Yeme Bozukluğu...

goksyl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2018
204
269
103
27
İyi geceler herkese.
Rahatsız olduğum bi konu hakkında bilgisi olanlardan yardım almak istiyorum. Ben de aşırı derecede yeme bozukluğu başladı. Yani çok fazla yiyorum, abartılı kilo almıyorum tabii ki ama eskisine göre yağlandım iyice. Diyete veya sağlıklı beslenmeye başlamaya çalışıyorum, iki gün sonra çok daha fazla yiyorum.
Paketli ürünleri çok, çok fazla tüketmeye başladım. Aç olmasam Bile yiyorum. Günde 4-5 tane çikolata yendiğim falanda oluyor. Araştırdım, psikologdan yardım alın diyorlar ama psikoloğa o kadar para verme şansım yok maalesef ve devlet hastanesinin psikologlarını da çok iyi demiyorlar...

Böyle olup, bunu kendi aşan kendi başına çözüm bulan var mı? İrademi tam anlamıyla koruyamıyor ve artık bu kadar yapay şeker, karbonhidrat tüketmemin zararını göreceğimden korkuyorum. Bir çözüm önerisi olan lütfen yazabilir mi?

yemeyeceksin..yani almayacaksin..alternatif meyve filan yiyeceksin..no pain no gain demisler.

Paketli gıda delisiyim ben de ne varsa yerim. Eve eskisi kadar almamaya başladım o yüzden. Başkası için alsam da ona bırakmayıp ben yiyorum zaten.

Çok kola içiyorum bir de. Hem abur cuburu hem kolayı bırakmaya çalışıyorum.
Film izlemenin hiç keyfi kalmadı anlıyor musunuuuuz

Çok yediğimi fark edip rahatsız olunca azaltma evresine geçtim. Ama kendime yasak koymuyorum. Bugün hiç gofret, cips yemeyeceğim diye darlanmıyorum. Belki yerim diyorum. Ay gidip çikolata yiyeyim diye düşündüğümde “hmm onun yerine bir muz yiyeyim” diye çikolatayı zihin gücüyle bükerek meyve yiyorum

Ama dün gece saat 00.44’te ketçaplı cips yedim Allah affetsin

Ben bunun irade işi olduğunu düşünmüyorum.
Yememiz bozuk oldukça daha beterini istiyoruz.
Sağlıklı gıdaya yöneldikçe de canımız onu istiyor.
Birara kahvaltımı düzenledim, çiğ veya pişmiş sebze, kuruyemiş ekledim, ekmeksiz kahvaltı yaptım.
İnsan 8 saat acıkmayabiliyormuş gerçekten, gün ortası aklına tatlı gelmeyebiliyormuş.
Ne zaman az da olsa ekmek tüketmeye başladım, öğünlerin arası kısaldı, daha çok hamur işi daha çok tatlı demeye başladım.
Durum bu.

Bilimsel kanıtlar var.
Yeme bozukluğu psikiyatrinin tani kitabı olan dsm5 te geçiyor .
Yanı nasıl kanser, şizofreni, depresyon, hatta soğuk algınlığının irade ile bağlantısı yok ise bunun da yok.

Bende ayniydim cnm suan diyetteyim ama diyeti 1 lokmayla bike bozsam o gun sapitiyorum deli gibi kitliktan cikmis gibi iyorum kendini telkin edip sakin olucaksin

Bilimsel kanıtlar var.
Yeme bozukluğu psikiyatrinin tani kitabı olan dsm5 te geçiyor .
Yanı nasıl kanser, şizofreni, depresyon, hatta soğuk algınlığının irade ile bağlantısı yok ise bunun da yok.
Ve sonuç irade işi diyerek ön hazırlık olmadan kendimizi baskılamamız sağlıksız gıdaya daha çok yönelmemize yol açıyor, doğru mu?

Ve sonuç irade işi diyerek ön hazırlık olmadan kendimizi baskılamamız sağlıksız gıdaya daha çok yönelmemize yol açıyor, doğru mu?
Maalesef degil , yeme bozukluğunu uyuşturucu bağımlılığı gibi düşünün.
Istediğiniz kadar on hazırlık yapin , sağlıklı degil diyin kendinize yine de o atak ani gelince karşı koyamazsınız .
Aynı mekanizma . Dediğim gibi bunu ben degil bilim söylüyor . Yemek olduğu için kabullenmek istemiyoruz irade ile alakalı sanıyoruz ama degil .
Binge atakları geçiren insanlar o an çocuklarını araba unutup yemeğe koşabiliyorlar . Bunu hiç bir irade ile açıklayamayız

Anladım, konu çok daha çetrefilli yani.
Teşekkürler.

Anladım, konu çok daha çetrefilli yani.
Teşekkürler.
Evet eğer bir gün araştırmak isterseniz yeme bozuklukları 4 adet tanımlanmış
Ve bu hanımefendinin bahsettiği binge eating
Tikanircasina yeme bozukluğu olarak çevrilmiş bizede .
Iyi gunler diliyorum size.

Herhangi bir psikolojik teşhisi nasıl insan kendine koyamazsa yeme bozukluğu teşhisi de koyamaz. O yüzden şüphelendiğiniz bir durum varsa doktora gitmekten başka çareniz yok.

Bir de devlet hastanesinin psikologları neden kötü oluyor? Özel psikologlardan farklı okullardan mezun olup farklı dersler mi görüyorlar?

Şöyle aslında kendimi bende kısıtlamıyorum. “Artık sağlıklı besleneceğim, abur cuburu hiç yemeyeceğim” demiyorum da, “canım istediğinde bir çikolata ile geçiştirmeye çalışacağım,” şeklinde telkin etmeye çalışıyorum. Ama gözüm dönüyor resmen, üşenmeden markete gidip ne var, ne yok alıp geliyorum. Artık hem cebime hem bünyeme zarar olmaya başladı.

Merhaba. Not aldım kitapları, ne kadar pahalı olursa olsun. Abur cubur için o kadar para harcıyorum zaten. Kesinlikle alıp okuyacağım, teşekkürler.

İnanın bende denedim çünkü bu vücuda ne verirseniz vücut sizden onu ister olarak geçen bir şey. Örneğin sizin dediğiniz gibi besleniyorum ama bu, maksimum 3 gün gidiyor. Aklıma birden çikolata falan düşünce, birden kesiyorum sağlıklı beslenmeyi falan.

Binge eating tıkanırcasına yeme bozukluğu olarak geçiyor be ani yeme atakları geçiren insanlar oluyorlarmış. Daha henüz her şeyi bırakıp yemeğe koşacak raddeye gelmedim ama diğer sonuçlar aynı şekilde taşıyorum. Ve aslında her araştırdığım yerde irade gücü ve psikolojik yardım ile aşılabileceğini söylemişler.

İkisinin farklı okullardan mezun olduğunu söylemedim zaten, giden arkadaşlarımın görüşlerinden yola çıkarak böyle bir şey yazdım oraya.
Ve psikoloji okuyan bir arkadaşımın ödevi için ona yardım ederken oda bir uzmandan yardım almamı durumun binge eating ile aynı olduğunu belirtmişti.

Ben 1 ay once kardesimi kaybettim ve bende de yeme bozuklugu basladi. Yillardir 52kilo olan bdn hizla yaglanmaya basladim. Kahvalti edip daha nefes almadan biskuvi yiyorum onun ardindan cerez ardindan tatli pizza vs vs. Psikologa gittim buyuk bir travma ardindan olabiliyormys. Orada terapi geuplari var onlara katildim. Mesela nisanlisiyla sorunlari yuzunden bir bayan her aksam bira icmeye baslamis. Birkac ay sonra her aksam 3 bira iciyormus. Ayrilmislar ve simdi 6 yada 8 bira iciyormus resmen bagimli olmus. Hangi marketten bira alacagimi not aliyordum desi yani her gun ayni yere gidersem utaniyordum dedi. Yani bagimliliklar kucuk baslangiclarda yok edilmeli. Buyuk sikinti yaratabilirler. Ve asiri yiyenler bir sure sonra kusmaya basliyormus ve sonucu ölüm olan bulimia ya kadae gidebilirmis sonu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…