Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
selam herkese
yardımlar için çok teşekkürler bende yazayım deneyimlerimi
2. kutuya başladım bugün
3. beyaz hapta hasta oldum. biraz gecikti diye hasta olacağım gün ödem gibi bişi oldu şiş hissettim kendimi.
ilk haftada hafif mide bulantısı olmuştu geçti o.
gece yatmadan kullanmayı tavsiye ederim bende.
başka bir yan etkisi olmadı diyebilirim :nazar:
yan etkisiz günler dilerim.

acaba adetim eskisi gibi 7 gün sürer mi merak ettim ne dersiniz?

of yan etki yaptı bana bu ilaç,sol tarafım ağrıyor,sol kolum göğsüm,içime huzusuzluk veriyor..ilk kullandığımda da bacak ağrısı yapmıştı.yine yaptı yan etki..bugün bırakıyorum daha da içmiyeceğim.

yaaa sen hemen bırka canım ilaç prespektüsünde bu yan etkileri görünce bırakın diyor

Kızlar imdatttt diyeceğim ben yazz 24+4 ü kullanıyorum ilk paketim bitti başlarken adetimin ilk günü başlamıştım ve beyaz hapların 2. Sini içtiğimde renglim başlamıştı herşey normal gidiyordu 7 gün süren renglim 4 gün sürdü herşey çok güzel derken 2. Kutunun 11. Ilacını aldığımda tekrar rengli oldum ben düşünün daha renglimin biteli 10 gün oldu üstüne tekrar rengli oldum ara kanaması olablir il 3 ay deniyor bu ara kanamadan kasıt bumudur????

canım benim de devamlı ara kanamalarım oluyo..deli edecek beni...ben başlayalı üstelik 6-7 ay oluyo...ne zaman düzene gircek anlamadım...bide adetim çok az sürüyo..acaba bıraksam mı...

doktoruma söyledım ara kanamayı 3 ay kullan devam ederse ılacı degıstırırız dedı. benm daha ılk kutu ama bu gece 3. beyaz hapı ıctım hala hastalnmadımm.. yarın ktunun son hapı normalmı bu bayanlar. yardım lutfenn

kızlar bende 2.kutunun 16.ncı ılacını ıctım ama hala hastalanamadım testte yapmıstım negatıftı ılk baslarda bu durum normalmı acaba

ben bıraktım rahatladım...kafam rahat valla..ay bıkmıştım devamlı ped ile dolaşmaktan...bana göre değilmiş bu hap onu anladım..

kızlar ben de yazz kullandım bi 8 ay kadar sonra 4-5 ay kadar kullanmaddım ama hamilelik oluşmadı malesef , kısırlık yapmaz di mi yeni evliyim daha , korkuyorum öle bişe olur die:26:

kızlar bende bu ay kullanmaya başladım 17. hapımı içtim bende de bir haftadır mide bulantısı yapıyor hafif normalmi aranızda yaşayanlar varmı ne kadar sürdü

merhaba arkdaşlar
ben dr gittim sancım oluyodu adet dışında bi sancı ve sivilcelerimde vardı bana yazz24ü 3 yada 6 ay kullancan diye verdi ama hiç bu tarz hap kullanmadığımdan dr kullanıma dair bişeyde demeyince ilacı yazdığı gün eczaneden aldım ve akşamları tok al dedi rastgele ogün başladım.adetliyken ilk kutuya başlamadım malesef :KK43:ve adet dönemimde uzadı ilaçtan daha 1 hafta önce adet olduğumdan 2 adetim 40 günü geçti ilaçtan dolayı. beyazlar bitince geldi ama cok az 2 ped olmadı bile bu normalmi?? ve ben 2 kutuyada adetin 3 ve 5günü başlanıyor diye duydum arkadaşım dianayı kullanmış öle diyince ara verdim hemen başlanıyormuş halbukim budurumda benim düzen bozuldumu napmalıyım ve cok az kanamam olduu suanda 3 gündür içmedim bilmediğimden :KK43:

merhaba arkdaşlar
ben dr gittim sancım oluyodu adet dışında bi sancı ve sivilcelerimde vardı bana yazz24ü 3 yada 6 ay kullancan diye verdi ama hiç bu tarz hap kullanmadığımdan dr kullanıma dair bişeyde demeyince ilacı yazdığı gün eczaneden aldım ve akşamları tok al dedi rastgele ogün başladım.adetliyken ilk kutuya başlamadım malesef :KK43:ve adet dönemimde uzadı ilaçtan daha 1 hafta önce adet olduğumdan 2 adetim 40 günü geçti ilaçtan dolayı. beyazlar bitince geldi ama cok az 2 ped olmadı bile bu normalmi?? ve ben 2 kutuyada adetin 3 ve 5günü başlanıyor diye duydum arkadaşım dianayı kullanmış öle diyince ara verdim hemen başlanıyormuş halbukim budurumda benim düzen bozuldumu napmalıyım ve cok az kanamam olduu suanda 3 gündür içmedim bilmediğimden :KK43:

hiç bırakmadan içiliyo bu hap diğerlerinden farklı ara verdim basladım başlıcam unutma derdi yok her gün içiceksin yaniii beyazlar bitince adetin başlamasın lazım yeni kutudan pembelere devam ilk aylar bende de düzensizlik ara kanamalar olmustu sonradan düzene girdi düzenli bir şekilde içmeye bak

hiç bırakmadan içiliyo bu hap diğerlerinden farklı ara verdim basladım başlıcam unutma derdi yok her gün içiceksin yaniii beyazlar bitince adetin başlamasın lazım yeni kutudan pembelere devam ilk aylar bende de düzensizlik ara kanamalar olmustu sonradan düzene girdi düzenli bir şekilde içmeye bak

çok teşekkür ederim smys ..buarada cok az bi kanama oldu adetimde bu normalmi eskiye nazaran baya az oldu :s

Bende 5 ay kadar kullandım yan etkisi en az olan ilaç demişti doktorum ara vermeden kullandım renglimin 3. günü başlamıştım 5 ay ara vermeden kullandım..Çikolata kistinden sonra tedavi amaçlı kullanmıştım..

ben bu hapı kullanmaya geçen günlerde adetimin ılk gununde başladım. normalde adetim 4 gun sürerdi bugun 9. gün!!!! çok az az geliyor ama sinir oldum artık bitsin yeter ara kanama gibi bir şey, nasıl korduğunu anladık bu durumda zaten ilişkiye giremiyorsun ki hamile kalasın:KK1:

normalde midem ve bunyem ilaçlara sağlamdır hiç yan etkisi olmaz bana ilaçların ama bir de şöyel yan etkileri oldu
baş ağrısı, mide bulantısı ve en önemlisi de aşırı sinirlilik ve sıkıntı. sinirimden napıcağımı bilemiyorum arakadşlarımı flana tersliyorum ve içim sıkılıyor. hiç böyle bir insan değilim resmen ruh hastası oldum, ne zaman geçicek bu yan etkiler ya offf :KK43:

kızlar ben evli değilim pko dan dolayı kullanıyorum 4. kutudayım devammı edeyim bırakayım mı bilmiyorum bu hapı kullanıp kullanmamanın kısırlığa sac dökülmesine etkisi nedir?

canım doğum kontrol hapları kısırlık yapmaz

ben de bugun bu yazz ı bırakmaya karar verdim hayatımı zehir etti
zaten eve gelip prospektusunu tekrar okudum ve bırakmam gerektiğini anladım çnkü şu şu etkilerden biri varsa bırakın yazıyo ki bende 3 tanesi falan var.
şuan hala başım ağrıyor ne içtiysem geçmedi kaç gündür mahvetti beni bu hap offffffffffff :KK43:

Merhaba

4 aydır falan yazz kullanıyorum.
Son 15 günde 2 kez unuttum almayı. Ama biri regl olduğum haftaydı (birlikte olmadık)
Diğeri ise bir hafta sonrası
Sanırım kritik döneme denk gelmiyor
Ama unutunca ne yapmalıyım kızlar sizce.

hapın prospektüsünde unuttuğunda ne yapman gerektiği yazıyor canım.

bu arada ben bıraktım hapı 2 gün falan oldu resmen üzerimden yük kalktı gibi. oh be dünya varmış!!!
ama regl oldum offf:KK5:

bu hap yuzuden 15 gündür regl oluyorum bi de bıraktım diye oluyorum şimdi de heralde anlamadım gitti evde ped kalmadı :)))

benim gibi yan etkisi çok olup bırakan var mı?????

9 aydır yazz kullanıyorum.Hiçbir yan etkisi olmadı.3. veya 4. beyaz hapta adet oluyorum.Dün kolestrolümün yüksek olduğunu öğrendim.Dr.'a sormayı unuttum doğum kontrol hapını kullanmamın sıkıntısı varmı diye..

X