Benim bu konuda hiçbir fikrim yok sadece bir anne olarak yazmak istedim. ben yerinizde olsam veririm. Eğer görevinden fazlasını yapıyor ve çocuğuma ilgisini esirgemiyorsa yazında motive amaçlı veririm. Sonuçta bu bayanların ne sigortası ne de bir primi var. Öyle bakıcılar varki böylesini bulduğunuz için şükretmelisiniz. İyi ve kötünün kıymetini bilmek ve bunu belirtmek adına verilebilir bu para. Çünkü çok iyi, iyi ve ilgisiz bakıcıların aynı şartlarda çalışmasını hoş görmüyorum. Prim gibi düşünebilirsiniz bunu.... Sizin insiyatifinize kalmış bir durum.
bende bir bakıcı olarak yanıt vereyım...iyi bir bakıcı bulduysanız sıkı sıkı sarılın..bu zamanda değil iyi bir bakıcı iyi bir insan bulmak bile zor...işe girerken bu konular konuşulmalı ve kadında kendini yazın ücret alıp almayacağına göre ayarlamalı...bakıcı devlet memurumuda diyen bir kişi var onada cevabım sen saygı duymazsan saygı bekleme ...ben 40 derece ateşle bile çalıştım.2 yıl boyunca 1 gün dişında fuzuli izin kullanmadım..baktığım çoçuklarıda aileyıde mağdur etmedim...onlarda asla beni aileden ayırmadı...para hersey değil 2 ay boyunca tam olmasada yarım verilebilir...bence..
bir de bir şey söyleyim size benim de bu sene bakıcım vardı
ama okullar kapanırken taşındılar
seneye mecburen kreşe vercem çocuğu
eğer bu bakıcım taşınmasaydı ve isteseydi ben de verirdim
çünkü kızım çok seviyordu hala taşınmalarına alışamadı
sevdiğiniz ve memnun olduğunuz biriyse gönül rahatlığıyla verebilirsiniz
Keşke en baştan görüşseydiniz bu konuyu..
Daha önce çalıştığı yerlerin yazın ödeme yapması kriter değil bence.
Doğrusu nedir, onu düşünmek gerek.
1 sene çalışan herkesin 15 gün izin hakkı vardır, O anlamda çalışmasada yarım maaş verilebilir. Ama sizin tatil kaç ay?
Eğer 2 ay ise ben olsam bir ayın yarısını öderdim, diğer ay için ödeme yapmazdım.
Ama eğer imkanınız iyiyse ve bakıcınızı küstürmek istemiyorsanız, yazın d açalıştırın. Ev işlerine yardım etsin, yazlığa falan giderseniz yardıma gelsin. Çalışsın yani, devam etsin. Siz kızınızla tatil yapın.
Bende bu konunun basta konusulması taraftarıyım..birde bu konunun su tarafı var,tamam bakıcılar memur degiller ama ihtiyacları oldugu icin calısıyorlar ve düzenli gelirleri olsun isterler.Baktıran memnun degilse zaten izinliyken para vermez izini bittiginde baska bakıcı bakar..ama memnunsa onu kaybetmemek adına bunu yapmaz..bakıcı 2 ay parasız kalıp magdur olacaksa o iki ayı parasız gecirmektense baska bir iş bakar kendine.Madem siz memnunsunuz onuda magdur bırakmamak icin baska bi yol cizmemek adına yarım aylık verebilirsiniz.Sadece fikir olarak sölüyorum.Belki gercekten 2 ay sıkıntı cekmemek adına baska işe basvurur!
İyi bakıcılara memnun kaldıgınız bakıcılarada magdur bırakmamak adına söledim yanlıs anlasılmasın.Memur ve calısanların maasları tatil zamanında maasları kesilmiyo sonucta..bakıcılarda bi işci emekci olarak görüyorum.Parasal sıkıntıları olmasa zaten calısmazlar..
maşşallah bakıcınaarkadaşlarım 1000 lira veriyorlar bakıcılar kokmuş çöpü bile dökmüyorlarmış bırak ev işi yapmayı. nere oturuyorsunuz fiyatı çok uygun. eğer memnunsanız kaçırmamak ve bakıcıyı da mağdur etmemek için verin. hatta konuşun yazın haftada 2-3 gün gelsin. siz rahat rahat çocuğunuzla ilgilenir gezersiniz o da ev işlerine yardım eder.
ben 5 yıl yatılı çocuk baktım bi gün gitmesem kesildi hemde olmadık işler yaptırdılar bana .çalışmaya mecburdum maalesef.şimdi öğretmenim.2 ay sonra bende kızımı bakıcıya bırakacağım.15 tatilde diğer kısa tatillerde tabikii kesmem ama yaz tatilinde vermem.kredi ödüyoruz ekdersim kesiliyor zaten yazın.ona göre planlı herşeyim.verebilecek gücün varsa sen bilirsin ama ben vermeyeceğim öyle konuşacağım başta.kabul ederse oluır.
bu arada ben küçük bi şehirdeyim ve bende yarım gün çalışıyorum.ben karar veremedim ne kadar vereceğime.eşim işten çıktığı için çok sıkıntyıdayız 300 verende var 400 verende tam olarak evde kaç saat bulunuyor bakıcınız
benim anlamadigim bu bakicilar yazin yardima gelemezler mi? ev olur cocukla ilgilenme olur ayni saatlerde gelip gidebilir neden calismadan para vermeyi dusunuyorsunuz ki anlamadim....
evde yapilacak birsuru is vardir ccocuga bakmiyorsa utu temizlik yardim eder...
benim anlamadigim bu bakicilar yazin yardima gelemezler mi? ev olur cocukla ilgilenme olur ayni saatlerde gelip gidebilir neden calismadan para vermeyi dusunuyorsunuz ki anlamadim....
evde yapilacak birsuru is vardir ccocuga bakmiyorsa utu temizlik yardim eder...
Anlattığınıza göre bakıcınız gerçekten iyi biriymiş ama sizin de gerçekten iyi biri olduğunuzu düşündüm.
Bazı insanlar nankör olabiliyor maalesef ama siz de onun değerini bilip, onunla ilgili de düşünceli davranıyorsunuz.
İnşaallah birbirinizi kaybetmez ve birbirinize hayırlı olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?