Aldığımız sular bile şüpheli. En pahalisi bile ilk 10 un içine girememiş.
Caydanlikta kaynayan musluk suyunu surahide biriktiriyorum , Onu kullanıyorum yemeklere.
Duş başlığını şimdi eşime dedim, o da mantıklı buldu. Zaten sever böyle incik cıncık şeyler alayım da eve takayım olaylarını. :)banyoda duş başlığı ile musluk arasına takılıyormuş. montajı kolay bişi gibi görünüyor. arıtmayı kiradayken çok istiyordum. kendi evim olunca dediğim gibi önce borç harç vs. sonra da bir iki farklı görüş denk gelince çok üzerine de düşünmedim. şimdi tekrar kiraya çıkcaz yaptıramam. su kaynatmaya üşenmemem gerekiyor sanırım.
klorun egzamayı artırdığı bagışıklık düşürdüğünü falan yazmış dediğim sayfa. ben de zaten egzama var. ben neyse de iki çocuğum var. bu başlıktan alayım diye düşündüm. sonra aklıma geldi işte eee yemek? hep ara ara aklıma geliyordu ama hiç faaliyete geçecek motivasyonu bulamamıştım.
Duş başlığını şimdi eşime dedim, o da mantıklı buldu. Zaten sever böyle incik cıncık şeyler alayım da eve takayım olaylarını. :)
Arıtmayı taşınırken de yanınızda götürebilirsiniz ki. Bizimki yaklaşık bilgisayar kasası büyüklüğünde. Geçen ay taşındık. Arıtmacıları çağırdık, gelip taktılar. Çok sık mı taşınıyorsunuz? Hani en çok senede bir taşınıyoruz deseniz bile, bence uğraşmaya değer. Su kaynatmak da bir çözüm ama ekstra uğraşı gerektiriyor. Yine de en iyi çözümü kendi düzeninize göre siz bilirsiniz tabi.
Duş başlığını şimdi eşime dedim, o da mantıklı buldu. Zaten sever böyle incik cıncık şeyler alayım da eve takayım olaylarını. :)
Arıtmayı taşınırken de yanınızda götürebilirsiniz ki. Bizimki yaklaşık bilgisayar kasası büyüklüğünde. Geçen ay taşındık. Arıtmacıları çağırdık, gelip taktılar. Çok sık mı taşınıyorsunuz? Hani en çok senede bir taşınıyoruz deseniz bile, bence uğraşmaya değer. Su kaynatmak da bir çözüm ama ekstra uğraşı gerektiriyor. Yine de en iyi çözümü kendi düzeninize göre siz bilirsiniz tabi.
Arıtma için özel bataryalar var, ek bir musluğu ya da vanası oluyor. Öyle bir yer deldirmenize gerek kalmıyor. Biz öyle kullanıyoruz. Hani gün gelir düşünürseniz, bu bilgi de kenarda dursun.yok tasınma acısından değil de hani musluk taktırmak için deldirmek gerekiyor ya mermeri. her ev sahibi kabul etmez diye düşündüm. sonraki kiracıya boşluk kalır vs diye.
instagramda bir sayfada banyo suyu için arıtıcı filtre gibi bir şey paylaşmışlar. banyodayken su yutmaya ve cilde temasına karşı kloru vs azaltmak için. neyse mantıklı geldi ama..
ee düşündüm de ben yemeklere de musluk suyu kullanıyorum. kiradayken arıtıcı yaptıramadım. evimizi alınca da kredi yüküyle uzun zaman yaptıramadım. sonrada biraz ihmal biraz da arıtıcılara da güvensizlikten falan yaptıramadım.
içtiğimiz suyu damacanayla almıyorum. marketten 5 ltlik alıyoruz. zaten içmeye bile çabuk bitiyor o yüzden yemeğe pek kullanamıyorum. bebekler ufakken onların yemeğine kullanıyordum. bazen aklıma geliyor tencereyle kaynatayım kenarda tutayım yemeklere ordan kullanırım diye ama pek yapamadım bunu da.
yer istanbul bu arada bunu da belirteyim.
Banyo suyuna aritici filtre taktırmanin sağlık açısından aman aman bir artisi oldugunu düşünmüyorum varsa bir avantajı sadece temizlik için vardır kireç artıklarını önlüyordur belkiinstagramda bir sayfada banyo suyu için arıtıcı filtre gibi bir şey paylaşmışlar. banyodayken su yutmaya ve cilde temasına karşı kloru vs azaltmak için. neyse mantıklı geldi ama..
ee düşündüm de ben yemeklere de musluk suyu kullanıyorum. kiradayken arıtıcı yaptıramadım. evimizi alınca da kredi yüküyle uzun zaman yaptıramadım. sonrada biraz ihmal biraz da arıtıcılara da güvensizlikten falan yaptıramadım.
içtiğimiz suyu damacanayla almıyorum. marketten 5 ltlik alıyoruz. zaten içmeye bile çabuk bitiyor o yüzden yemeğe pek kullanamıyorum. bebekler ufakken onların yemeğine kullanıyordum. bazen aklıma geliyor tencereyle kaynatayım kenarda tutayım yemeklere ordan kullanırım diye ama pek yapamadım bunu da.
yer istanbul bu arada bunu da belirteyim.
emin değilim ama böyle birşey okumuştum sanki. kaynatılmış suyun arıtmadan daha iyi olduğunu. en iyisi üşenmeyip sabahtan büyük tencereyle su kaynatıp bekletmek belki de.
Her akşam cayinizdan su kalıyordur , Her kalanı sürahiyi boşaltın. Zaten kaynatıp duruyor.
Kimyagerim su analizleri yapiyorum ,bende şebeke suyu kulaniyorumBende çeşme suyu kullanıyorum.. Etrafımdaki bıcok ınsan da o sekılde yapıyor. Kafam karıstı bak sımdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?