yemeğe musluk suyu kullanmak?

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
instagramda bir sayfada banyo suyu için arıtıcı filtre gibi bir şey paylaşmışlar. banyodayken su yutmaya ve cilde temasına karşı kloru vs azaltmak için. neyse mantıklı geldi ama..

ee düşündüm de ben yemeklere de musluk suyu kullanıyorum. kiradayken arıtıcı yaptıramadım. evimizi alınca da kredi yüküyle uzun zaman yaptıramadım. sonrada biraz ihmal biraz da arıtıcılara da güvensizlikten falan yaptıramadım.

içtiğimiz suyu damacanayla almıyorum. marketten 5 ltlik alıyoruz. zaten içmeye bile çabuk bitiyor o yüzden yemeğe pek kullanamıyorum. bebekler ufakken onların yemeğine kullanıyordum. bazen aklıma geliyor tencereyle kaynatayım kenarda tutayım yemeklere ordan kullanırım diye ama pek yapamadım bunu da.

yer istanbul bu arada bunu da belirteyim.

Ben de yemeklere su kaynatip onu kullaniyorum.
Bisey olmaz biraz relax olmak lazim bence

Yemege musluk suyu kullanmanin zarari acisindan pek bi bilgim yok ama lezzet acisindan sıkıntılı buluyorum.
Aritici suyunu isitip yemege kullaniyoruz (Istanbul)

Ben bu zamana kadar musluk suyundan yapiyordum cogu zaman ama gecen aylarda arıtma taktırdık. Duzenli bakimlarini yaptirdiktan sonra bi sakıncası yoktur insallah diye düşünüyorum ama lezzet olarak kesinlikle etkisi var.
Ama cay icin her zaman icme suyu kullanirdim cunku bizim burda sular gercekten cok kötü. Yaptigin cay icilmiyor cesme suyuyla

şimdi taşınacağım bu saatten sonra arıtıcı yaptıramam. bir de besin değeri gidiyor vs gibi bir kaç olumsuz yazıya falan denk geldim sanırım. gerçi içmek için yine hazır alıp sadece yemeğe ordan kullanmak daha iyi olabilirdi belki.

Antalyada da sular kirecli.sitede aritma var ama ben yine de tadini sevmedigim icin ayriyeten aritici kullaniyoruz.yemege de caya da aritmadan kullaniyorum.kac marka denedim damacana suyunu sevemedim ben aritmanin suyunu icmeyi seviyorum.ama aritilmis suyu bir daha aritarak iyi mi ediyoruz kotu mu bilemedim.

Ben buna cok inanmiyorum acikcasi.damacana sularinda aritildigini duymustum.hatta dag suyu kaynak suyu dedikleri sular cesme suyu cikmisti bazi buyuk markalarda.insanlar aritmaya donerse damacana sular satilmayacak dolayisiyla kotuleniyor soyle boyle denilerek.ayni seyi tereyagini kotuleyip margarini sattirmak acik sutu kotuleyip pastorize sutu sattirmak icinde yapmislardi.o damacananin steril olup olmadigi guneste ne kadar bekledigi muamma.

Neden damacana almıyorsunuz bulunduğunuz bölgede mi yok? en bereketlisi o yine.

Aman yok ya.. ben yemeğe de çaya kahveye de musluk suyu kullanıyorum eskiden dikkat ediyordum da sonra baktım büyük büyük markalarda öyle şeyler çıktı ki.. sadece içtiğim su içme suyu o kadar gerisi musluk. Zaten yemeğe falan kullansam her gün bi damacana getirtmem lazım heralde ona su mu dayanır

Yasadigim ilin en büyük avantajı hem yemege hem içmeye musluk suyunu kullanabilmemiz. Yemeğe kullansaniz ne zararı olacak ki kaynıyor sonuçta.

Arıtma cihazı kullanıyoruz, içme suyu, yemek, çay, kahve suyu hep ondan...
Cihazı almadan önce de asla musluk suyu kullanmadım, bu sefer de damacanadan alıyordum ama o da sürekli bitiyordu, uğraşılacak iş değil. Yemeğe filan musluk suyu kullanmak sağlık açısından güvenilir mi bir fikrim yok ama bolca önyargım var. İçinde ne olduğu belli değil, bazen o kadar klor basıyorlar ki, kokusunu bir metre öteden alıyorum, banyo yapınca üstünüze siniyor filan. Neyse... İmkanınız varsa arıtma öneririm. Banyo için filtre güzel fikir aslında, daha önce duymamıştım. Buna bakacağım.

Neden damacana almıyorsunuz bulunduğunuz bölgede mi yok? en bereketlisi o yine.
bir ara damacanayla ilgili çok haber çıktı ya. tek kullanımlık 20 ltlik su getirseler alacağım ama tekrar kullanılabilirlere güvenmiyorum artık. çok iyi dezenfekte ettiklerini düşünmüyorum.

banyoda duş başlığı ile musluk arasına takılıyormuş. montajı kolay bişi gibi görünüyor. arıtmayı kiradayken çok istiyordum. kendi evim olunca dediğim gibi önce borç harç vs. sonra da bir iki farklı görüş denk gelince çok üzerine de düşünmedim. şimdi tekrar kiraya çıkcaz yaptıramam. su kaynatmaya üşenmemem gerekiyor sanırım.
klorun egzamayı artırdığı bagışıklık düşürdüğünü falan yazmış dediğim sayfa. ben de zaten egzama var. ben neyse de iki çocuğum var. bu başlıktan alayım diye düşündüm. sonra aklıma geldi işte eee yemek? hep ara ara aklıma geliyordu ama hiç faaliyete geçecek motivasyonu bulamamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…