- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.941
- 508
eskk mesajlarin duruyor olsa atardim da .. dilmisimKatıl oyum sana
eskk mesajlarin duruyor olsa atardim da .. dilmisimkatilmicam
Allah razı olsun canım sunumumu beğenmene çok sevindimEllerine sağlık canım başarılar harika sunum
insaAllahcanın cennete
Teşekkür ederim :)Ellerine sağlık
Başarılar diliyorum
Ellerine sağlık ,cici bir çorba olmuş ,sevgililer gününde de aynı performansı gösterSelamlar hanımlar,
Çok severek yediğimiz Yayla Çorba'mın tarifiyle karşınızdayım umarım becerebilirim..
MalzemelerEki Görüntüle 2110094
- 1 kg yoğurt (ben ev yoğurdu kullandım dilerseniz katık dediğimiz süzme yoğurttanda yapabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı prinç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı BECEL TEREYAĞI KEYFİ
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz
- Su
Yapılışı
Öncelikle yoğurdumuzu geniş bir tencereye döküyoruz. Ardından 2 yk kaşığı unu ekleyip üstüne 1 yumurtayı kırıyoruz. Bu karışımı güzelce manuel çırpıcıyla çırpıyoruz. 2 lt suyumuzu ekleyip ocağa alıyoruz.
Eki Görüntüle 2110096
Kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını orta ateşe getirip 5 dk kaynatıyoruz. Kaynayan çorbamıza yarım çb pirinci yıkayıp ekliyoruz.
Çorbamız 20 dk kaynayınca tuzunu atıyoruz 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Dilerseniz yağını kaynarken yağ ve naneyi yakıp tencereye dökebilirsiniz dilerseniz sofrada sunumda ekleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2110157
Eki Görüntüle 2110147
14 Şubat'a Özel Sunum
Eki Görüntüle 2110148 Eki Görüntüle 2110149
Eki Görüntüle 2110150 Eki Görüntüle 2110152 Eki Görüntüle 2110153
Püf Noktalar
- Çorba kaynayana kadar karıştırılacak kesilmemesi için
- Tuzu pişmeye yakın atılacak
- Çorba altı kapatıldıktan sonra kapağı kapatılmayacak sıcak çorbanın buharıyla kapak sulanıp içine damlamaması ve kesilmemesi için
- Eğer katık yada süzme kullanacaksanız yoğurt ölçüsünü yarıya indirin
Afiyet olsunn..
İnşallah :)) sağolasınnnEllerine sağlık ,cici bir çorba olmuş ,sevgililer gününde de aynı performansı gösterBaşarılar dilerim.
Teşekkür ederim canım bugün o günmüBu avatar neden bu kadar tanıdık geliyor diyordum ben de
Birtek ikimiz sevgililer günü şeysi yapmışız. Diğer hatunlar çok cool yaklaşmışlar 14 şubat'a, görmezden gelmişlerellerinize sağlık, şahane gözüküyor.
Canım dussuzum teşekkür ederimmTatlım ellerine sağlık çok güzel olmuş yayla çorbası başarılar dilerim
Teşekkür ederim canımmEllerine sağlık canım başarılar dilerim bugüne kalp çok uyum sağlamış
Teşekkür ederimm :)Elinize sağlık başarılar
Bizimde öyle demeķki genel bir sorun var :)Mesaj tekrarı oldu üst üste nette sorun yaşıyorum kusuruma bakma canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?