yemeğe musluk suyu kullanmak?

Aldığımız sular bile şüpheli. En pahalisi bile ilk 10 un içine girememiş.

Caydanlikta kaynayan musluk suyunu surahide biriktiriyorum , Onu kullanıyorum yemeklere.

emin değilim ama böyle birşey okumuştum sanki. kaynatılmış suyun arıtmadan daha iyi olduğunu. en iyisi üşenmeyip sabahtan büyük tencereyle su kaynatıp bekletmek belki de.

Ben hep musluk suyu kullaniyorum ve dogrusunun da bu oldugunu dusunuyorum. İcme suyu sadece damacanadir.

Kendimi bildim bileli her şeyde çeşme suyu kullanıyorum ve içiyorum.
İstanbul'da yaşarken de aynıydım.
Eğer erikli vb marka almıyorsanız söyleyeyim; çoğu su firması zaten musluk suyu satıyor.

Duş başlığını şimdi eşime dedim, o da mantıklı buldu. Zaten sever böyle incik cıncık şeyler alayım da eve takayım olaylarını. :)
Arıtmayı taşınırken de yanınızda götürebilirsiniz ki. Bizimki yaklaşık bilgisayar kasası büyüklüğünde. Geçen ay taşındık. Arıtmacıları çağırdık, gelip taktılar. Çok sık mı taşınıyorsunuz? Hani en çok senede bir taşınıyoruz deseniz bile, bence uğraşmaya değer. Su kaynatmak da bir çözüm ama ekstra uğraşı gerektiriyor. Yine de en iyi çözümü kendi düzeninize göre siz bilirsiniz tabi.

Sulardaki ağır metaller kaynatmakla gitmez
Aksine dibe çöker
Sonrada vücudunuzda birikir.

Ben çaya, yemeğe hatta makarnayı haşladığım suya bile damacanadan kullanıyorum.

Bebeğim ek gıdaya geçerken istanbuldaydık, 6 aylıkken bile musluk suyuyla yemeklerini yaptım.
Sadece kaynamayan mesela ayran, cacık gibi şeylere damacana suyu kullanıyorum.

yok tasınma acısından değil de hani musluk taktırmak için deldirmek gerekiyor ya mermeri. her ev sahibi kabul etmez diye düşündüm. sonraki kiracıya boşluk kalır vs diye.

yok tasınma acısından değil de hani musluk taktırmak için deldirmek gerekiyor ya mermeri. her ev sahibi kabul etmez diye düşündüm. sonraki kiracıya boşluk kalır vs diye.

istanbuldayım , içme suyu damacanadan, ayran gibi kaynamadan yapılan yiyecek içeceklere damacanadan.diğerlerinde, yemeklerde çayda zaten kaynıyor o su.damacanalardan da neler çıktı yani.hepsi kaynatınca aynı hesaba geliyo.kireç gibi bir problem olmadığından duşa böyle bir şey takmak da hiç aklıma gelmemişti.

Arıtma için özel bataryalar var, ek bir musluğu ya da vanası oluyor. Öyle bir yer deldirmenize gerek kalmıyor. Biz öyle kullanıyoruz. Hani gün gelir düşünürseniz, bu bilgi de kenarda dursun.

Allah a emanet yasiyoz,güvenilir sandığım hazır su musluk suyuymus ya la. Konuyu ve yorumları hayretle okudum.

Maddi imkaniniz varsa acilen aritma yaptirin, yok boyle bir rahatlik ve temizlik.
Musluk sulari cok kotu berbat, ben yuzume surerken bile huzursuz oluyorum, aklimda dusa da aritma aparati taktirma var.

Banyo suyuna aritici filtre taktırmanin sağlık açısından aman aman bir artisi oldugunu düşünmüyorum varsa bir avantajı sadece temizlik için vardır kireç artıklarını önlüyordur belki

Bende çeşme suyu kullanıyorum.. Etrafımdaki bıcok ınsan da o sekılde yapıyor. Kafam karıstı bak sımdı

emin değilim ama böyle birşey okumuştum sanki. kaynatılmış suyun arıtmadan daha iyi olduğunu. en iyisi üşenmeyip sabahtan büyük tencereyle su kaynatıp bekletmek belki de.

Her akşam cayinizdan su kalıyordur , Her kalanı sürahiyi boşaltın. Zaten kaynatıp duruyor.

Plastik damacana su kullananlar çeşmeden içsin daha iyi boşuna ona para vermeyin bence asla eve sokmayiz..
Ben yemeklere çaya Çeşme suyu kullanıyorum, içmek için de 1.5 litrelik sulardan toptan alıyoruz Erikli hayat kesinlikle almıyoruz

Herşeye musluk suyu kullanıyoruz, sadece içme suyu olarak bazen marketten alıyoruz bazen de kaynamış su içiyoruz. Sanki satılan sular çok mu iyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…