Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ilk kutum bitti. ben sabah uyanınca alıyorum hapı. 3.beyaz hapın akşamına adet oldum. bir hafta sürdü. ikinci kutumun da 8.hapındayım şu an
bu yazz bende hiçbir yan etki yapmadı

adetinin ilk günü başladıysan eğer hapı almaya başladıktan 7 gün sonra koruma başlıyo. rasgele başladıysan haplara bir ay kullanmış olman gerekiyo diye biliyorum ben

mrb acil bi sorum olcak benimm.. ben yazz 24+4 ü 12 gün kullandım regl olduğum 2.günü başladım.reglimi erkene almak için dün beyaz hapları içmeye basladım bugun 2.yi içtim.. ne zaman regl olurum? olurmuyummm? şuan hiç bi belirti yok zaten 12 gündür hafif kanamam hiç bitmedi ?? acil cvp ltfeen?

arkadaşlar yasmin başlıklarına yazıyorum buraya da yazayım. yazz 24+4 ün içinde, yasmin gibi etken madde olarak drospirenone var. bu etken maddenin ani kalp krizi, felç ve emboli sonucu ani ölümlere sebep olduğunu bayer amerika ve kanada da açılan davalarda kabul etti. zarar gören binlerce kişiye tazminat ödedi. ingilizcesi olanlar yazz yasmin drospirenone lawsuit falan yazsın google da davayla ilgili yüzlerce haber ve başlık çıkacaktır. bakın bu yan etkiler kanıtlandı ve bayer felç ve ölümlerdeki payını kabul etti diyorum ama burası türkiye ne de olsa amerikadaki gibi yasalarımız yok. insanlar ölmüş, sakat kalmış 3-5 tazminat verilir geçilir gerekirse diye hala ilacı satıyorlar. doktorlar da hiç bir şey yokmuş gibi bu ilacı yazıyor. sağlığınızla oynamayın bu hapları (yasmin, yazz, ocella) kullanmayın. doktorunuza başvurup etken maddesi başka bir ilaç isteyin lütfen. Kullananları da benim gibi insanlık namına uyarın.

Son düzenleme:
iki gündür yazz kullanıyorum. benim ilk doğum kontrol hapı kullanışım. gece yatarken içiyorum ve sabah uyandığımda dehşet mide bulantısı hissediyorum normal mi;?

Bayer Yasmin Lawsuit Settlements Climb to $142 Million - Bloomberg lütfen şu linke bakın. yasmin ve yazz normale göre 3 kat daha fazla emboli riskini artırdığı için, bayer firması amerika ve kanada da 2 milyar dolar tazminat ödemekle yüz yüzedir. ölen ve felç geçiren insanların ailelerine ilk aşamada 500 kişiye 110 milyon dolar ödemeye mahkum edilmiştir. sadece amerikada halihazırda 11900 tane dava açılmıştır.

4 aydır kullanıyorum yazz 24'ü ilk 2 ay bir sıkıntı yoktu ama son 2 aydır mide bulantisi,göğüslerde hassasiyet,sinirlilik hali,cinsel isteksizlik ve adetlerimde azalma var ayricada inanılmaz iştahım açıldı..:/ resmen hamilelik belirtileri gibi şeyler yasıyorum adetimde azalinca korktum bu ay,bu ilacı düzenli kullanırken hamile kalan var mı acaba ?!!

Ben cilt tedavim icin kullandim bu hapi ve acaip derecede cok memnunum. Diger haplar gibi siskinlik yapmiyor hemde cildim pamuk gibi oldu

merhaba
bugün adetimin ilk günü. az önce ilk hapımı aldım. bugün 2tane kadın doğumcuya gittim yazz önerdiler. 1,5 ay sonra evleneceğim tam korunma 1aydan sonra başlıyormuş sanırım. bu haplar hakkında baya bir şey okudum. yasmin ve yazz drospirenon adlı hormon içeren 2 benzer hapmış. 4.nesil dkh olarak adlandırılıyorlar. 28günlük paketler halinde satılıyorlar ve özellikleri hiç bırakılmadan kullanılmaları. dozajı çok düşükmüş dolayısıyla da yan etkileri daha azmış. abd deki sitelerden baktım yazz'a abd de yasmin'e de kanada'da birçok dava açılmış, damar tıkanıklığı, felç, kalp krizi gibi yan etkilerden dolayı. abd'de fda yazz'ın prospektüsünde bu yan etkilerin daha net belirtilmesi gerektiğine karar vermiş. zaten ilaçların kılavuzlarında yazıyor. ailevi damar hastalığı olanlar, damar hastalığı geçmişi olanklar vs vs kullanmamalı şeklinde belirtmişler.

doktor bana kullanım esnasında anormal kanamalar olabilir dedi. lekelenmeler falan oluyormuş. bir de bu forumdan baktım herkes adetin çok uzamasından şikayetçi. umarım benim başıma bunlar gelmez. ama bu yan etkiler zamanla kayboluyormuş galiba.

birçok riski var bu ilacın. üstelik ciddi riskler. allah korusun ya. hemen hamile kalmamak için resmen intihar ediyoruz ya. çok moralim bozuldu, elimde hap bakıyorum böyle. alsam mı almasam mı, bana yazık değil mi falan diye zaten gayet düzenli bir adetim vardı çok şükür, durup dururken bozuyorum düzenimi böyle 1 saat düşündüm sonra yapacak bir şey yok dedim napayım doktor bana bugün evliliğin ilk başlarında en mantıklı korunma yöntemi doğum kontrol hapıdır dedi. bilmiyorum belki biraz kullandıktan sonra bırakırım, başka şekilde korunurum. valla moralim bozuldu ya.

ben doktora bunu sordum bana uzun sureli plan yapma dedi. 1-2 sene sonra bırakabilirsin, başka yöntemlerle korunabilirsin dedi. bir de yazz için çok uzun süreli örneğin 10 yıllık kullanımda rahim ağzı kanseri riskini arttırıyor da dedi yani :/

Ben sadece kistlerimin erimesi için bu aylık kullanıcam..Dr.kontrolüne gittiğimde kistlerimin küçülmüş olduğunu öğrendim..Adetimin 5. günü başladım...Ne zaman adet olmaya başlarım .. ? Tecrubeli arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz ??

evaporate yeni evlenecekmişsin. aylık ya da 3 aylık iğneleri neden hiç düşünmedin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…