- 13 Temmuz 2009
- 2.280
- 1.822
- 448
- Konu Sahibi Zeynep28 maras
-
evet canım adetliyken başlanıyor içilmeye...1-5 günleri arası bigün içiyorsun...ama benim dr um ilk ay sadece ek korunma yapın demişti..2. ay korumaya başlar demişti...yine de riske atmak istemezsen ilk 2 ay kondom kullanın...allah mesut etsin şimdiden...
kızlar bende yazz 24+4 ü kullanıyorum. doktorum korumanın 2 hafta içinde başlayacağını söyledi. bu 1 ay 2 ay olayı nereden çıktı. kutudada yazmıyo öle bişey
BENDE YAZZ I KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM ...ok araştırdım en az etkisi olan bu hap galiba.ama ben kulllanımını anlamadım. şimdi ilaç sayısı 24 +4 = 28 hiç ara vermeden içiyoruz tamam onu anladım .peki adet ne zman oluyoruz.adet olurken de içiyoruz.ne bilim bi kullnaım şeklini anlatırmısınız acaba.ben 6 temmuzda başlıcam hapa.25 temmuzda birleşme olucak.ek koruma gereklimi yoksa hap yeterlimi? dr gitmeye vaktim yok iş düğün hazırlığı derken kaldım.
bütün yazdıgım yorumlar neden sılınmıskı off ya
herkese selamlar..yazılanları okumaya çalıştım ama aynı soru daha önce sorulduysa şimdiden özür diliyorum ve beni aydınlatmaanızı rica ediyorum :)
1.sorum şu,benim adetlerim yaklaşık35 günde bi oluyor..8 ekimde düğünüm,ardından da balayım var..bu duruma göre ya düğünde ya da balayıma denk geliyor..kara kara düşünüyorum kaç gündür ne yapacağım diye..doktora gittim Premolid N tablet önerdi prospectusunu okudum,bu ilaca beklene adet tarihinden 3 gün önce başlayıp 10-14 gün kullanılması gereiyormuş,bırakınca da 3-4 gün içinde adet oluyormuşsun..eylülün 6sı gibi adet olacağımı düşünerek başlayacaktım,düğüne gelmesin diye..ama ayn zamanda korunmak da istiyorum ama doğum kontrol hapıyla birlikte kullanılmaması gerekiyormuş.. etki süresi 2. ayda başlıyor deyince aklım karıştı.. benim e düğüne 20 günüm filan kalıyor bu ilacı kullanınca,etkisi olmaz mı? tahminime göre adetimi 2 hafta kadar geciktireceğim bu ilaçla sonra da doğum kontrol hapına başlayacağım.. fikri olan varsa yardımcı olsun lütfen?*
D.k. hapıyla korunmayı düşünüyorsan geciktirici kullanmana gerek yokki. D.k. hapına başla 7 günlük arada hapı bırakınca regl başlıyor. Sen hapıa ara vermeden kullanmaya devam et. Hapı kullandığın sürece regl olmazsın. Bırakınca 3-4 gün içinde gelir.
onu da düşündüm ama ben regl olamayınca çok huzursuz oluyorum,her yanım şişiyor,anksiyete başlıyor..bunun için bir an önce olup biteyim,düğün zamanının stresinin üstüne bi de bu eklenmesin diye düşünüyorum a.s
hayırlı olsun :)günaydın herkese bol sağlıklı günler
7 kasımda düğünüm var benim
30 eylül gibi regl olcam
kullanmaya başlıcam
kullanmaya devam edenler yorumlarını yazabilir mi
hayırlı olsun :)
ben halen kullanmaya devam etmekteyim ve çok çok memnunummm :)
kilo aldırırmı korkun varmı bilmiyorum ama kilo almaya çok elverişli bünyem olduğu halde verdirdi bana :)))
bana yapmış olduğu tek yan etki ben akşam yatmadan önce içiyordum sadece sabaha karşı çok hafif bulantı yaptıı , 1 hafta sonra oda geçti :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?