- 25 Temmuz 2020
- 39
- 13
- 18
- 34
- Konu Sahibi Aklikarisikhatun
-
Mevlana yaşasaydı şu diyaloğa çok şahit olurduk.çok gizli kapaklı bir cümle değil takdir edersiniz ki. ilkokul 3. sınıf anlama düzeyinde yazılmış, ne dediği gayet açık bir cümle. mevlanaya ait olduğunu düşünmedigimi de ekleyeyim
size mevlana'nin bir sözüyle karşılık vermek istiyorum. "ay çok hoşsun"
Attan inip eşeğe binmek diye de bir deyim var ama...Diyor ki sevgilinden ayrıldıysan rahat ol çünkü bir sonraki sevgilin brad pitt. Eşşek gittiyse at yolda diyor
Aşık veyselin değil miydi o söz ya?size mevlana'nin bir sözüyle karşılık vermek istiyorum. "ay çok hoşsun"
O bu değil. Yani değildir işallakDün engelleyip ders vermeye çalıştığın sevgilin diyor ki aman biri gider biri gelir, elimi sallasam ellisi, kendini vazgeçilmez sanma diyor.
belki, olabilir. Mevlanaya atfedilenler daha dramatik ve kasıntıAşık veyselin değil miydi o söz ya?
Değil mi, nickler benziyor o zaman. Pardon.O bu değil. Yani değildir işallak
Hazir boyle gerekli bir konu acilmisken ben de bir sözün anlamini sorayim madem, bilen cevaplasin
Beni kınayan benim atesimde yansin ne demek?
Ha bir de ates olmayan yerden duman cikar mi, tas yere dusmeden cingildar mi? Teşekkürler
Edebıyat derslerıne bedencı mı gırdı?Nesını anladınız bın yıllık lafın?Merhabalar benim için önemli bir mesajın anlamını öğrenmek istiyorum sizlerden.
Üzülme der Mevlana ve devam eder;
Kaybettiğin her şey bir gün başka bir suretle geri döner.
Hanımlar nedir bu cümlenin anlamı acaba?
Möge abbaBeni kınayan benim göyneğimi giysin vardı bir de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?