• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim koluna faça atmış

Emira SY

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
11.972
28.956
598
İyi geceler arkadaşlar. Bugün 15 yaşındaki kız yeğenimin sağ kolunun önüne ve arkasına sayamadığım kadar çok çizik attığını fark ettim. Bazısı biraz daha eski bazısı daha yeni görünüyordu. Neyle yaptı anlamadım ama sanki çok derin değillerdi emin değilim. Ben ve kız kardeşim dilimiz döndüğünce birşeyler anlatmaya çalıştık ama sizlerden de varsa tavsiyenizi veya kendi hayatınızdan vereceğiniz örnekleri dinlemek isterim.

Yeğenim hakkındaki bilgiler:
-Lise 1. sınıf öğrencisi
-Bildigim kadarıyla erkek arkadaşı yok ama koreli Çinli vs şarkı gruplarına aşırı hayranlığı var.
-Annesi babası boşandı ve diğer iki kardeşiyle beraber annemle yani anneannesiyle yaşıyorlar.
-Annesini 16 aydır hiç görmedi, annesi aramıyor sormuyor. Babası da ayda en fazla 3-4 gün geliyor.
-Ders notları ortalama diyebilirim ilk dönem teşekkür aldı. Öğretmenleri de yeğenimi ahlaki olarak çok beğeniyor şimdiye kadar hiç olumsuz birşey gelmedi okuldan diyebilirim.
-Daha önce birkaç kere psikologa götürdük iki büyük yeğenimi yaşadıkları bu olayları psikolojik hasar almadan atlatabilmeleri için. İkisinin de yaşıtlarına göre çok olgun olduğunu ve psikolojik hiç bir sorunları olmadığını söylemişti. Simdi 2 hafta sonrasına tekrar randevu aldım.

Yeğenimin böyle birşey yapmasını asla beklemezdim görünce şoka girdim ama asla kızmadık aksine gayet sevkatli yaklaştık. Yine de babası veya öğretmenleri görürse kizabilir diye korkuyorum ya da annem görürse çok üzülecek, aşırı bir tepki verebilir... Asıl büyük korkumsa kendine çok daha büyük zararlar vermesi. Geçenlerde "keşke annem kısır olsaydı da hiç çocuk doğurmasaydi" bile demişti.

Şimdi sizlerden ricam yeğenime de okutabilecegim üslupla bu meseleye yorum yapmanız. Yardımlarınızı bekliyorum...

İyi geceler arkadaşlar. Bugün 15 yaşındaki kız yeğenimin sağ kolunun önüne ve arkasına sayamadığım kadar çok çizik attığını fark ettim. Bazısı biraz daha eski bazısı daha yeni görünüyordu. Neyle yaptı anlamadım ama sanki çok derin değillerdi emin değilim. Ben ve kız kardeşim dilimiz döndüğünce birşeyler anlatmaya çalıştık ama sizlerden de varsa tavsiyenizi veya kendi hayatınızdan vereceğiniz örnekleri dinlemek isterim.

Yeğenim hakkındaki bilgiler:
-Lise 1. sınıf öğrencisi
-Bildigim kadarıyla erkek arkadaşı yok ama koreli Çinli vs şarkı gruplarına aşırı hayranlığı var.
-Annesi babası boşandı ve diğer iki kardeşiyle beraber annemle yani anneannesiyle yaşıyorlar.
-Annesini 16 aydır hiç görmedi, annesi aramıyor sormuyor. Babası da ayda en fazla 3-4 gün geliyor.
-Ders notları ortalama diyebilirim ilk dönem teşekkür aldı. Öğretmenleri de yeğenimi ahlaki olarak çok beğeniyor şimdiye kadar hiç olumsuz birşey gelmedi okuldan diyebilirim.
-Daha önce birkaç kere psikologa götürdük iki büyük yeğenimi yaşadıkları bu olayları psikolojik hasar almadan atlatabilmeleri için. İkisinin de yaşıtlarına göre çok olgun olduğunu ve psikolojik hiç bir sorunları olmadığını söylemişti. Simdi 2 hafta sonrasına tekrar randevu aldım.

Yeğenimin böyle birşey yapmasını asla beklemezdim görünce şoka girdim ama asla kızmadık aksine gayet sevkatli yaklaştık. Yine de babası veya öğretmenleri görürse kizabilir diye korkuyorum ya da annem görürse çok üzülecek, aşırı bir tepki verebilir... Asıl büyük korkumsa kendine çok daha büyük zararlar vermesi. Geçenlerde "keşke annem kısır olsaydı da hiç çocuk doğurmasaydi" bile demişti.

Şimdi sizlerden ricam yeğenime de okutabilecegim üslupla bu meseleye yorum yapmanız. Yardımlarınızı bekliyorum...
Psikolojisi bozuk belli. Benim oglumda babasiz buyudu. Ergenligide sorunsuz gecti cok sukur.Ne mutlu ki sizler varsiniz yaninda. Onun kendine yapabilecegi en buyuk iyilik okuyup guzel bir meslek sahibi olmasi.

Kıyamam ben ona. İçinde kimbilir neler yaşıyor. Ergenlik zaten zorken bir de yanında anne baba yok. Siz çok iyisiniz ama malesef onun yüreğinde anne baba yerini tutmuyor. Tedaviye devam edin ama iyi bir psikologla.

Ablanız neden görüşmüyor çocuklarıyla?

Evden kaçtı. Başka adamla evlendi hatta ondan da bir çocuğu olmuş. Cocuklari dahil tüm ailesini sildi.

öncelikle mevzuyu hatırlıyorum. yaşadıkları hiç kolay değil...
aslında bu durum ölümü istemekle ölüm korkusunu yaşamak arasında bir psikoloji ile yapılıyor. bu anlamda gözlemleyin sürekli... iki uç noktada sarsıntılar yaşayabilir.

dikkat çekmek için değildir yaşadıklarından ötürü...
içindeki acı kolundakilerden fazladır belki de... anlatamadığı, kendine bile itiraf edemedikleri çoktur.
babayla daha çok vakit geçirebilseler keşke...

herhangi bir madde vs... eğilimi var mı?

siz de öğretmensiniz, branşımız da aynı. manevi anlamda vücudunun ona emanet verildiğini ve koruması gerektiğinden bahsetmişsinizdir zaten...

belki bu izlerin hayatı boyunca onu üzecek izler olduğunu söyleyebilirsiniz. kız olduğu için belki bu durumdan etkilenebilir.

en doğru davranışı bir psikolog yada rehber öğretmen önerecektir.

bana kalırsa yaşıtlarıyla olabileceği müzik, spor, izcilik, gezi gibi gençlik kulüpleri tercih edilebilir. değerler eğitiminin yoğun olduğu yerlerde de kişiliği çok daha fazla güçlenecektir. sadece psikologa gitmek girdapta bırakabilir çünkü...

Evden kaçtı. Başka adamla evlendi hatta ondan da bir çocuğu olmuş. Cocuklari dahil tüm ailesini sildi.
Allah annenize ve size sağlık ve huzur versin. Çocuklara kol kanat germissiniz, birkaç yıla sıkıntınız kalmaz insallah. Siz sabır ve sevgiyle yaklaştıkça kuzunuz da düzelecek.

Hayatım boyunca arkadaş seçme kriterlerim arasında en önemli sırada bu yer alır façali insanla dostuk kurmam ne yaparım ne yapanı olayların bizim lise zamanında kızların kolları doluydu kimi sevgilisi için kimi sinirden kimi bak ben üstünüm havası ama şunu bilsin ki o arkadaşlarıma sağda solda denk geldiğimde hep dövme yaptırmışlar koluna kız arkadaşımın biri bacaklarına bile atardı en son evlenirsem ne yaparım diye ağlıyordu.
O yeğenine söyle o faça lari görünce ay kız amma aşk acısı çekmiş ya da ayy amma güçlüymüş demiyoruz aksine uzak dur böyle tiplerden diyoruz kendi aralarında her neyin göstergesi ise o faça lar çok çok 4 sene sonra o lise bittiğinde onlar yüzünden ise bile alınmayacak üniversite de dışlanacak.
Ben üstünüm demek için yaptıysa gerer onu dışlayacak iki insan dövmekle kimse üstün olmaz.
Eğer aşk için yaptıysa çocuk anca ileride ya bi kız benim için şunu yaptı diye dalga gececek boşuna yapmasın ve yol yakınken dönsün henüz daha derin değilken dönsün o lise bittikten sonra bir iş yeri o faça için geri çevirdikten sonra hoşlandığı evlenmek istediği bey bunun için vazgeçtiği gün bu lafların değerini anlar ama çok geç olur

Bu tür olaylari yapan bir kac kisiyle tanismistim ve hepisinin söyledi ayniydi. Faça atarak icindeki acilari bastiriyorlarmis .... ve onu yaparken hic aci cekmiyorlarmis aksine o fiilin onlarin acilarini hafifletttigini ve zevk verdigini söylemislerdi

30 yaşındayım 15 yasındayken bende yapmıştım.üstelik sırf lisede arkadaşlara uyup.ne salakça bişeyin izlerini tasıyorum.yeğeninin psikolojik sorunları olabilir haklıda.ama yazdıklarımı okut ona.insan yası ilerleyince çok utanıyor.bir bayana hiç yakışmıyor.bende defalarca dövmeyle kapatmayı düşündüm.velhasıl ilerde pişman olacagı 100de 100

öncelikle mevzuyu hatırlıyorum. yaşadıkları hiç kolay değil...
aslında bu durum ölümü istemekle ölüm korkusunu yaşamak arasında bir psikoloji ile yapılıyor. bu anlamda gözlemleyin sürekli... iki uç noktada sarsıntılar yaşayabilir.

dikkat çekmek için değildir yaşadıklarından ötürü...
içindeki acı kolundakilerden fazladır belki de... anlatamadığı, kendine bile itiraf edemedikleri çoktur.
babayla daha çok vakit geçirebilseler keşke...

herhangi bir madde vs... eğilimi var mı?

siz de öğretmensiniz, branşımız da aynı. manevi anlamda vücudunun ona emanet verildiğini ve koruması gerektiğinden bahsetmişsinizdir zaten...

belki bu izlerin hayatı boyunca onu üzecek izler olduğunu söyleyebilirsiniz. kız olduğu için belki bu durumdan etkilenebilir.

en doğru davranışı bir psikolog yada rehber öğretmen önerecektir.

bana kalırsa yaşıtlarıyla olabileceği müzik, spor, izcilik, gezi gibi gençlik kulüpleri tercih edilebilir. değerler eğitiminin yoğun olduğu yerlerde de kişiliği çok daha fazla güçlenecektir. sadece psikologa gitmek girdapta bırakabilir çünkü...

Evet ona tam da dediğin gibi yaklastik canim. Kiz kardesim ilerde gelin olacagindan, o izlerden utanacagindan cok pismana olacagindan filan bahsetti. Ben de ona güzel bir elbisemi vermistim. Sana emanet ettiğim elbiseyi kesmezsin dimi dedim o da yoo kesmem dedi ben de oyleyse neden Allah'ın emaneti olan bedenini kesiyorsun dedim. Sasirdi.

Sosyal hayati sıfıra yakın. Tamamiyle kendini odaya kapattı ve okul harici zamanlarini bahsettigim muzik grupları ile alakali seyleri takip ederek ve resim cizerek geçiriyor. Herhangi bir bağımlılığı yok ama yatkınlığı var midir bilemem.

Aslina bakarsan anne-babasinin varlığı yoklugundan cok daha fazla zarar veriyordu. Babası her geldiğinde çocuğa psikolojik baskı yapıyor. Neden takdir almadin da tesekkur aldin? Neden 90 almadin da 80 aldin? Sen aptal misin gerizekali misin vs... Yeğenim cevap verince de bağırıp çağırıyor hatta bir defa tokat bile atti. annesinin de örnek bir anne olmadığını biliyorsun zaten.

Evet ona tam da dediğin gibi yaklastik canim. Kiz kardesim ilerde gelin olacagindan, o izlerden utanacagindan cok pismana olacagindan filan bahsetti. Ben de ona güzel bir elbisemi vermistim. Sana emanet ettiğim elbiseyi kesmezsin dimi dedim o da yoo kesmem dedi ben de oyleyse neden Allah'ın emaneti olan bedenini kesiyorsun dedim. Sasirdi.

Sosyal hayati sıfıra yakın. Tamamiyle kendini odaya kapattı ve okul harici zamanlarini bahsettigim muzik grupları ile alakali seyleri takip ederek ve resim cizerek geçiriyor. Herhangi bir bağımlılığı yok ama yatkınlığı var midir bilemem.

Aslina bakarsan anne-babasinin varlığı yoklugundan cok daha fazla zarar veriyordu. Babası her geldiğinde çocuğa psikolojik baskı yapıyor. Neden takdir almadin da tesekkur aldin? Neden 90 almadin da 80 aldin? Sen aptal misin gerizekali misin vs... Yeğenim cevap verince de bağırıp çağırıyor hatta bir defa tokat bile atti. annesinin de örnek bir anne olmadığını biliyorsun zaten.

allah'tan ki sizin gibi bir teyzesi var.

ancak sosyalleşerek durumu çözebilir. o grupların da arkasındaki algı yönetimlerini çözmek pek mümkün değil...

Bu tür olaylari yapan bir kac kisiyle tanismistim ve hepisinin söyledi ayniydi. Faça atarak icindeki acilari bastiriyorlarmis .... ve onu yaparken hic aci cekmiyorlarmis aksine o fiilin onlarin acilarini hafifletttigini ve zevk verdigini söylemislerdi

Nedenini sordugumda bana şunu yazdı:

Sometimes I have to get over my mental illness and I can't do it to me there is one option left except cutting myself

(Tam tercüme edebildim mi bilmiyorum)
Bazen zihinsel hastaligimdan kurtulmam gerekiyor ama kendime bunu yapamıyorum. Kendimi kesmekten baska tek bir çarem kaliyor.

İçindeki acıyı durdurmak için fiziksel acı verici şeyler yapıyor. Sanki kanı aktiginda içindeki acı da geçecekmis gibi. Tam da onun yaşlarında ne yazık ki öyle bir hata yapmıştım neyse ki çok derin izler kalmadı şimdi çok ama çok pişmanım ne aptallıktır diyorum. Onun yaşadıkları çok da ağır değersiz hissediyor olabilir kendini. Mutlaka devam etsin psk a ama onun anne baba şefkatine ihtiyacı var çok üzüldüm durumuna neden böyle insanlar çoluk çocuk yapıyor ayrılmak normal bir şey ama çocuğuna sahip çıkmayacaksan neden varsın? Siz daima onun yanında olun belki kendini herkesten farklı görüyordur bu tarz durumları acıları kendinin yaşadığını sanıyordur. Belki siz kendi yaşadığınız sıkıntılardan hislerden bahsedebilirsiniz kendini açması için bir vesile olur. Yaşı küçük ama yetişkin yerine konup onu anladığına inanacağı sevdiği birinin desteği iyi olur. Benim o dönemde en çok yanımda olan kişi yengemdi ablam gibiydi ve rahatlamam biraz daha sağlıklı bakmama çok faydası dokunmustu. Siz de teyzesi olarak ki anne yarısıdır, onunla bu tarz bir dertleşme gecesi yapabilirsiniz psk yanında. Ona ihtiyacınız olduğunu hissettitebilir siniz bu insanı değerli hissettirir

O facalari kapatmak icin ileride ya koyu renk dovmeler yada uzun kollu kiyafetle dolasmak zorunda kalacak.
Suan icindeki nefretini bir sekilde disariya atiyor ama duzelse bile o izler onunla kalacak.
Soyleyin ona annesinin yaptigi hata onu utandirmasin yaninda anneannesi teyzeleri var guclu gozukmesin aglasin bagirsin sinirini atsin olgunlugu ileride gosterir.

Nedenini sordugumda bana şunu yazdı:

Sometimes I have to get over my mental illness and I can't do it to me there is one option left except cutting myself

(Tam tercüme edebildim mi bilmiyorum)
Bazen zihinsel hastaligimdan kurtulmam gerekiyor ama kendime bunu yapamıyorum. Kendimi kesmekten baska tek bir çarem kaliyor.

Iste kendince acilarini bastiriyor... ben bunu yapan bir cok genc tanidim hemen hemen hepiside ayniydi. Bir üye bu tür kisilerden uzak durulmasi gerektigini yazmis. Aksine bu cocuklarin sevgiye, sefkate ihtiyac var. Bir an evvel tedavi olmali

Iste kendince acilarini bastiriyor... ben bunu yapan bir cok genc tanidim hemen hemen hepiside ayniydi. Bir üye bu tür kisilerden uzak durulmasi gerektigini yazmis. Aksine bu cocuklarin sevgiye, sefkate ihtiyac var. Bir an evvel tedavi olmali

Ben o üyenin ne demek istedigini anladim. Esim de dedi sende oyle bir iz olsa asla evlenmezdim diye. İnsanlar kolu façali birini görünce belali olduğunu düşünür...

Back
X