• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

Deyil, öğle, herkez vb. sıkıntı oluşturur. Ama yapacağım yerine yapicam vs yazarsa çok takmam. Ben bile kullanıyorum samimi olduğum kişilere yazarken. Yani bilmiyorsa kitap okumuyor demektir, bu beni soğutur. Ama biliyor ve eline kolay gelen şekilde yazıyorsa takmam yukarıdaki örnekte olduğu gibi.

Sanal ortamda yazarken bir çoğumuz imla kurallarına uyumuyoruz.Ama bu kadar bariz yazım yanlışları benide çıldırtıyor.
Mesela "eylence,eyer" özellikle bu ikisini görünce bayılasım geliyor.

harf atlamak mesaj yazarken olabilecek bir durum. küçücük ekranda hızla yazıyoruz sonuçta. ancak y-ğ karıştırmak gibi hatalar hızla açıklanamaz. tek açıklaması okumamak. okumayan kişiyle paylaşımım zor olacak diye düşünürüm ,fiziksel çekim bir yere kadar sonuçta.

Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Türkçe eğitim almamış biri olarak kendimi geliştirip çabalıyorsam karşımdaki insanın da (özellikle doğma büyüme Türkiye'den ise) ana dilini doğru kullanmasını kesinlikle isterdim. Aksi takdirde acayip soğurdum. Yetişkin insansın sonuçta. İnsan ar eder ya.. :)

Bunu da bırakıp,iyi geceler diliyorum😀.

Eklentiler

• Screenshot_20220109-022658_Facebook.jpg
    Screenshot_20220109-022658_Facebook.jpg
    71,1 KB · Görüntüleme: 60
Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Hahaha özür dileyerek söylüyorum tam bir kro konuşması kusura bakmayın. Benim başımdan da geçti mesajda neyse gerçek hayattaysa o şekildeydi ne ileri ne geri olur. Bence boşver flörtten ileri gidilemez zaten

Hayır,kendisini tam bir İstanbul beyefendisi olarak tanıtan nice hanzolar,ruh hastaları gördü bu gözler😅.
Ya işte olay "elde etmek"e indirgenince böyle oluyor. Dürüstse varsın eyer yazsın ya vazgeçtim 😂

Back
X