Çorbalar Yayla Çorbası - Pınar Yoğurt Sponsorluğunda

Bugün bunu yapmam ben yumurta koymuyorum ama bide benim yoğurdum efsane ekşi köpürür biçimde çok güzel oluyorr beee
Ellerine sağlık canım
Bende aslında her zaman yumurta koymuyorum ama tarif orijinal olsun diye ekledim. Benim yoğurtta ev yoğurdu kendim yapıyorum

Ay akşamdan ışıktır
Yaylalar, yaylalar
Bizim ordi aşıktır
Dilo dilo yaylalar

Bu çorbanın hikayesi de bu. Bendenizin pişirdiği ilk çorbadır yayla çorbası

Ellerine sağlık.
Çok teşekkür ederim canım

Benim yoğurdumu bilseniz suyu bile ayrılıyor ekşi ayran içmeme gibi şansım yok
Suyu ayrılmayan yoğurt yoğurt değildir zaten
Mayalarken kapağı açık mayalayınca suyu birazcık uçuyormuş Buzdolabında da bir gün açık kalıyor. Daş gibi olmuyor ama olsun Kıvam arttırıcılı yoğurttan bin kat daha iyi.

Hiç ekşi ayran içtin mi? Bayılıyorum hele acılıysa (Köylü olmayanlar, siz anlayamazsınız ).
Yayık ayranı olacak bol köpüklü
Uygun bir zamanda yayık makinesi almayı çok istiyorum. Hem tereyağı yaparım. Yoğurdun üstü bir parmak kaymak oluyor

Uygun bir zamanda yayık makinesi almayı çok istiyorum. Hem tereyağı yaparım. Yoğurdun üstü bir parmak kaymak oluyor
Benimde yoğurttan çok kaymak çıkıyor jerseyle yapiyorum artik çok iyi kaymak veriyor ama ben elde çalkalaya çalkalaya tereyağ yapiyorum istedigimde :) rizelilik

Valla hiç kapağı açık tutmuyorum ama en az 7 saat dışarda sarılö sonrada dolaba soğumadan açmam baya iyi oluyor suyu ayriliyor derken öyle köpüruyorku ekşilikten ondan demek istedim kapağı şişiyor

Ne kadar da Malatyalı bir insan Tereyağı yoğurttan yapılıyor deyince şaşıranlar var

Benimde yoğurttan çok kaymak çıkıyor jerseyle yapiyorum artik çok iyi kaymak veriyor ama ben elde çalkalaya çalkalaya tereyağ yapiyorum istedigimde :) rizelilik
Evet bende öyle yapıyorum. Hatta sallamaya gücüm yetmezse oğluma veriyorum. Zaten spor yapıyor oda bir sporama makine ile daha çok çıkıyormuş. Ondan istiyorum

4 saatten fazla mayalayanı görmemiştim Hızlandırılmış olmuş. Tam bir koç kadını Patlamasından korkardımben. İyi cesaret

Ekşi seviyorsan dışarıda bekletmek en mantıklısı Ayranı güzel oluyor.
Mesela Antep'te çorba ekşi olmasın diye yoğurdu süzüyorlar. Süzdükleri yoğurt ile çorba yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…