YDS derdi

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
Herkese selamlar :)

Eylül ayında YDS İngilizce olacak ve ben bu sınava girmeye karar verdim. 3. sınıftayım henüz ama akademik kariyer istiyorum ve bu sınavın da 2 yıl geçerliliği var. Kaç puan yapabileceğimi görmek istiyorum.
Eğer 80 civarı bir puan alırsam çok iyi olacak benim için ve eğer o kadar puan alırsam bir daha girmem o sınava. O kadar puanı 2 aylık bir çalışma ile alabilir miyim?
Bu sınava girmiş olanlar bana ne önerebilir?

Geçmiş yılların sorularına baktım ve çoğunu rahat çözdüm. Gramerde filan eksiğim yok. Aslında kelime konusunda da iyiyim ama tabi her kelimeyi kimse bilemez, her geçen gün gelişebilecek bir şey... İngilizce seviyeme ileri orta hatta ileri seviye diyebilirim. Şu süre boyunca ingilizce makaleler okumayı ve test çözmeyi düşünüyorum...
Tecrübelerini ve önerilerini yazanlara şimdiden teşekkür ediyorum. :)

Iyi bir universiteden hazirlik egitimi aldiysan mumkun elbette. Ama ingilizcen biraz varsa eylule kadar ( 1.5 ay calisarak) bence 60 alirsin disiplinli bir calism ile ama

Iyi bir universiteden hazirlik egitimi aldiysan mumkun elbette. Ama ingilizcen biraz varsa eylule kadar ( 1.5 ay calisarak) bence 60 alirsin disiplinli bir calism ile ama
İyi bir üniversiteden fransızca hazırlık eğitimi aldım ama lisede yoğun bir ingilizce eğitimi aldım... Aslında fransızca bilgimin de yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Ben ingilizceden hiç anlamam ama yazmadan gecmeyim dedim. 2012ydi galiba girmiştim ydsye. İnanılmaz bi puan almıştım 0 beklerken 22almıştım
Benim zamanımda soru tiplerini ezberleyip giriyorlardı. Şuan nedir bilmiyorum Başarılar

Her ay e-YDS yapiliyor Eylul'deki sinavda istedigin puani alamazsan da her ay belirli sinav merkezlerinde yapilan e-YDS'ye girebilirsin. YÖKDIL Diye bir sinav da var yilda iki kez yapiliyor YDS'den daha kolay oldugu soyleniyor akademik ilan basvurularinda dil puani yerine buradan aldigin puan da kabul goruyor, aklinda bulunsun bunu da arastir.

Çokk teşekkür ederim iyi dileğin için canım

Canım öncelikle bilinçli davranıp erken hareket ettiğin için seni tebrik ederim. Ben de hatırı sayılır bir devlet üniversitesinde master yapıyorum bitecek yakın zamanda tezim de inşallah. Ben yds için remzi hoca dan çalışmıştım. Seviyen iyiymiş madem, sadece soru çözüm grubunu alsan çok faydasını görürsün.
Başarılar akademik hayatında...

Evet YÖK-dil'i duydum hatta yorumlarını okudum, bu sınava girenler zorluk açısından YDS'den bir farkı olmadığını yazmışlar. Ama sınav sınavdır, ona da girerim... Hangisinden yüksek puan alırsam onu saydırırım. Yorumunuz için de çook teşekkür ederim.

Yorumun için çok teşekkür ederim, inşallah sen de güzel bir şekilde bitirirsin tezini ve sonra belki de doktoraya başlarsın. Remzi hocaya bir bakayım, 2 aylık program yaptım yarından itibaren onu uygulamaya başlayacağım...
Umarım ben de iyi bir devlet üniversitesinde master yaparım... :)

Youtubeda videolar var, baya faydalı oluyor. Izleyin bence. Kardesim 2 ayda 40 puandan 75e yukseltti, sirf o videolari izleyerek soru cozerek. Yds artik daha kolay, halledersiniz bence
Fighting!!!

Youtubeda videolar var, baya faydalı oluyor. Izleyin bence. Kardesim 2 ayda 40 puandan 75e yukseltti, sirf o videolari izleyerek soru cozerek. Yds artik daha kolay, halledersiniz bence
Fighting!!!
Bugün birkaç videoya denk geldim, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bu arada kardeşinizi de tebrik ederim, maşallah bayağı yükseltmiş puanını.

Yds de en onemli sey okumadir. Eec nin om hazirlik kitaplarini al 6 seviye toplam 180 parca birde onun kelime kitabi var. Sen bunu iki aya yay oku bol bol. Ardindan da bi guzel gramer ve paragrad soru tarzlarini beraber gotur kendi kendine 60 70 alirsin. Okul yukun hafifleyince bu temelin uzerine taktik bilgileri koyup 80 de alabilirsin insallah.
sinav 5 yil gecerli degil mi ya

Hacettepe yayınları iyidir. A1 seviyesi ablandan tavsiye :)

Bireysel ve Kurumsal seviyede yabancı dil eğitimi

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…