• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Yegenim 5.ayını doldurdu hala dönemiyor :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Nimbus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2008
38
2
86
Trabzon
Arkadaşlar yegenim 6.ayına girdi fakat hala dönemiyor, desteksiz oturamıyor. Ayrıca ona uzattıgımız şeylere de uzanmak için çaba göstermiyor. neden olabilir ve bebege nasıl yardımcı olabiliriz. fikri olan yorum yaparsa sevinirim.

telas etmeyin,5 aylik bir bebegin desteksiz oturmamasi cok normal,benim kizim ancak 7 aylikken kendi basina oturabiliyordu.5 aylikken de donemiyordu ve ben nasilsa donmuyor diye yataginda onu yalniz biraktigim bir gun ilk defa donmeye karar vermis ve ne yazik ki yataktan dusmustu,bugun yarin doner merak etmeyin ve korumasiz bir sekilde koltuk,yatak vs ustunde birakmayin.Ona uzatilan bir seye onun da uzanmiyor olmasi konusunda bir sey diyemiycem,ama o konuda da telas edecek bir sey oldugunu sanmiyorum,hepsini de zamani gelince yapacaktir.saglicakla

ola bilir canim,her bebek ayni gelisimi gosterecek degil ya.
kizim 4,5 ayliginda donmustu.
ama 7 ayliginda oturdu.
arkadasin dedigi gibi bu gune yarina donecektir merak etmeyin...

dönme derken sağa sola dönmeyi mi yoksa tam yuvarlanmayımı kastediyorsunuz kızlar

canım telaş etmeyin benim oğlum 4 aylıkken dönmüştü ama baştan beri çok hareketli bi bebekti..oturması ise biraz geç oldu 7.5 aylıktı..hem sağ sola dönebiliyosa yakında tam döner merak etmeyin..benim oğlum mesela yüzüstünden sırtüstüne hiç dönmedi nedendir bilmem çoğu bebek yüzüstünden sırtüstüne pek dönmek istemezler genelde sırtüstünden yüzüstüne döner sürüne sürüne gitmeye çalışır veya poposunu havaya dikerdi benim oğlum yatmayı hiç sevmezdi o yüzden belki de hiç yüzüstünde sırtüstüne dönmedi..3.5 aylıktı dönmeye çabaladığında ve annem hep elinden tutup dönmesine yardımcı olurdu 15 güne kalmaz da kendi dönmeyi başardı zaten..nesnelere uzanmamsı konusunda bişi diyemiycem yani hiç mi tepki vermiyor yoksa ellerini hareket ettiriyo da tutamıyo mu?o aylarda tam hatırlamıyorum ama ilk başlarda oğlum bi nesneyi görünce ellerini kontrolsüzce sağ sola sallıyodu tutamasa da tutmak istediğini gösteriyodu..ama her bebek aynı olcak diye bişi yok benim komşumun kızı 7 aylık şuan ve hala dönemiyo tam yüzüstüne biraz da tombul çaba da sarfetmiyo açıkcası annesi tembel biraz diyo yormuyo kendini..merak etmeyin kendi istediği zaman döner..

Canım saga sola donuyorsa hiçbir sorun yoktur.pediatrik norologu bize öyle demişti. Yani her bebek tam donmezmis. Saga sola dönemezse sorun vardır dedi. Benim kızım bir ara yüz üstünden sırt üstüne donüyordu ama şimdi donmuyor çünkü istemiyor. Yüz üstü yatırdığımda bas bas bağırıyor. Dönmek ona hiç cazip gelmedi. Bir arkadaşımın da kızı 11 aylık. O da hiç tam donmemiş

2-3 aylıkken beşikteki oyuncaklara uzanıp vuruyordu. ama şimdi heyecanlanıyor elleri titrer gibi oluyor, hareketleniyor fakat uzanmıyor. çekingenliginden ya da birşeyden korkmasından ötürü olabilir mi acaba?

Back