• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAZLIK ALMAK

Ankee

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ağustos 2012
7.700
27.459
748
İstanbul
Merhaba sayın kadınlar kulübü üyeleri bu ilk konum olacak
biz evleneli uzun bir zaman olmadı
eylül gibi bir taksitimiz bitiyor ve o zamana çocuk çalışmalarına başlamayı da düşünüyoruz.
bir yandan da ev kendimizin aslında ailemizin bize verdiği bir ev
kira da ödemediğimiz için artık kendimiz bir ev alalım diyoruz ancak ev fiyatları malumunuz :KK43:
karasuya bakalım dedik fiyatları uygun çünkü ama tabi hiçbir fikrimiz yok
bir yandan da ya hamile kalırsam çocuk çok masraflı olur diye düşünüyorum elimizdeki tüm birikimimizi vermiş olacağız çünkü
nasıl kararsızım anlatamam :KK43:
hem fikir hem de karasu ile ilgili bilgisi olan var mıdır acaba?

NOT: yeni fikrim şarköy kızlar
bu sefer daha da bir kararlıyız
yorumlarınızı bekliyorum :dua:

en son not: yazlığımızı tekirdağ yeniceden aldık

Son düzenleme:
Karasu nerededir,bilmiyorum.
Yazlık olayını ben de çok seviyorum.
Ama çalışırken kolay olmuyor. İstediğin zaman hakkın olduğu halde izin alamıyorsun,haftasonu toplantı çıkıyor,şehirde kalmak zorunda kalıyorsun vs.
Benim çocukluğumda annem ev hanımı olduğundan yazları taşınırdık resmen. Babam da her akşam işten gelirdi. Sanki kışlık gibi yaşıyorduk,şu anda hala öyle yapan var mı bilmiyorum benim arkadaş grubumdaki herkesin babası sabah gider,akşam gelirdi. Şimdi istesek de bunu yapamayız maalesef.

Ne kadar geliriniz var, ne kadarını eve yatırmayı düşünüyorsunuz, bebeğin maliyeti nedir konularını oturup hesaplamanız lazım. Benim yakınım geçen sene sadece doğuma 10bin harcadı. Çocuğun doktor kontrolleri, eşyası, arabası vs hariç. O yüzden hesabınızı bulunduğunuz şehre göre yapın. Kendinize sağlık sigortası yaptırmayı unutmayın.
Yazlık için fikrim, tatil yapalım diye alınan evin 15 gün tadilatı, temizliği sürüyor. Tanıdık tanımadık geçerken uğrayalım dedik mantığıyla geliyor. Kimi erzakla geliyor da kimi bomboş gelip önüne yemek bekliyor. Değer mi bilemiyorum. İnsanları besleyeceğime o paraya 15 gün elimi bir şeye sürmeden tatil yapar daha çok dinlenirim diye düşünüyorum

Yazlık almak bana manasız geliyor. Zira tatilden tatile gideceğim, bütün tatillerimi kilitleyecek bir yermiş gibi düşünüyorum. Oysa tatil demek biraz da gezmek, değişik yerler görmek değil mi? Her tatilimi aynı yerde geçirme fikri bana sıcak gelmiyor. Bir yazlık alacaksam, sanırım emeklilik yaşından sonra alır, inzivaya çekilirim. =)) Ama hayat tarzları elbette farklı olabilir. Yukarıda biri yazmış, yazlık demek bol bol misafir ağırlamak demek diye. Bu da çok doğru bir tespit. Hatta siz gitmeseniz de anahtarı verin, biz gidelim diyenler de çıkıyor, çevremden gördüğüm bu. Çocuk da düşünüyorsanız, birikim yapmanız daha mantıklı geldi bana.

Aman sakin biz aldık hiçte mutlu olmadim.Gelen giden oldu,alışveriş temizlik vs..tatile bunlar içinmi gidiyorum dedim.Ve vazgeçtik evden.Saticaz kısmetse.
Her yaz farklı yerlerde otellerde kalmak çok daha eğlenceli ve dinleniyor insan gerçekten hemde hep aynı yere civilenip kalmıyorsun..tavsiye etmem şahsen

eylül gibi bir taksitimiz bitiyor ve o zamana çocuk çalışmalarına başlamayı da düşünüyoruz.
kira da ödemediğimiz için artık kendimiz bir ev alalım diyoruz ancak ev fiyatları malumunuz :KK43:
bir yandan da ya hamile kalırsam çocuk çok masraflı olur diye düşünüyorum elimizdeki tüm birikimimizi vermiş olacağız çünkü

Yazın en az 2 ay kalabilecekseniz yazlık bir nebze mantıklı gelebilir. Açıkçası ben tabi yazlık fikrine karşıyım. Belki 45-50 yaşlarından sonra mantıklı gelebilir :)

Bir de borcunuz yokmuş ne güzel neden kendinizi borca sokacaksınız. Biraz hayatı yaşayın, daha çok yer gezin ya da kendinize daha güzel bir araba alın :) bence

Karasu maddi olarak uygun olabilir ama hem deprem bölgesi hem de insanları vs. değişik gelmişti bana. Genelde öğrenciler veya orta yaş ve üstü çiftler yaşıyor. Zamanında lüks sitelerde bile evler orda gecekondu fiyatına gidiyordu sonra fiyatlar ne bilmiyorum ama değmez diye düşünüyorum.

Karasu’nun denizi pek keyifli değil, havası yazın bile riskli. Eğitimli ve nezih insanlarla dolu olduğunu da söyleyemem. Ne anlıyor insanlar karasu’ da yazlıktan hiç bilmiyorum. Ayrıca genç yaşta neden her yaz aynı evde kalmak istiyorsunuz... emeklilik geçirecek, antalya sıcağı dokunuyor diyecek çağa daha çok var 😊

Karasu'nun atmosferini seviyorum. Belki de yakınlarımız orda diye. Dinlendirici bir yer. Ama denizi zor, Karadeniz sonuçta.

Yazık alacak olsam Ege kıyılarında alırım. Kimseye de ne yüz veririm ne anahtar. Sonra hayatımın geri kalan yazlarını misafirle uğraşarak, elin pisliğini temizleyerek geçirmemek için. :)

yazlık demek, heryıl bakım masrafı demek, hergün misafir demek, ayrıca heryıl aynı yere gitmek gençleri sıkar...sizin yerinizde olsam, normal ev alır kiraya veririm..

Yazlık hiç mantıklı değil. Hem siz yorulursunuz hem de her sene aynı yer sıkar insanı her yaz başka yere giderim otelde kalırım mis gibi.. çocuk için birikim yapın bence bu süreç elimizde olmadan farklı ilerleyebiliyor birikim olması çok faydalı olur.

Bence yazlik alacaksaniz egeden bakin. Bizim cocuklugunuz altinolukta gecti. Gencler icin sıkıci olur demisler ama buyuk bir site oldugu icin bircok arkadasimiz vardi. Yazi iple cekerdik. Ayrica konumu geregi baska baska tatil yerlerine de yakin oldugu icin degisik yerler gorme sansiniz da var. Su an imkanim olsa ben ordan yazlik alirdim ama onceliklerim farkli ve oraya uzak bir yerde yasiyorum. Karasu hakkinda hicbir fikrim yok.

Biz oyle her yaz misafir agirlamadik ayrica. Bu sizin ve esinizin tavrina bagli. Elbettr arada uc bes yakin akraba gelir ama haftalarca kalmaz. Biz de gider kaliriz. Ev sahibini bunaltmadan, onun da tatilde oldugunu unutmadan yapilan ziyaretler zevkli gecer ;)

Yazlığın masrafı daha çok oluyor yada bizde öyle oldu bilemiyorum. Her gidişimizde çünkü mutlaka birileri çıkıp gelirdi. Millet havuza girerken biz çay yemekle uğraşırdık. Dinlenmeye gittiğimiz yerden daha çok yorgun argın dönerdik. Ama kimse gelmezse çok güzel oluyor. Haftasonu kaçamağı oluyor şehir merkezinden uzak kafa dinliyorsun. Bunu yapabilirseniz ne alâ. Ama bir süre sonra yaz tatillerinde farklı bir yere gitmek istiyorsunuz.

Yatirimlik ev alip kiraya verseniz kira geliriyle bile gayet guzel tatil yaparsiniz.kayinvalidemin yazligi var kadinin beli bukuluyor yazları misafir agirlamaktan.gelen de sagolsun yer icer denizdi havuzdu gider geriye pisligi kalir. heleki cocukla ilerde cok yorulur ve zorlanirsiniz yazlik olayinda.

denize giriliyor. plajlari yenilendi guzel plajlari var. plajlarını bile bilmezken halki hakkinda yaptiginiz yorum da dikkate alinamaz zaten.
Nişanlımin ailesinin evi var karasuda. Bilmeden konusmuyorum. Ayrıca Antalya'da bikini ile denize girmekle karasuda girmek arasında fark var.

Back