ye ic yat =gorumcem

Yani şimdi kusura bakmayın ama bu yaşına kadar annesi kıyamayıp iş yaptırmadıysa size laf düşmez bana hiç yardım etmiyor yada elini birşeye sürmüyor fln... Sürmek zorundada değil zaten.
Gelinlere el kızı olarak bakılmasını bende çok kınıyorum ki kendimde taktir edersinizki günün birinde bende gelin olucam Allahın izniyle..
Ama aileye sonradan katılmışsınız da ailenin 17 yaşındaki kızına laf edebiliyorsunuz..
Yani afedersiniz ''dağdan gelmiş bağdakini kovuyor'' sözü vardır ya biraz öyle olmuş..
Ki 17 yaş ergen bir yaştır daha asilik hırçınlık çoktur karakterindede dik başlılık varsa tamamdır..
Açıkçası dedğim gibi geline el kızı olarak bakılmasını sevmem ama benim abimin karısı bana ay kalk bi iş yap dese ''gelin değilmisin işin ne'' cevabını yapıştırıveririm..
Kalk iş yap demiyo ama ekmek almaya gitmez, cani birşey ister onuda almaya erinir, arkadaşi ailesiyle gelir pasta börek yapilir yardim etmez ve kaprisli diyo ee bu gelin ayakcimi peki

Kalk iş yap demiyo ama ekmek almaya gitmez, cani birşey ister onuda almaya erinir, arkadaşi ailesiyle gelir pasta börek yapilir yardim etmez ve kaprisli diyo ee bu gelin ayakcimi peki
o yapmasın canım ama kıza yap diyemez.olay orda zaten.görümcesinin ebeveyni değil ki..

canlarim annesinede aynisini yapiyo ama o artik kabullenmis huyu bu degismiyo diyo okuldan geliyo aciktim diyo ya mutfak orda git ye dimi ama ama yok sanki gorumcem degil kaynim var ilac meseleside ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince masadan kalkti odaya kitledi kendini filan bilmiyom ne olacak ya cok sinirlerim bozuluyo

İlaç içmesi falan alakayı kuramadım :confused:

Arkadaşım evlenmeseymiş o zaman...
Evin kızına şimdiye kadar birşeye el sürdürmemişler dışardan gelen gelin hanımda evin kızına laf söyleme hakkını kendinde buluyor.. Ne garip.. Gelin olunca her zaman biz haklıyız anlamına gelmiyor..
Ben gelinim hoşlanmadığım birşey olunca kendime göre ayar çekicem mantığı olmuyor işte...
Bence böyle bir hakkı yok o kız şimdiye kadar böyle yetiştiyse böyledir yani...

Cok afedersiniz benim sizin gibi yengem olsa Allah korusun abime soylerim kendinize ev tutun diye
Sirf siz yasiyorsunuz diye kimse alistigi hayattan vazgecmez bunu kabul edin kendinize ait bir duzeniniz yok tek odaniz var o kadae orasi sizin ozgurluk alaniniz.

Arkadaşım evlenmeseymiş o zaman...
Evin kızına şimdiye kadar birşeye el sürdürmemişler dışardan gelen gelin hanımda evin kızına laf söyleme hakkını kendinde buluyor.. Ne garip.. Gelin olunca her zaman biz haklıyız anlamına gelmiyor..
Ben gelinim hoşlanmadığım birşey olunca kendime göre ayar çekicem mantığı olmuyor işte...
Bence böyle bir hakkı yok o kız şimdiye kadar böyle yetiştiyse böyledir yani...
Gelinsin haklisin diye birşey yok bende diyorum ki bunu yengesine yapamaz annesine yapabilir. Ben hem gelinim hem de görümceyim. Gelinim diye saygisizlik yapma hakkim yok görümceyim diye de herşey benim istedigim gibi olucak deme lüksüne sahip degilim ki :)

Burda eksik anlatim var siz okuldan geldiginizde ben kirt gibi aciktim demediniz mi? Caniniz bir sey cektiginde soyleyip aman usendim simdi demediniz mi?

Benim anladigim su gorumce annesine soyluyor gelin kizimiz ustune aliniyor madem misafir cagirmis yapmiyorum neden demiyor ki esine neden soylemiyor yapmak istemiyorum diye cunku soylese kp kv ve esi tavir alacak sen sadece ona degil bizede yapiyorsun camasirlari yikarken yada yemek yaparken gorumcesini ayri tutabilecek kuvvette degil gorumce yapmiyorsa mutlaka kv yapiyordur
Kisacasi gelin gorumceye kafayi takmis buluttan nem kapiyor

Gelinsin haklisin diye birşey yok bende diyorum ki bunu yengesine yapamaz annesine yapabilir. Ben hem gelinim hem de görümceyim. Gelinim diye saygisizlik yapma hakkim yok görümceyim diye de herşey benim istedigim gibi olucak deme lüksüne sahip degilim ki :)

Ne güzel işte siz hem yerinde bir gelin hemde yerinde bir görümcesiniz:)
Yalnız ben şeyi merak ediyorum kocasının kardeşi kız değilde erkek olsaydı acaba yine konu açarmıydı
yoksa çocuk okuldan gelince koştura koştura önüne yemek mi koyardı:KK53::KK53:
Kız evlat diyince illa evde dört dönecek diye birşey yok ki evin kızı işte sanki evin hanımı
ki bakın kaç tane arkadaş var diyen annem elimi sürdürmedi hiçbirşeye diye..
Kız olunca iş bekleniyor niyeyseee..
Ama 17 yaşında bir ergen kız olsun erkek olsun önceliği okuldur okuluna gider gelir evine gelir dinlenmek tabiri caizse soyunup dökünüp yayılmak için:KK48::KK48::KK48::KK48:
Erkek olsaydı bu kardeş acıktın mı diye bile sorulurdu daha kapıdan girer girmez ama işte adı ''görümce'' ya muamele başka:KK45:

Çıkın kendi evinize gidin o zaman siz de. Hayret birşey. KıZın da rahatını bozmuşsunuz.
O kız şımarık da olsa tembel de olsa kendi anasını babasını bağlar. Onlar ses çıkarmıyorsa size ne oluyor 3 günlük gelin olarak? Rahatsızsanız gidersiniz yani, böyle derler adama. Orası onların evi, onların düzeni. Sonradan geldiyseniz siz uyum sağlayacaksınız, kazık kadar insanların huyunu değiştirmeye uğraşmayacaksınız.
Ben de 17 yaşımdayken pek ev işi umrumda olmazdı,şimdi 25 yaşındayım, hala ev işi çok az yaparım, annem yapıyor. Herkes halinden memnunken dışardan biri gelip duruma dırdır yapsa benim tepkim sizin görümcenizden kötü olurdu. Siz başkasının kızına, başkasının evinde terbiye verecek konumda değilsiniz. Beğenmiyorsanız, yapamıyorsanız gidersiniz. Bu kadar basit.

Bu konu da haklisin malesef erkek cocuk dendi mi akan sular durur. Bende evlenesiye kadar doğru düzgün iş güç yapmadim yaptigim şeylerde kisitliydi şu an kizim da iş mi yapar hayir yapmaz. Ama bu dengeyi saglayacak kişi anne ne kendi kizini ezdircek ne de gelinin, aman insanin kendi evi olsun tek göz oda olsun yeter ki
Ne güzel işte siz hem yerinde bir gelin hemde yerinde bir görümcesiniz:)
Yalnız ben şeyi merak ediyorum kocasının kardeşi kız değilde erkek olsaydı acaba yine konu açarmıydı
yoksa çocuk okuldan gelince koştura koştura önüne yemek mi koyardı:KK53::KK53:
Kız evlat diyince illa evde dört dönecek diye birşey yok ki evin kızı işte sanki evin hanımı
ki bakın kaç tane arkadaş var diyen annem elimi sürdürmedi hiçbirşeye diye..
Kız olunca iş bekleniyor niyeyseee..
Ama 17 yaşında bir ergen kız olsun erkek olsun önceliği okuldur okuluna gider gelir evine gelir dinlenmek tabiri caizse soyunup dökünüp yayılmak için:KK48::KK48::KK48::KK48:
Erkek olsaydı bu kardeş acıktın mı diye bile sorulurdu daha kapıdan girer girmez ama işte adı ''görümce'' ya muamele başka:KK45:

canlarim annesinede aynisini yapiyo ama o artik kabullenmis huyu bu degismiyo diyo okuldan geliyo aciktim diyo ya mutfak orda git ye dimi ama ama yok sanki gorumcem degil kaynim var ilac meseleside ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince masadan kalkti odaya kitledi kendini filan bilmiyom ne olacak ya cok sinirlerim bozuluyo

neyi varmış atatürkün siz neden laf ettiniz

görümcenin evine giden sizsiniz onun düzenini bozan da sizsiniz..annesine istediği kadar naz yapar,iş yapmaz bu anne-kız arasındadır..önce aynı eve çıkıp da sonra sorun çıkaranları haklı bulmuyorum kusura bakmayın.eğer bu siizn için sorunsa eşinizle konuşun kendi yuvanızı kurun görümce gözünüze batmaz o zaman değil mi?

ayrıca Atatürk ve Peygamber Efendimizi karşılaştırmak kadar büyük saçmalık yok,olamaz..biri insan biri Peygamber..Allah aşkına Atamızı bi rahat bırakın dini sohbetlerinizde mümkünse dinimizi konuşun.görümce Atatürkü savunuyo hemde bilip bilmeden vay terbiyesiz vay! siz Hadisle cevap veriyosunuz,cahillik bile diyemiyorum buna.

yine gorumceciler dolusmus. hem gelinim hem gorumceyim bu arada.

ayni eve girdi diye butun isler geline yuklenirken sorun yok, gorumce kendi isini yapmiyor diyince rahat bozma oluyor demek.

daha cok gorecegiz bu kafayla kkda ev isi yapamiyorum diye konu acanlari. geleceginn annelerinin mentalitesi buysa yandik. kendi sorumlulugunu yapmamasi annesine naz yapmasi olarak algilaniyor.
o anne de o gelin de evin sorumlu hizmetcisi degil efendim. herkes kendi uzerine dusen gorevi yapacak.

yine gorumceciler dolusmus. hem gelinim hem gorumceyim bu arada.

ayni eve girdi diye butun isler geline yuklenirken sorun yok, gorumce kendi isini yapmiyor diyince rahat bozma oluyor demek.

daha cok gorecegiz bu kafayla kkda ev isi yapamiyorum diye konu acanlari. geleceginn annelerinin mentalitesi buysa yandik. kendi sorumlulugunu yapmamasi annesine naz yapmasi olarak algilaniyor.
o anne de o gelin de evin sorumlu hizmetcisi degil efendim. herkes kendi uzerine dusen gorevi yapacak.

Haklısın ama burada iş konu sahibine düşmüyor mu? Şikayet etmek yerine, eleştirmek yerine, kendini kullandırtmasın. Üzerine düşeni yapsın, görümceyle kendi annesi ilgilensin. Bu durum görümce ve kvyi ilgilendirir.

Kendini kullandırırsa hata eder ama o evinde düzeni, beğensekte beğenmesekte bu şekilde. Ben kız-erkek farketmez, ilerde kendi evlatlarımı kendi sorumluluklarını alan bireyler olarak yetiştirmekten yanayım. Ama kvsi bu şekilde yetiştirmemiş ki.

Ayrıca kendi yazmış işte, kaynım olsa neyse ama görümce diye. Erkek olsa hizmet edecek, şikayet etmeyecek, sorun kız olmasında. Ben neden evin yükünü, koca koca insanların sorumluluğunu alıyorum diye şikayet etmiyor, görümceden şikayet ediyor kısacası. Bence bu da yanlış.

kızım ev işi yapmazsa bu sadece beni ilgilendirir başkalarını değil.konu sahibi ya her işe koşturmayacak ya da laf etmeyecek.bu kadar basit.görümcenin arkadaşları geldiğinde görümce otururken o hizmet edip sonrada laf ediyorsa burada hata kimindir?ayrıca bunu yapan kaynı olsa razı olacakmış.o da ayrı bi ilginçlik.

ayrıca görümceci :KK53: değilim mantıklı düşünmeye çalışan biriyim.kızım iş yapmasa da onu öldürecek bir anne değilim,evet mantığım bu yönde.mantığım ve ben çok mutluyuz not:ben elticiyim :D

Gelin de oldum. 18 yıldır da görümceyim. Yengem eve ilk geldiğinde 1-2 yıl kadar birlikte yaşadık. Ayrı evleri vardı ama, o bizimle yiyip içip, oturmayı seçmişti... O benim yengeden ziyade ablam oldu. Ablam yoktu çünkü... Aynen sizin görümceniz gibi hiç bir işe elimi sürmezdim, ama yengem var nasıl olsa diye değil, annem de elimi sürdürmezdi işe güce... 18 yıl oldu hala ablam gibidir.. Allah razı olsun ondan... Anneme gittiğimde yine elimi sürdürmez hiç bir işe...

Size gelince.. görümceniz o evde zaten aynı standartta yaşıyormuş. Annesi de öyle kabullenmiş. Öfkeyle, sinirle bir şey yapmak zorunda değilsiniz. Ona bir şey yapmayın ama hizmette yardım etmesini de beklemeyin.
Bekleyip kendi evinizi kursaydınız bu sıkıntıları yaşamazdınız. Ayrıca eminim onun da rahatı bozulmuştur.....

İç içe yaşamanın zorluğu iyi gelinsiniz ki söylemiyorsunuz başkası kocasının ailesiyle arasını bozmak için neler yapıyor kendi işini kendi yapsın görümce,misafir değil ki...

Tek yapacaginiz sey: Ayri eve cikmak ve mesafe koymak.

Onun disinda hem siz hem esiniz problem yasarsiniz.Ne demisler ;Ev ustune ev olmaz..

huzur istiyorsan sabırla olgunlaşman lazım. sonuçta senin tercihinin sonuçları bunlarda. hayatta böyle bişey
şuan yine bir tercih yapmaktasın şikayet edip kafanda büyüterek sonra yine bunun sonucunu yaşayacaksın falan işte

Back
X