.

Kıyma bulgur un falan yoğurulup köfte yapılır soğan ve salça kavrulur su eklenir topalaklar atılır al sana topalak yemeği ben öyle biliyorum bir kere yapmıştım.
Kocam değişik şeyler yemediği için yapmadım bi daha. Ama tadı bence iyi.

Ben makarna sosu olarak kullanıyorum öyle olunca, ceviz falan da kat içine olmadı

Pişirirken kapağını kapattınız mı?

Biz topalak değilde sulu köfte yaaparız. topalaktan biraz farklı ama mantık aynı. kapağını kapatınca yumuşayıp dağılıyo

İçine biraz tavuk kıyması katmak yeterli. Ve sisirmeden hızlıca yapılmalı sisince dağılıyor

Sulu köfte mi acaba
Eğer sulu köfteyse bi çaresi yok
Kıymalı çorba niyetine yersin , öyle de güzel oluyo , benim de başıma gelmişti .

Yani simdi konuyu dagitmis gibi olmiyimda kac dk pisiriyosunuz onu.ben bikac kere denedim ici pismiyor gibi geliyor bana

içli kotfenin çok buyuk halini dusunun
disi bulgur içi et, kuyruk yagi patates vs pisirlmis bi harç
yeni dogmus bebek kafasi kadar fln oluyor bilen birisi yaparsa :)
yine içli kofte gibi haslaniyor suda
of yemede yanindaaa yat:rolleyes:

Naptın maral yahu.. Topalak nohut gibi minnak minnak olur... Koca koca düşünemedim hiç:-)

Back
X