Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
7 haziranda düğünüm var adetimin 3. günündeyim ve bu ilaca başladım. normalde adet dönemlerim arası 35 gün fln sürer bu da normal şartlarda düğün ve balayı tarihimi riske atıyordu umarım bu ilaçla normal bir düzene girer. ama forumda adet sürecini uzattığını okudum acaba bu sık rastlanan bir drumu mu çünkü süreç uzarsa düğüne denk gelebilir adet dönemi.. bi de ben doktora giderek aldım bu ilacı güya ama sağolsun o kadar ilgisizdi ki beni dinlemedi bile doğru düzgün bence eşin korunsa daha iyi olur ama hap istiyosan yazz kullan dedi yani tahlil falan hiç bişey yapmadı.sizlerde mi bu şeklide aldınız ilacı çok kafama takılıyo bu konu :18:

7 haziranda düğünüm var adetimin 3. günündeyim ve bu ilaca başladım. normalde adet dönemlerim arası 35 gün fln sürer bu da normal şartlarda düğün ve balayı tarihimi riske atıyordu umarım bu ilaçla normal bir düzene girer. ama forumda adet sürecini uzattığını okudum acaba bu sık rastlanan bir drumu mu çünkü süreç uzarsa düğüne denk gelebilir adet dönemi.. bi de ben doktora giderek aldım bu ilacı güya ama sağolsun o kadar ilgisizdi ki beni dinlemedi bile doğru düzgün bence eşin korunsa daha iyi olur ama hap istiyosan yazz kullan dedi yani tahlil falan hiç bişey yapmadı.sizlerde mi bu şeklide aldınız ilacı çok kafama takılıyo bu konu :18:

Canım diğer adetin Haziranın başına denk gelecek, benim 2. kutuda uzatmadı adetimi sadece ilk kutuda uzadı. İnşallah senin de öyle olur yoksa düğüne denk gelme olasılığı yüksek.. İlacı bana ultrason ve yapılan tahliller sonucu verdi doktor ama ben adet düzenleyici olarak kullanıyorum.

merhaba ben bu ilacı yaklaşık 4 aydır kullanıyordum ancak son iki ay çok sıkıntı yaşadım ilacın son haftasında içmeyi unutunca beyaz hapları içmeyip direk yeni kutuya başlanması gerektiği söylendı ve bende aynen bunu yaptım daha sonra ki ay adet olmadım ilacın içeriğini okudum ve bunun normal olduğunu adet beklenmez ara kanamalar olabilir yazıyordu ve bende bu oldu ay sonuna doğru ilacı yine içmeyi unuttum ve çok korkmaya başladım çünkü bir ay daha adet olmazsam artık sinirlerim bunu kaldırmıcaktı ve kutu bitiminde ilacı bıraktım 2 gün sonra adet oldum ve ilaca yeniden başladım şimdi adetim yeniden durdu sizce ne yapmalıyım

merhaba ben bu ilacı yaklaşık 4 aydır kullanıyordum ancak son iki ay çok sıkıntı yaşadım ilacın son haftasında içmeyi unutunca beyaz hapları içmeyip direk yeni kutuya başlanması gerektiği söylendı ve bende aynen bunu yaptım daha sonra ki ay adet olmadım ilacın içeriğini okudum ve bunun normal olduğunu adet beklenmez ara kanamalar olabilir yazıyordu ve bende bu oldu ay sonuna doğru ilacı yine içmeyi unuttum ve çok korkmaya başladım çünkü bir ay daha adet olmazsam artık sinirlerim bunu kaldırmıcaktı ve kutu bitiminde ilacı bıraktım 2 gün sonra adet oldum ve ilaca yeniden başladım şimdi adetim yeniden durdu sizce ne yapmalıyım

Ben unutunca yine kaldığım yerden devam ediyorum içmeye ama benim korunma gibi bir derdim yok, korunmak için kullanıyorsanız prospektüste dediği gibi yapmalısınız.

ben de bu hapa başlayalı 2 gün oldu. maşallah diyim, şimdilik pek bi yan etkisi olmadı mide bulantısı vs. gibi. reglimin yarın 4. günü, bakalım ne zaman bitecek reglim. inşallah uzun vadede kötü yan etkiler yapmaz.

Arkadaşlar yaklaşık üç sene önce bende bu ilaçtan kullandım ama kullanmaz olaydım 1 ay boyunca devamlı adet oldum doktora gittiğimde ilk defa vajinal kontrol oldum ve ostorojen hormonunun çoğalttığını bu yüzden sürekli adet olduğumu söyledi doktor ve ilacı bıraktırdı iyikide bırakmışım 3 senelik evliyim şimdi hamileyim korunma işini eşinize bırakın

Arkadaşlar yaklaşık üç sene önce bende bu ilaçtan kullandım ama kullanmaz olaydım 1 ay boyunca devamlı adet oldum doktora gittiğimde ilk defa vajinal kontrol oldum ve ostorojen hormonunun çoğalttığını bu yüzden sürekli adet olduğumu söyledi doktor ve ilacı bıraktırdı iyikide bırakmışım 3 senelik evliyim şimdi hamileyim korunma işini eşinize bırakın

Her ilaç herkese iyi gelmez. Ben de bundan önce kaç ilaç denedim olmadı ama Yazz'ı 1 yılı aşkındır kullanıyorum ve şu ana kadar en ufak bir problem yaşamadım. Aksine çok şükür yıllar sonra adetim düzeldi, ağrılarım azaldı. Ayrıca herkes bu ilacı korunmak amaçlı kullanmıyor sizin gibi.. Mecburen kullanıyoruz.

İyide arkadaşım ben korunma için kullananlara deneyimimi anlattım tabiki sağlık için kullanmak başka niye tersledin şimdi anlayamadım:KK19:

doktor bana da bu hapı önerdi fakat, doğru düzgün anlatmadı nasıl kullanacağımı,

adetimin ikinci günündeyim, bugün içmemi söyledi, fakat beyazlardan mı başlamam gerekiyor yoksa pembelerden mi?

Merhaba yardımınıza ihtiyacım var
Adet olmamak için beyaz hapları atladım 7 gün pembeyle devam ettim şimdi tekrar beyaza başlayabilir miyim?

Beyaz haplardaykende koruma devam ediyormu ?

Kizlar merhaba,
Gecenlerde bi tanidik yazz 24+4 hapinin hormon seviyesinin cok dusuk oldugunu bu yuzden de koruma oraninin da dusuk oldugunu ek bir yontemle de korunmam gerektigini soyledi
Bana cok sacma geldi soyledigi. Internette, aile planlama merkezlerinde okudugum kadariyla hormon sviyesi ne olursa olsun dogum kontrol haplarinin %99 oraninda korudugu yaziyor.
Ustelik ben doktora da gittim o oyle birsey soylemedi doktor kontrolunde temmuz adetmle basliyacagim. Eylulde de dugunum var. sizce arkadas dogru mu soyluyor? Yoksa sadce hapla korunmam yeterli mi? Ilaci kullananlar bi fikir verirse cok sevinrim..

Merhaba yardımınıza ihtiyacım var
Adet olmamak için beyaz hapları atladım 7 gün pembeyle devam ettim şimdi tekrar beyaza başlayabilir miyim?

Beyaz haplardaykende koruma devam ediyormu ?

Canm ben henuz baslamadim ama adetim dugunume denk geliyor doktor bana beyaz haplari atla adet olmamak icin dedi yeni kutuya basla onla devam et dedi. Yani o beyaz haplari atiyorsun yeni kutudan devam ediyorsun..
Bu arada eger adetini one cekmek istiyorsan mesela 4tane pembeyi atlayip beyazlara geciyorsun beyazlar bitince de o kalan pembeleri atip yeni kutuya basliyormussun

Son düzenleme:
kizlar selam doktor bu ilacı kullanmami uygun gordu fakat bana 2. ya da 3. gunu basla dedi.her yerde ilk gun yaziyo.sizce napiyim?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba arkadaşlar. eylülde düğünüm var. doktora gittim testten sonra yazz'ı tavsiye etti, düğünden önceki ilk regl gününden başla kullanmaya dedi. Forumları okuyunca kafam karıştı. çoğu kişinin regli uzamış, eğer benimki de uzarsa balayımı regli geçireceğim :KK43: . daha önceki reglimde başlasam şişkinlik ve kiloya sebep oluyor diyorlar. yaaa bana bişey söyleyim, bi kaç yıl çocuk istemiyoruz, ilk geceyi atlatalım prezervatife döneceğiz zaten :26:

X