Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Arkadaşlar ben yazz hapını kullanmaya başladım.24. tableti yuttum bu gün.Sizce kalan 4 tableti kullanırken ve yeni kutuya başladığım zaman ilişkiye girerken korunmama gerek varmı ? korunmadan ilişkiye girersem risk varmıdır ?

arkadaslar bende yazz kullanmaya basladım adet oldum sandım cok az kanamam oldu yanı tuvalet kagıdına bulastı. Adet oldum diye basladım bugun 4. Yu ictim adetten tık yok napmalıyım kararsız kaldım acaba hapa bikacgun ara verıp adet olunca ilk gunden devammı etsem yoksa hic bırakmadan devammı etsem cok asabiyet yaptı ya nolur fıkır verin kızımı 1 hafta once sutten kestim 2 yıldır kendimiz kondomla falan korunduk. Daha oncede yasmın kullanmıstım.napayım ben ya?

ya benimde kızım var 7 aylık ikinci bebeğim bidahada istemiyorum korkuyorum ama eşim korunmak için kondom kullanmak istemiyor yani 7 aydır hiç korunmadık bende spiral istemiyorum hap kullansammı acaba yan etkisi var diye öğreniyorum sizlerden çok şikayetçisiniz napiim akıl verin ne olur

yazz 24 kullanıyorum nerdeyse 8 ay oluyo,
ilacı bıraktıktan kaç ay sonra hamile kalabilirim, bu konuda bilginiz var mı

Kişiden kişiye değişiyor..İlk zamanlar kimi insan da psikolojini etkiliyor..Alışıncaya kadar..Bende kullandım..yazz ın fazla bir etkisini görmedim tüylenme vs. olmadı..

yazz 24 kullanıyorum nerdeyse 8 ay oluyo,
ilacı bıraktıktan kaç ay sonra hamile kalabilirim, bu konuda bilginiz var mı

Genelde 3 - 4 ay diyorlar ama Rabbim bilir..Zaten çok uzun zaman olmamış..

Merhaba kızlar. Baya baktım yorumlara ama sorumun cevabını göremedim eğer daha önce sorulduysa kusura bakmayın. Bende başlamak istiyorum bu ilaca. Daha ilk kez denicem. Sormak istediğim regliyken başlandığı için bu ilaca o zaman ki regliyi kesiyor mu? Bir de alkol ve sigara kullanımı olumsuz etki yapıyor mu? Sonuçta hiç bir ilaçla birlikte alkol alınması doğru değil ama bunu kullandığım süre bıyuncada içemicek miyim? Şİmdiden teşekkür ederim

Ben adetimin ilk günü başladım doktor öyle söylemişti ve hiç bırakmadan her gün kullanıyorum.
Tabii önceleri adetim 1 hafta sürerken artık 4 gün falan sürüyo, ve beklediğimden az bi kanama oluyo.
Nerdeyse 8 aydır böyle.
Sigara kullanmıyorum ama alkol haftada 4-5 kez geceleri bira veya şarap tüketiyoruz.
ben zararı olucağını sanmıorum, tabii eğer hamile falan değilsen

kızlar 4 aydır kullanıyorum ben de yan etkisi çok az oldu, göğüslerde büyüme oldu cildimde düzelme,tüylerde azalma bunlar yan etki değil tedavisi zaten, ancak merak ettiğim birşey var ilaca 4 ay önce basladıgımda reglin 2. günüydü, reglimi her ay 3. beyaz hapı içtiğimde oluyorum acaba 4. beyazı içmeden yeni kutuya mı başlamalıyım yoksa içmelimiyim. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Yeni başlayacak arkadaslara tavsiye ederim muhakkak herkeste aynı etkileri göstermeyecektir ama, denemek de fayda var ben cok memnunum.

merhaba arkadaşlar ben 7 yıllık evliyim ve ilk defa hap kullanıyorum başlarda elim ayağım titriyodu içerken bide yan etkilerini duyunca moral sıfır oluyo zaten..daha ilk adetimi olmadım bide ben spirali çıkarttırdıktan sora başladım adetimin 12 .günü falandı galiba.. dr bana yumurtalıklarım rahatlasın diye verdi ama ben yan etki görmezsem devam etmek istiyorum..merak ettiğim şu ikinci kutuya ne zaman başlamalıyım genelde 5 . gün diyolar ama bilmiyorum..

erence adetinin 12. gününde hapa başlamanı doktor mu söyledi, yoksa sen kendin mi başladın doğum kontrol haplarına reglin ilk günü baslamak en doğrusu regl süresince de başlayabilirsin, 12. günü başladıysan bu arada ekstra bi yöntem kullan kondom gibi, sen bence 12. gün olayını doktorunla bi konuş cünkü bence bu yanlış bir uygulama seni etkilemek istemem ama ben olsam ilacı bırakır yeni kutuya regl oldugum zaman baslardım, ilacın yan etkileri seni korkutmasın ben de hiçbirşey olmadı mesela ama mutlaka doktoruna danıs canım yanlış birşey yapma.

canım cvp için çok teşekkür ederim..beim durum biraz karışık spiral vardı bende dr kaymış dedi ama yapıcak bişey yok 50 cm daha kaysaydı çıkartmamız gerekirdi dedi..bende zaten adet lekelerinden şikayetçiydim dr öyle dedi hepten psikolojim bozuldu çaydanlığı kaldıraya korkuyodum bişey olacak diye sonra dayanamadım lekelerimde bitmeyince gitti çıkarttırdım..dr hap yazdı bende ne zaan başlıcam dedim heen şimdi başla dedi..şuan yarı yarıya tereddütte kaldım ya hamile kaldıysam 2 oğlum var çok yoruyolar beni rabbim olmayanlara nasip etsin

3 aylık evliyim, 4.kutunun yarısındayım.
İlk 3 kutuda pek sıkıntım yoktu. Arada bir gece kusmalar oluyordu ama önemsemiyordum.

Bu arada beyaz hapların sonuncusunda regl oluyordum. Taki 3. kutunun sonuna kadar.

3. kutunun pembe haplarının bitmesine 3 gün kala hapı 12 saatten fazla unuttum.
Aklıma gelince hemen ne yapmalıyım diye prospektüsünü okudum.

Son haftada olduğum içim pembe hapları bırakın, beyazlarla devam edin, beyazlar bitincede yeni kutuyla devam edin yazıyordu.

Bende öyle yaptım. Pembe hapları bıraktım beyazlara geçtim.
Bir kaç gün kahverengi lekelenme oldu ama adet görmedim..

Yeni kutuya başladım beyazlar bitince..

Ve korkunç günlerim başladı.
Baş ağrısı, sürekli baş dönmesi, hiç kesilmeyen mide bulantısı, yemeklerden sonra kusmalar, karın ağrısı bacak ağrısı, yorgunluk, süreli uyku hali..

Mahvoldum 1 hafta boyunca.

Doktorumu aradım, birşey olmaz ama test yap dedi.
Hem idrar testi hem kan testi yaptırdım birşey çıkmadı doğal olarak..
Mide bulantısı önleyici bir hap söyledi onu kullandım, biraz olsun rahatladım.

Şimdi 4. kutunun bitmesine 1,5 hafta kaldı..
Hala baş dönmeleri ve mide bulantısı yaşıyorum.

İşten eve geliyorum kafamı koyduğum gibi uyuyup kalkamıyorum yerimden.
Hiç birşey yapamıyorum, heryanım hep ağrıyor, hep hafif baş ağrısı yaşıyorum..,

Çok şaşırdım bu yan etkilere hepsi son ay oldu..
Ben evlenmeden kist yüzünden yıllar boyunca aralıklarla doğum kontrol hapı kullanırdım hiç bi etkisi olmazdı bana..

Şimdi bu ay bırakmayı düşünüyorum.
Eğer eski dinç halime dönersem bir daha Yazz kullanmam.

Birkaç ay bırakmayı ve daha sonra başka bir doğum kontrol hapına başlamayı düşünüyorum şmdilik.

Bu ay hiç adet görmeden geçti sıkıntısı beni bitirdi..

Bir an önce hapların biteceği zamanı bekliyorum ..

Bu arada tek iyi etkisi cildim bebek gibi oldu. İnşallah eski haline dönmez bırakınca..

Amka yazdıklarımda yanlış anlaşılma kesinlikle olmasın.
Ben kendi yaşadığım ve bana yaptığı etkileri paylaştım.

Herkeste aynı şeyler olacak diye bi kaide yok.
Herkesi bünyesi direnci farklı.
Doktorunuzun yönergelerine uyun, ilacın kutusunda söylenenleri yapın..
Kendinizi kendiniz değerlendirin, kimsenin lafına,söylentlere uymayın.

Arkadaşlar bir sorum olacak,bende yazz 24+4 doğum kontrol hapına başlıyacağım,doktorum adetinin ilk günü başlamalısın dedi bugun hastalandım ancak tam gelmedi eğerki bugun içinde kanamam gelmesse yinede başlamalımıyım yada iyice sökmesinimi beklemeliyim?

normalde adetin ayın bu günü başlamıyo mu ?
benim de ilk gün az az gelir, 2. ve 3. günlerde yoğun olarak gelir.
adetin ilk günü azda gelmiş olsa başlamalısın

normalde adetin ayın bu günü başlamıyo mu ?
benim de ilk gün az az gelir, 2. ve 3. günlerde yoğun olarak gelir.
adetin ilk günü azda gelmiş olsa başlamalısın

Yani evet günlerim,ama tam gelmediği için emin olamadım.Birde akşam mı almak sabahmı almak lazım?

Yani evet günlerim,ama tam gelmediği için emin olamadım.Birde akşam mı almak sabahmı almak lazım?

Düzenli bi şekilde alınması gerektiğini söylemişti doktorum ama her zaman aynı saatlerde içemiyorum.
Komidinin üstünde duruyo benim ilacım o yüzden hergece yatarken içiyorum saat 10 ile 11 arası.
Sende kendine uygun olan bi zaman dilimi ayarla.

Evet canım en uygun saat bencede gece yatarken olmalı..
Uzun zamandır mı kullanıyosun?Çok rahatsız edici yan etkileriyle karşılaştınmı?Ben yeni başlıycam ve doğal olarak tedirginim biraz.

Evet canım en uygun saat bencede gece yatarken olmalı..
Uzun zamandır mı kullanıyosun?Çok rahatsız edici yan etkileriyle karşılaştınmı?Ben yeni başlıycam ve doğal olarak tedirginim biraz.

Ben uzun zamandır kullanıyorum bu ilacı, kıllanma,kilo, bulantı,baş dönmesi vs gibi hiç bi sorunla karşılaşmadım.
sadece gögüslerim büyüdü
bencede gece yatarken içsen daha iyi. eğer ay içersinde bazen ister istmez unutosun ilaç içmeyi, o zamanlar biraz daha geç adet oluyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…