arkadaşlar 1 aylık anne olarak kendi tecrübe mi (hala tecrübesiz sayılırım 1 aylık maceramı demek daha doğru olur :)) yazayım.
ben hastane çıkışı 3 tane aldım çok rahat ettim hergün üstünü değiştirdim zaten içinde bir sürü ıvırı zıvırı var senide rahat ettiriyo ne giydirsem derdine düşmüyosun.
hastane çıkışı dışında alt üst takımlar aldım 3 4 tane onlarda çok kullanışlı kesinlikle alın yok giydiremem fazlalık olur diye düşünmeyin.
çıtçıtlı bodyleri zaten çok çok aldım kısa kol uzun kol sıfır kol onlar biraz fazla olmuş :)
patikli pantolon 5 tane falan sanırım aldım ilk iki hafta çift kat giydirdiğim için çok işime yaradı patikli pantolon üstüne takımlarını giydirdim oğluşuma.
yelek 5 tane falan var sanırım ilk haftalar giydirdim şimdi çok kullanmıyorum ama 2 3 tane bulunsun yinede.
battaniye 5 tane penye battaniye 3 tane polar battaneyim var.polar battaniyelerimi kullanamadım bebeğim alerjik ve çok hassas bi bebekmiş doktor tüylü yünlü şeyleri yasakladı bir sürü yelek süveter örmüştü babaannesiyle anneannesi onlarıda giydiremeyeceğiz malesef
ağız silme mendili çok alın derim benim 10 a yakın var ve bazen sıkışıyorum kullanmaya yetmiyo ve de çok kusan bi bebek olursa çok çok alın derim bizim ki çok kusmamasına rağmen çok kullanıyoruz ( hastane çıkışı içindeki mendilleri kullanmıyorum pamuk olmalarına rağmen biraz sert gibi geliyor bana özel yumuşak pamuklu mendiller almış kayınvalidem onları kullanıyorum,sizde çok dikkat edin bebeğin cildi çok hassas olduğu için tahriş olabilir)
şapka çok kullanmadım açıkcası kafasını hep korudum battaniye ile falan ama şapka ilk bi hafta taktım sonra takmadım sadece dışarıya çıkarken taktım,eldiven zaten kullanıyosun yüzünü mahvediyor
alt açma battaniyesi ben 2 tane aldım keşke bi 2 tane daha alsaydım diyorum belli olmuyor bebeğin ne zaman tuvaletini yapacağı tam altını açıyosun heryer batıyo :)))
çorap bizde 8 - 10 tane var sanırım ama hepsini kullanamıyoruz lastikli kısımları oğluşumun ayağını sıkıyo biraz bol olanları kullanıyoruz çorapları alırken biraz lastik kısımlarına dikkat edin ayağını sıkmaması için
patik daha bi kere giydirdim zaten yaz olduğu için bi çorap bi patikli pantolon üşümüyo bebek
tulum 3 tane var bana yetiyo o size kalmış
bebeğin giyimi ise ilk iki hafta çok sıcak değildi 7 mayısta doğum yaptım çift kat giydirdim içine çıtçıtlı body altına patikli pantolon ve üstüne alt üst takımlarını giydirdim ve battaniyesiz odanın içinde bile gezdirmedim ne çok bunaldı ne üşüdü sonra zaten sadece body ve üstüne takımını giydirmeye başladım sadece banyo yaptırdıktan sonra altına patikli pantolon üstüne takımını giydirdim.
zaten bebeğin ısısını siz kendinize göre ayarlayacksınız anne üşüyorsa bebekde üşüyor demektir.annem çok sıcak diyordu ben hayır soğuk diyordum annem o zmn bebekde üşür üstünü ört diyordu.kendinize göre ayarlayın ve bu konuda anne ve kayınvalidenizi kesinlikle dinleyin çünkü en tecrübeli anneler onlar diyorum ve yazımı sonlandırıyorum :) biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olabilmişimdir.herkese hayırlı doğumlar sağlıklı bebekler diliyorum Allah yardımcınız olsun şunuda ekleyeyim kesinlikle içinizden ne geçiyorsa onu alın aklınızda kalmasın hiçbirşey :)hayırlı günler...