Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Yaz aylarında doğum yapacak olanlar veya yapmış olanlar hazırlıklarımızı paylaşalım..

bebisim52

Tüm varlığım kızımmm...
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2007
5.048
245
363
Diğer
Yaz aylarında doğum yapacak olanlar veya yapmış olanlar hazırlıklarımızı paylaşalım..
Nerelerden neler aldık.
doğumdan önce neler hazırlamamız gerekiyor olmazsa olmazlar neler.
Hangi markalar güvenilir.Birbirimizle bildiklerimizi deneyimlerimizi paylaşalım istiyorum.resimli veya resimsiz önemli değil.
Yaza doğum yapıcam ama neler almam gerekiyor bilmiyorum birkaç giysi aldım okadar...

canım benım kızımda gecen yıl temmuzda dogdu okadar tulum pijama takımı aldım kı hepsı gıydırmeden kuculdu gıttı yazın tek gıyecegı cıt cıtlı badı badıyı bol al soket çorap ıkı tanetulum bı tane pıjama takımı bı kac da penye battanıye ıle yazı gecır buyudukce mevsımıne gore alırsın

ben varım
benimde normalde 5 ağustos ama sezeryan olacağım için 28-29 temmuz dedi doktorum
biliyorum çok erken ama dayanamadım
butikbebe ve unnadoyu hergün takip ediyorum
zero ten baby vardı dün bisürü bişey aldım
1 tane 10lu hastane çıkışı
1 tane 5li
2tane 2li aldım
tulum almadım kızımdan kalma 2 tane var bitanede hastane çıkışının içinde var
ağız mendili aldım
ayaklı pantolon aldım 2 tane
1 tane içli dışlı zıbın aldım
3 tane 0-3 ay 3 tane 3-6 ay çıtçıtlı zıbın aldım (bunlardan daha bol bol alıcam çok işe yarıyo kızımdan biliyorum)
çok fazla yenidoğan almıycam çünkü çok çabuk küçülüyo
şimdilik bunları aldım gelince resmini çekip koyarım
şimdilik bi kaç tane penye battaniye bi tanede fermuarlı polar battaniye, penye yelek (annanesi de örüyo) ve nevresim takımı alıcam onlarıda ilerki zamanlarda

Ben de alışverişe başladım yavaş yavaş bir şeyler alıyorum. İnternetten biraz araştırdım bebek için liste vermişler ama bana çok fazla geldi. Abartmadan ihtiyaç olan şeyleri alıcam. Tabi kendime engel olabilirmiyim bilmiyorum.

bende dün annemle gidip civil bebeden şapkalı havlu seti patikler çoraplar çıtçıtlı badiler 3 lü takımlar ve bere eldiven aldım.
birde polar gibi olan alt açma takımı ve aynı ürünün battaniyesini aldım.halasıda hediye olarak penye battaniye ve birkaç önlük getirdi.
eşimde kapitone yelek ve çıtçıtlı badiler ve alt pijama aldı.
anneanneside kızımın 5 6 yaşına kadar kullanacağı kalın kadife battaniyesini aldı,hatta bir pakette yeni doğan prima aldı.arada bir açıp bakıyorum bohça yapıyorum kaldırıyorum.Allah hepsini kullanmayı nasip etsin inşallah.

birde annemin tavsiyesi olan birşey söylim bol bol çıtçıtlı badiler ve çoraplar almamız lazımmış çok lazım olacakmış.

Kızlar ben dayanamadım yine çorap patik eldiven bere alt pijama ve 2 li takımlar aldım.
sizlerin alışverişleri nasıl gidiyor.

Biz de 0-3 ay, 3-6 ay ve 6-9 ay kıyafetleri ve bir çok ihtiyacı tamamladık. Uyku seti, nevresim takımları, küvet minderi gibi ihtiyaçlarımız kaldı. Aldıklarımızı yazayım belki sizlere de fikir olur...Kıyafetlerimiz, bebetto, ufaklık, aziz bebe, chicco ve andy wawa. Hepsi de çok yumuşak, biz çok beğendik. Umarım kullanırken de memnun kalırız... :)

0-3 AY:

3 adet pazen battaniye
5 adet penye battaniye
1 adet üstü kadife, altı penye battaniye
2 adet peluş tüysüz battaniye
1 adet fermuarlı kadife battaniye
1 adet triko battaniye
3 adet altı havlu, üstü penye mama önlüğü
3 adet banyo havlusu
36 adet penye-pazen-havlu ağız bezi
Alt açma seti basit
2 adet Kapitone alt açma seti

3 adet 0-3 ay tulum
6 adet 0-3 ay setler, (önlük, eldiven, bere, iç zıbın, dış zıbın, patikli pantolon)
1 adet yeni doğan alt-üst takım
1 adet 0-3 ay pijama takımı
7 adet yeni doğan body
12 adet kısa-sıfır kol 0-3 ay body
9 çift çorap
2 adet yeni doğan patikli alt
2 adet 0-3 ay şort tulum
2 adet 0-3 ay patikli alt

3-6 AY:

10 adet kısa kollu body
4 adet kısa kollu sweat(beyaz, sarı, fıstık yeşili)
4 adet beyaz patikli pantolon
4 adet tulum
7 adet alt-üst takım
4 adet penye yelek
1 adet penye hırka
2 adet salopet takım(patikli, patiksiz)
4 çift ayakkabı patik

6-9 AY

12 adet kısa ve uzun kollu body
4 adet patikli pantolon
2 adet çift taraflı penye hırka
1 adet kapşonlu ayaksız penye tulum
1 adet patikli polo yakalı penye tulum
4 adet penye-kadife yelek
4 adet penye alt üst takım
1 adet kapşonlu triko hırka
1 adet kadife gri 2'li salopet takım
1 adet kadife mavi alt-üst takım
1 adet kapşonlu yelekli 3'lü takım
1 adet peluş mavi tulum
1 adet penye uyku tulumu
1 adet eşofman takım
1 adet patikli pantolon ve gömlek yaka üst
1 adet organik kadife hırka
2 adet penye ayaklı tulum
1 adet çoraplı pantolon
1 adet muşamba mama önlüğü
1 adet kapşonlu mont
1 adet kışlık mont
1 adet kışlık pantolon
1 adet 19 no ayakkabı
1 adet polar uyku tulumu

DİĞER:

ANNE:

1 adet lohusa mavi gecelik
1 adet lohusa pembe pijama
1 adet lohusa yeşil gecelik
1 adet göğüs bakım kremi
1 paket hasta bezi
1 paket yatak koruyucu

2 paket premium care 1 numara bebek bezi
1 paket Pampers yenidoğan 1 numara bebek bezi
2'li uni baby temizleme havlusu

25 adet Süt torbası

1 adet 125 mg PES avent biberon
1 adet 260 mg PES avent biberon
1 adet 330 mg PES avent biberon
1 adet slikon chicco emzik
1 adet chicco kauçuk emzik
1 adet slikon chicco kaşık
Ateş ölçer
Sebamed saç ve vücut şampuanı
Sebamed bebe yağı
Sebamed pişik önleyici krem
Lansinoh göğüs ucu krem
Nuk 2'li slikon kaşık
1 adet chicco yuvarlak uçlu tırnak makası
1 adet wee çıtçıt tırnak makası
Saç fırçası, tarak seti
Otri Bebe burun aspiratörü ve 10'lu yedek ucu
3 adet Sevi Bebe çamaşır filesi
Bebedor güvenli uyku yastığı
Graco Elektra park yatak
Mclaren XT baston puset
Büyüyen beşik
Gardrop
Park yatak uyku seti

Son düzenleme:
Tatlım güle güle kullansın bebeğin...
Yalnız nekadar çok battaniye almışsın.ben 3 tane yete diye düşünmüştüm yoksa ben az mı aldım battaniye önemlimi bukadar.

Tatlım güle güle kullansın bebeğin...
Yalnız nekadar çok battaniye almışsın.ben 3 tane yete diye düşünmüştüm yoksa ben az mı aldım battaniye önemlimi bukadar.

Teşekkür ederim. 3 tane az olur bence, 5 e tamamlasan daha iyi olur. Penye battaniyeler sadece bebeği sarmak için kullanılmıyormuş. Herhangi bir yere yatırdığımızda altına sermek için, üstüne örtmek için vs. Diğerlerinin de kalınlıkları farklı. Ailem başka şehirde olduğu için de bir kaç tanesini orda bırakmayı düşünüyorum. Ama yine de 3 battaniye az gelir :)

ben de yazın doğum yapacağım kısmetse ama daha bir şey almadım. bulunduğum yerde alış veriş yapacak yer yok. netten bakıyorum ama karar vermiyorum boyuna posuna, kumaşına vs . haftaya annem gelecek beraber İstanbul'a gideceğiz oradan alış veriş yapacağım.

evde kullanmak için ayrıyeten kalın battaniye aldım alt açmaları tabiki ayrı ben zaten 1 yada 2 tane penye tekrar alırım ama seninki 13 tane çok fazla geldi bana onu demek istemiştim.

tatlım yeni doğan kıyafet numarası 62 cm miş aldığım yerdeki çocuk dedi belki yardımcı olur diye söylüyorum...

Sağol canım aklımda olsun hastane için kaç takım gerekir? bebek odasını nasıl yapacaksınız? yatak,park, oda vs?

Merhabalar kıslar
Benımde doğumum kısmetse eger 23 temmuz benımde ılk bebegım oldugu için açıköası pek tecrubem yok
Şuana kadar fazla alışverişte yapmadım açıkçası çünkü ilk doğ. Bebek îçin boy vs nedir bilmiyorum ama saoğolsun bir
Arkadasımız yazmış 62 cm.bunu öğrendiğime çok sevındım.
Ben sadece disnes 3 adet çıtlıtlı badi aziz bebe 2 adet çıktçıtlı badi 1 adet alt üst penye esoftman 7 adet çorap
Bunlarıgördüğümde dayanamadık ve aldım.küçüklüğü yaz geleceği ve cabuk büyüyecegı için pek bişey almakta istemıyo
İnsan ama görüncede dayanamıyor malesef.

Benım size sormak istediğim çıtçıtlı badiler uzun kollu mu yoksa atket gıbı mı olmalı 1 kalın battanıye 1 alt acma battanıyesi 1penye 1polar battaniye ve bir örgü battanıye yeterlidir ye düşünüyorjm
Hastane çokılı almam gerekli değil öi
Birde beşik aldıys ız tavsiye dder ısınız ben cekmeceli buyuyen istşyorum kullanan ar mı
Arkadaşlar
Yardım lütfen
Kendinize ve bebişinize dikkT edin allaha emanet olun...

Sağol canım aklımda olsun hastane için kaç takım gerekir? bebek odasını nasıl yapacaksınız? yatak,park, oda vs?

Canım valla ben odası belli çamaşır odası olacak benim gardırobumda var o odada yalnız ama daha mobilyasını almadım.
Şöyle düşünüyorum bir yatak şifonyer gardırop yatagını büyüyen yataklardan almıcam ilerde baza alırım.yatagını sade olarak almamın nedenide ilk aylarda odama taşıyıcam ayrıyeten beşik almıcam masraf oluyo.

Canım tanıdıklarım sakın atlet badilerden alma bebeğin kol altı pişik oluyor dediler bende kısa kollu ve uzun kollu aldım
anne bebek kulübü nün cd sini izledim bayan çocuk doktoru dediki bebekler çok üşür ve hiç terlemez bizler kısa kolluyla gezerken onlar uzun kollu giymeli dedi.
yardımcı olmuştur umarım.
Bu arada bende yeni doğan çok almıyorum genellikle 3-6 ay olanları daha fazla alıyorum .

canım verdiğin bilgiler için çok tesekkur ederim
Ozaman bende uzun kollu ve kısa kollu badı alayım yeni doğan için 1 veya 2 tulum yeterli idir

1-2 tulum az olur ya sonuçta aldıklarımız 0-3 ay 3 aya kadar giydirilir alınanlar.

izmirde oturanlar için balçova egeparkta ki MİNA BABY i tavsiye ederim. çok kaliteli ürünleri. biz ordan aldık. birkaç şeyde vip dükkandan netten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…