Ben bu zamana kadar musluk suyundan yapiyordum cogu zaman ama gecen aylarda arıtma taktırdık. Duzenli bakimlarini yaptirdiktan sonra bi sakıncası yoktur insallah diye düşünüyorum ama lezzet olarak kesinlikle etkisi var.
Ama cay icin her zaman icme suyu kullanirdim cunku bizim burda sular gercekten cok kötü. Yaptigin cay icilmiyor cesme suyuyla
:) ben de biraz üşengeçim. o bahsettiğim psylsşımda klorun zararlarını anlatmış da o zaman biraz dank etti.Aman kim uğraşacak onla. İçmeye bile eriniyorum su taşımaya, adam çağırmaya.
Ben buna cok inanmiyorum acikcasi.damacana sularinda aritildigini duymustum.hatta dag suyu kaynak suyu dedikleri sular cesme suyu cikmisti bazi buyuk markalarda.insanlar aritmaya donerse damacana sular satilmayacak dolayisiyla kotuleniyor soyle boyle denilerek.ayni seyi tereyagini kotuleyip margarini sattirmak acik sutu kotuleyip pastorize sutu sattirmak icinde yapmislardi.o damacananin steril olup olmadigi guneste ne kadar bekledigi muamma.şimdi taşınacağım bu saatten sonra arıtıcı yaptıramam. bir de besin değeri gidiyor vs gibi bir kaç olumsuz yazıya falan denk geldim sanırım. gerçi içmek için yine hazır alıp sadece yemeğe ordan kullanmak daha iyi olabilirdi belki.
Neden damacana almıyorsunuz bulunduğunuz bölgede mi yok? en bereketlisi o yine.instagramda bir sayfada banyo suyu için arıtıcı filtre gibi bir şey paylaşmışlar. banyodayken su yutmaya ve cilde temasına karşı kloru vs azaltmak için. neyse mantıklı geldi ama..
ee düşündüm de ben yemeklere de musluk suyu kullanıyorum. kiradayken arıtıcı yaptıramadım. evimizi alınca da kredi yüküyle uzun zaman yaptıramadım. sonrada biraz ihmal biraz da arıtıcılara da güvensizlikten falan yaptıramadım.
içtiğimiz suyu damacanayla almıyorum. marketten 5 ltlik alıyoruz. zaten içmeye bile çabuk bitiyor o yüzden yemeğe pek kullanamıyorum. bebekler ufakken onların yemeğine kullanıyordum. bazen aklıma geliyor tencereyle kaynatayım kenarda tutayım yemeklere ordan kullanırım diye ama pek yapamadım bunu da.
yer istanbul bu arada bunu da belirteyim.
Yasadigim ilin en büyük avantajı hem yemege hem içmeye musluk suyunu kullanabilmemiz. Yemeğe kullansaniz ne zararı olacak ki kaynıyor sonuçta.instagramda bir sayfada banyo suyu için arıtıcı filtre gibi bir şey paylaşmışlar. banyodayken su yutmaya ve cilde temasına karşı kloru vs azaltmak için. neyse mantıklı geldi ama..
ee düşündüm de ben yemeklere de musluk suyu kullanıyorum. kiradayken arıtıcı yaptıramadım. evimizi alınca da kredi yüküyle uzun zaman yaptıramadım. sonrada biraz ihmal biraz da arıtıcılara da güvensizlikten falan yaptıramadım.
içtiğimiz suyu damacanayla almıyorum. marketten 5 ltlik alıyoruz. zaten içmeye bile çabuk bitiyor o yüzden yemeğe pek kullanamıyorum. bebekler ufakken onların yemeğine kullanıyordum. bazen aklıma geliyor tencereyle kaynatayım kenarda tutayım yemeklere ordan kullanırım diye ama pek yapamadım bunu da.
yer istanbul bu arada bunu da belirteyim.
bir ara damacanayla ilgili çok haber çıktı ya. tek kullanımlık 20 ltlik su getirseler alacağım ama tekrar kullanılabilirlere güvenmiyorum artık. çok iyi dezenfekte ettiklerini düşünmüyorum.Neden damacana almıyorsunuz bulunduğunuz bölgede mi yok? en bereketlisi o yine.
Arıtma cihazı kullanıyoruz, içme suyu, yemek, çay, kahve suyu hep ondan...
Cihazı almadan önce de asla musluk suyu kullanmadım, bu sefer de damacanadan alıyordum ama o da sürekli bitiyordu, uğraşılacak iş değil. Yemeğe filan musluk suyu kullanmak sağlık açısından güvenilir mi bir fikrim yok ama bolca önyargım var. İÇinde ne olduğu belli değil, bazen o kadar klor basıyorlar ki, kokusunu bir metre öteden alıyorum, banyo yapınca üstünüze siniyor filan. Neyse... İmkanınız varsa arıtma öneririm. Banyo için filtre güzel fikir aslında, daha önce duymamıştım. Buna bakacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?