• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Yaz İzninde Bakıcıya Ücret Verilir mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
kızlar çok iyi bir bakıcım var. çocuğuma kendi çocuğu gibi bakıyor. ben istemediğim halde evde birsürü iş yapıyor. arkamı topluyor. ailesi de çok iyi insanlar. bakıcım para konusunda utangaçtı. mesela aybaşında maaşını verirken utana sıkıla alır. gibi gibi...
bugün öylesine sordum daha once çalıştığın kişiler yazın para verirlermiydi diye. yazın verirlermiş. hem de tam verirlermiş

ben öğretmenim ayda 500 veriyodum bakıcıya.

sizler ne yapıyorsunuz? yazın para veren var mı?

benim ablamda öğretmen yeğenimin bakıcısına yazın para vermiyor ve hatta şubat tatilindede vermiyor... tuhaf bir durum....

ne bu canım..devlet memuru mu bu bakıcıda tatılde bıle para odeyesınız cocugunuza bakmayacagı yere hemde..sız kendı tercıhınızı belırtın ogretmensınız topu topu mılyarder degıl yanı..benım esımde ogretmen ordan bılıyorum..

çok iyi bir bakıcıysa ve devamını düşünüyorsam
durumumm uygunsa ve o hanımın durumu da kötüyse
ben yazın maaş veriririm
verenleri de tanıyorum vermeyenleri de
dediğim gibi onun değil senin tercih edeceğin bir durum aslında

Benim bu konuda hiçbir fikrim yok sadece bir anne olarak yazmak istedim. ben yerinizde olsam veririm. Eğer görevinden fazlasını yapıyor ve çocuğuma ilgisini esirgemiyorsa yazında motive amaçlı veririm. Sonuçta bu bayanların ne sigortası ne de bir primi var. Öyle bakıcılar varki böylesini bulduğunuz için şükretmelisiniz. İyi ve kötünün kıymetini bilmek ve bunu belirtmek adına verilebilir bu para. Çünkü çok iyi, iyi ve ilgisiz bakıcıların aynı şartlarda çalışmasını hoş görmüyorum. Prim gibi düşünebilirsiniz bunu.... Sizin insiyatifinize kalmış bir durum. :55:

benim ablamda öğretmen yeğenimin bakıcısına yazın para vermiyor ve hatta şubat tatilindede vermiyor... tuhaf bir durum....

bakıcım dedi ki eylulde devam ederlerse para verirlerdi, devam etmeyeceklerse para vermezlerdi diyor eski bebek baktıranlar hakkında. aslında benim annem de bebek baktı 4 yıl ama 1 gün bile bebek bakmasa parası kesildi. ben şimdiye kadar hiç kesmedim. şubat tatilinde de verdim.

ne bu canım..devlet memuru mu bu bakıcıda tatılde bıle para odeyesınız cocugunuza bakmayacagı yere hemde..sız kendı tercıhınızı belırtın ogretmensınız topu topu mılyarder degıl yanı..benım esımde ogretmen ordan bılıyorum..

aslında milyoner değiliz kendi çapımızda ucu ucuna geçinip gidiyoruz. yazın rahatlayacağımızı dusunmustuk ama kadın boyle bışey deyinceafalladık.

çok iyi bir bakıcıysa ve devamını düşünüyorsam
durumumm uygunsa ve o hanımın durumu da kötüyse
ben yazın maaş veriririm
verenleri de tanıyorum vermeyenleri de
dediğim gibi onun değil senin tercih edeceğin bir durum aslında

kesinlikle çok iyi bir bakıcı. bizim durum çok da uygun değil ama onun durumu da kötü. ama bana tercih hakkı bırakmadı. mecbur vericem.

Benim bu konuda hiçbir fikrim yok sadece bir anne olarak yazmak istedim. ben yerinizde olsam veririm. Eğer görevinden fazlasını yapıyor ve çocuğuma ilgisini esirgemiyorsa yazında motive amaçlı veririm. Sonuçta bu bayanların ne sigortası ne de bir primi var. Öyle bakıcılar varki böylesini bulduğunuz için şükretmelisiniz. İyi ve kötünün kıymetini bilmek ve bunu belirtmek adına verilebilir bu para. Çünkü çok iyi, iyi ve ilgisiz bakıcıların aynı şartlarda çalışmasını hoş görmüyorum. Prim gibi düşünebilirsiniz bunu.... Sizin insiyatifinize kalmış bir durum. :55:

valla oğluma benim yediremediğim herşeyi yediriyor (peynir,yumurta,tavuk,... kalınıza ne gelirse. ) bulaşıklarımı yıkar, çamaşırlarımı makineye atar, asar, katlar, benim apartopar dağınık bıraktığım evi toplar, bazen supurur siler... aslında hakkı odenmez. çok da sağlam ve güvenilir insanlar. ihtiyaç sahipleri.

aslında ben sordum eskiden çalıştıkların verirlermiydi diye, o da verirlerdi dedi. ne biliyim çok mu buyutuyorum.

Para kolay kazanılmıyor ki, bu kadar düşünüp, sormakta haklısınız ama şöyle bir arkanıza baktığınızda bu para ne kadar gereksiz şeylere bile harcanmıştır. bu sefer gereksiz değil çocuğunuz için bir yere gidecek. Sizin eliniz kolunuz gibi olmuş ne mutlu. Valla ben ev hanımı olduğum halde öyle birini bulsam havada kaparım.. çünkü benim oğlumda iştahsız kızımla, oğlumu bir arada idare etmekte çok zorlanıyorum...

Sonuçta imkanın varsa vermekte yarar var .Sizin maaşınız aynımı oluyor bu sürede.

Şuda var maaşını verirseniz aynı en azından yarım gün falan gelmesini söyleyin hem sizin içinde rahatlık olur.Malum çocuğunuzda ona alışmış seviyor belliki o kadar ilgiliyse.

Son düzenleme:
valla oğluma benim yediremediğim herşeyi yediriyor (peynir,yumurta,tavuk,... kalınıza ne gelirse. ) bulaşıklarımı yıkar, çamaşırlarımı makineye atar, asar, katlar, benim apartopar dağınık bıraktığım evi toplar, bazen supurur siler... aslında hakkı odenmez. çok da sağlam ve güvenilir insanlar. ihtiyaç sahipleri.

aslında ben sordum eskiden çalıştıkların verirlermiydi diye, o da verirlerdi dedi. ne biliyim çok mu buyutuyorum.

sen de haklısın aslında...vermek zorunda da değilsin ama.

benim ablama gelen bakıcı,, 2 günde 1 damacana içme suyunu bitirirdi...kendi eşyalarını getirir yıkar kurutur ütüler götürürdü...buzdalabında bulunan

bilimum et sucuk salamı afiyetle yerdi.. evle ilgili hiç bir işe de karışmazdı..

Allah bilir daha görmediğimiz farkına varmadığımız neler yapmıştır...

eğer dediğiniz gibi iyi bir bakıcıysa..bu para verilebilir. ya da konuşun en azından yarısını verin...

Son düzenleme:
bende bir bakıcı olarak yanıt vereyım...iyi bir bakıcı bulduysanız sıkı sıkı sarılın..bu zamanda değil iyi bir bakıcı iyi bir insan bulmak bile zor...işe girerken bu konular konuşulmalı ve kadında kendini yazın ücret alıp almayacağına göre ayarlamalı...bakıcı devlet memurumuda diyen bir kişi var onada cevabım sen saygı duymazsan saygı bekleme ...ben 40 derece ateşle bile çalıştım.2 yıl boyunca 1 gün dişında fuzuli izin kullanmadım..baktığım çoçuklarıda aileyıde mağdur etmedim...onlarda asla beni aileden ayırmadı...para hersey değil 2 ay boyunca tam olmasada yarım verilebilir...bence..

bence de yaptıkları hatırına en azından verdiğiniz maaşın yarısını yaz boyunca vermekte fayda var.. Siz ona canınızı emanet ediyorsunuz o da elinden gelenin en iyisini hatta fazlasını yapıyormuş.. Tamamını hak ediyor gibi ama maddi konuda sizinde kendinize yetiyor olmanız gerekiyor.. En azından yaz boyunca ona verdiğinizin maaşın yarısını vermeniz son derece mantıklı.. Hem sizin açınızdan hemde onun açısından bu durum daha iyi

bir de bir şey söyleyim size benim de bu sene bakıcım vardı
ama okullar kapanırken taşındılar
seneye mecburen kreşe vercem çocuğu
eğer bu bakıcım taşınmasaydı ve isteseydi ben de verirdim
çünkü kızım çok seviyordu hala taşınmalarına alışamadı
sevdiğiniz ve memnun olduğunuz biriyse gönül rahatlığıyla verebilirsiniz

aslında para ile ilgili işleri en başta konuşmak lazımdı... ben 4 bakıcımla da (eşimin işinden dolayı yer değiştirip durduğumuzdan 3 seneye 4 bakıcı sığıdırdık :44:) en başında şubat tatilinde yarım verileceği ve yaz tatilleri konusu görüşülmüştü.

ben bu sene bakıcıma 400 verdim ama öyle ev işi falan yok hatta bazı eşyalar 3-4 gün yerinde dururdu ... ama bazen ocağımı silerdi....şubat tatilinde kestiyseniz şimdi de kesebilirsiniz bence bir de eski çalıştığı da yine öğretmen miydi? ya da vermek zorunda kalırsan en azından yarım ücret verebilirsin ama yine de senin bakıcıyla diyaloğun daha önemli sen ona göre karar verirsin. ama dediğim gibi bunu en başta belirlemek lazım...

Son düzenleme:
Keşke en baştan görüşseydiniz bu konuyu..
Daha önce çalıştığı yerlerin yazın ödeme yapması kriter değil bence.
Doğrusu nedir, onu düşünmek gerek.
1 sene çalışan herkesin 15 gün izin hakkı vardır, O anlamda çalışmasada yarım maaş verilebilir. Ama sizin tatil kaç ay?
Eğer 2 ay ise ben olsam bir ayın yarısını öderdim, diğer ay için ödeme yapmazdım.
Ama eğer imkanınız iyiyse ve bakıcınızı küstürmek istemiyorsanız, yazın d açalıştırın. Ev işlerine yardım etsin, yazlığa falan giderseniz yardıma gelsin. Çalışsın yani, devam etsin. Siz kızınızla tatil yapın.

Bende bu konunun basta konusulması taraftarıyım..birde bu konunun su tarafı var,tamam bakıcılar memur degiller ama ihtiyacları oldugu icin calısıyorlar ve düzenli gelirleri olsun isterler.Baktıran memnun degilse zaten izinliyken para vermez izini bittiginde baska bakıcı bakar..ama memnunsa onu kaybetmemek adına bunu yapmaz..bakıcı 2 ay parasız kalıp magdur olacaksa o iki ayı parasız gecirmektense baska bir iş bakar kendine.Madem siz memnunsunuz onuda magdur bırakmamak icin baska bi yol cizmemek adına yarım aylık verebilirsiniz.Sadece fikir olarak sölüyorum.Belki gercekten 2 ay sıkıntı cekmemek adına baska işe basvurur!

Back