- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi Zeynep28 maras
-
kızlar size bi sorum olucak bana doktorum önerdi bu hapı ikinci kutum yarın bitiyor yani son beyazı yutucam ama hala kanamam olmadı daha öncekilerde 2veya 3.beyazda geliyorduu yarında kanamamm olmassa dier kutuya hemen geçmelimiyim kızlar yardım edin lütfen ara verilmemesi gerekiyor ama hastalanmadıım napıcam kafam çok karıştı... bilmiyorumkismile
3 haftadır kullanıyorum bu hapı.Şimdiye kadar hiç yan etki yapmadı.Adetim herzamanki gibiydi.Ne miğde bulantısı ne başka bişey.Böyle oluncada huzursuz oluyorum ya korumuyosa
ben ilk kutuyu bitiriyorum bugün 2.beyaz hapı içicem..ama hala regl olmadım..acaba normalmi...aslında benim döngüme göre 2-3 gün önce olmam lazımdı...bekliyorum bakalım...hamile olamam..çünkü hapa artı olarak kondom kullandık ilk ay diye...ama yine de beklemek sinir bozucu..bi sökülse...
arkadaşlar merhaba.. bende dün doktora gittim 12 haziranda düğünüm var.. bana bu ilacı verdi gerçi biraz geç gittim doktora ama olsun... adetin ilk günü başla dedi.. akeneye de iyi geliyormuş çok az yan etkisi var dedi. sadece ilk 3 ay lekelenme olur korkma o ilacın yan etkisi dedi.. ayrıca bi sorum daha olacak size.. bu haplar pazartesi gününden itibaren başlıyor ya peki benim adetim çarşamba günü başladıysa ben hangi günden itibaren içmeye başlıycam.. çarşamba günkü ilacı içersem, pazartesi salı ilaçları ne olacak.... atıcakmıyım onları...bu hap işi çok karışık ilk kulanalar için eczaneyede sormayı unutmuşum bilenler cevap verirse sevinirim :)
Merhaba. Ben 1 aydır yaz 24+4 kullanıyorum. En önemli yan etkisi 1 ayın sonunda ortaya çıkan aşırı kaşıntı ve beraberinde yırtılma (çatlak). Tüm vücudum yanma hissi ve kaşıntı ile beraber çatlamaya başladı. Beraberinde herhangi bir ilaç kullanmadım, hayat tarzımda yada kilomda herhangi bir değişiklik olmadı. Ayrıca mide bulantısı, baş dönmesi ve sinir de yaptı. Üstelik reglimde 12 gün sürdü!!! Bu gün doktorum ve ilaç firması Bayer'i arayarak şikayetlerimi ilettim. Kullanma kitapçığında yan etkilerde çatlak yaptığına dair bir uyarı da yok. Doğumda 13 kilo aldım tek çatlağım olmadı. 1 ay ilaç kullanarak her tarafımı çatlattım. Rezalet değilde ne? Çok moralim bozuldu. Sizde dikkatli ve iyice düşünerek kullanırsanız iyi olur. senağlama
kızlar ya bıraktiktan ne kadar sonra adet oldunuz
işte sorun orda ya canım condom kullanma şansımız yok alerjim nedeniyle. benim doktorumda ilaç düzenli olarak alınmaya başlandığından itibaren korumaya başlar dedi net ortamında da 2. ay tam olarak korumaya başlar yazmışlar.oyüzden kafam karıştı. çünkü ben hala adet görmedim bu ay neredeyse haziran bitecek anca 28i gibi görücem temmuzda da 3-4 gün ileri atsa temmuz 31i bulur.yani düğüne kadar anca bu ilacı 24-25 gün içmiş olucam çok endişelndim ama napayım adet görmedimki bi türlü. yoksa daha önce başlardımevet canım adetliyken başlanıyor içilmeye...1-5 günleri arası bigün içiyorsun...ama benim dr um ilk ay sadece ek korunma yapın demişti..2. ay korumaya başlar demişti...yine de riske atmak istemezsen ilk 2 ay kondom kullanın...allah mesut etsin şimdiden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?