merhaba
bugün adetimin ilk günü. az önce ilk hapımı aldım. bugün 2tane kadın doğumcuya gittim yazz önerdiler. 1,5 ay sonra evleneceğim tam korunma 1aydan sonra başlıyormuş sanırım. bu haplar hakkında baya bir şey okudum. yasmin ve yazz drospirenon adlı hormon içeren 2 benzer hapmış. 4.nesil dkh olarak adlandırılıyorlar. 28günlük paketler halinde satılıyorlar ve özellikleri hiç bırakılmadan kullanılmaları. dozajı çok düşükmüş dolayısıyla da yan etkileri daha azmış. abd deki sitelerden baktım yazz'a abd de yasmin'e de kanada'da birçok dava açılmış, damar tıkanıklığı, felç, kalp krizi gibi yan etkilerden dolayı. abd'de fda yazz'ın prospektüsünde bu yan etkilerin daha net belirtilmesi gerektiğine karar vermiş. zaten ilaçların kılavuzlarında yazıyor. ailevi damar hastalığı olanlar, damar hastalığı geçmişi olanklar vs vs kullanmamalı şeklinde belirtmişler.
doktor bana kullanım esnasında anormal kanamalar olabilir dedi. lekelenmeler falan oluyormuş. bir de bu forumdan baktım herkes adetin çok uzamasından şikayetçi. umarım benim başıma bunlar gelmez. ama bu yan etkiler zamanla kayboluyormuş galiba.
birçok riski var bu ilacın. üstelik ciddi riskler. allah korusun ya. hemen hamile kalmamak için resmen intihar ediyoruz ya. çok moralim bozuldu, elimde hap bakıyorum böyle. alsam mı almasam mı, bana yazık değil mi falan diye
zaten gayet düzenli bir adetim vardı çok şükür, durup dururken bozuyorum düzenimi
böyle 1 saat düşündüm sonra yapacak bir şey yok dedim napayım
doktor bana bugün evliliğin ilk başlarında en mantıklı korunma yöntemi doğum kontrol hapıdır dedi. bilmiyorum belki biraz kullandıktan sonra bırakırım, başka şekilde korunurum. valla moralim bozuldu ya.