yavrumun yavrusu anasına çekmiş

Yavrumun yavrusu yarısı yılan yavrusu ... Anlaşılan nesilden nesile aktarılan bir kötüleme.. KV demek böyle görmüş kendi zamanında şimdide aynını uyguluyor. Sevgisizlik büyük hastalık vesselam. Konu sahibi ilk hamlen çok hoş bu arada.

hastalıklı betimlemesi daha vahim bence bu arada.

Yılan yavrusu dediği misler gibi kokan pamuk gibi bebeği bir daha göstermeseniz mesela?
Sizin evinizde ne hakla sizin hakkınızda böyle bir konuşma yapabiliyor.

Ben olsam gider direkt söylerdim, konuştuklarınızı duydum. Madem yılan yavrusu neden görmeye geliyorsun derdim.

Tam tahmin ettiğim gibi. Iceri girdim ağlıyor. Hayırdır dedim ne oldu. Bu yaptığım agirina gitmiş. Ben ne yaptım ki dedim. Sana bi laf etmedim senin yaptığın gibi hakaret etmedim dedim. Çocuğu almışım kucagindan. Soruna bak. Hastalıklı yılanmış ya benim çocuğum mazallah sokuverir seni dedim. Öyle demek istememis. Ne demek istedin dedim. Ses yok. Siz gecineceksiniz demeye başladı. Ben de dedim ki biz zaten geciniyoruz ama gecinmemizi istesen oğlunu doldurmak yerine bi sorunun varsa gelir benle konusursun. O doldurmamış kimseyi. Sonra başladı yine ağlamaya. Ben de dedim neden ağlayıp duruyorsun. Burda ağlaması gereken benim. Iste o beni kızı gibi görmüş de bilmem ne. Bunları dilinle söyleyene kadar yaptiklarinla gostersen daha kolay olur dedim. Ben inanmıyorum bunlara dedim. Hee karsilasmamizda bana laf soktunuz ben ses cikarmadim ama ben salak değilim dedim. Evladimin yanında benim hakkımda böyle konusamazsin. Ben bu güne kadar eşimin hatırına sustum ama artık evladım için susmayacagim dedim. Eşim de dedi ki her seferinde laf sokuyosun anne bişey demedim yüzüne ama o benim karım. Biri babama senle ilgili böyle konussa eminim sen cingar cikartirsin valla iyi bile dayandı bu kız sana dedi. Karismiyormus o artık bi şeye. Çocuğumu da bildiğim gibi buyuteymisim. Zaten buyutucem dedim. 2 yıl ücretsiz izne ayrıldım. Nasıl sana birakayim şu saatten sonra dedim. Beni kotuleyip duracaksın. AA neden kotulesinmis. Eski defterler açıldı. Her konuda başkaları suçlu oldu. O sütten çıkmış ak kaşık. Eşim bile suçlandı. Sonunda eşim dedi ki. Biriniz annem biriniz karım. Artık yeter. Arada üzülen ben oluyorum. Hiç bi de bana dedi ki elinden alacak değilim kocani. ne hissedecegimi şaşırdım valla. Kusura bakmayın ancak yazabildim bebek de olunca

Oh iyi olmuş daha yeni okudum verdiğiniz cevabı.

Görünen köy kılavuz istemiyor demek ki haklının yanında olmuş.
Ay bir de demiş ya kocanı elinden alıcak değilim. :KK48: Çok güldüm buna, hayır aklından ne geçiyor da bunu böyle söylüyor :KK53:

• Beğen
Reactions: anu
ben o dediklerini kınadan bir gün önce yaptım k valideyi öyle bir ağlattım ki şimdi isterse gıkı çıksın isterse kötü bir laf etsin..

çokk iyi olmuş ağzına sağlık senin adına ben ferahladım
eşin de iyi kıvırıyor ama , önce anneisne göstermelik olarak kızıyor sonra ortalık kızışınca tamam artık kavga etmeyin biri annem biri karım. bu nasıl iş. o zaman kavga etmelerine gerek kalmadn sen anneni susturacaktın???

süper sonuçlanmış ama eşine de biraz sinir oldum..
sen duymasaydın bu tepkiyi vermeyecekti..
artık annesinin savunulacak yanı kalmadıgından böyle davranmış..
bir an önce gider inşallah..
benmde kv yapar yapar sonrada aglar...
en son tartışmamızda nelerle itham etmişti beni ben ssinirden aglayınca kendide aglayıp duygu sömürüsü yapmıştı.
o gün bu gün görüşmüyorum ...

o anda tepki vermeliydin ne demek istedin diye??birdaha böyle şeyler söylerse eşinede söyle cevap vericem haberin olsun de..

Ben anlamıyorum bu kayınvalideleri. Bilinç altlarında oğullarını sürekli bir kıskanma durumu var. Ne olur oğlunun mutlu yuvasının huzurunu bozmasa, gül gibi torunu var, sevse koklasa. Azıcık sevimli olamazlar mı yahu? Biz de bi ana-babanın kızıyız, insan evladıyız. Torunu sevmek için o kadar güzel ifade varken bula bula yılan yavrusunu mu bulmuş? Ama ben "hastalıklı" demesine daha çok sinirlendim. Bende de var bunun bi alt versiyonu. Evlenirken zerre umursamayan, torunun isminden cinsiyetine laf eden, lafta sürekli özleyen ama iyi ki aynı şehirde uzakta olduğumuz için nadiren gelen, büyütmemle ilgili herşeye karışan, sürekli çocuk hasta mı, boşuna ağlatmışım, vs. Düşünün bana kırkım çıkmadan bir gün önce altı kere "Saçını boyat" dedi, ben de emziriyorum, boyatamam dedim sabırla. En sonunda ses tonum epeyce yükseldi ki gerilim arttı, daha da diyemedi. Bir lafı defalarca tekrar ediyorum, ses tonumu yükseltiyorum artık. O oğlunun anasıysa ben de oğlumun anasıyım. Sonra soğuk ve mesafeli oluyorum. Zerre umrumda değil, canımız sağolsun. Gölge etmesinler, gerçekten başka ihsan istemiyorum. Ama bana da ders oluyor. Gelecekte nasıl bir kaynana olmamam gerektiği konusunda daha şimdiden bilgi sahibiyim.

Sessiz kalmayarak çok iyi yapmışsınız, helal olsun. Sessiz kalsaydın bu lafların devamı artarak gelecekti çünkü. Benim kayınvalidemde kızımı severken yavrumun yavurusu deyip sonunu getirmezdi. Bir gün anne içinde kalıyor her seferinde çatlatacak seni ondan korkuyorum ama ben o sözün devamını biliyorum sen diline vurmasanda içinden o sözü nasıl tamamladığını da iyi biliyorum ama en iyi bildiğim şey yılan olmadığım. O yüzden benim kaybettiğim bir şey olmuyor ama bu tür imaları duyunca imayı yapan kişi benim gözümde çok şey kaybediyor bil istedim dedim. O gün bugündür yavrumun yavrusu lafını ağzından duymadım. :)

Direkt yanlarına gider "az önce yılan diye bahsettiğin kimdi?" diyerek başlar sonra da ortalığı ayağa kaldırırdım.

Tam tahmin ettiğim gibi. Iceri girdim ağlıyor. Hayırdır dedim ne oldu. Bu yaptığım agirina gitmiş. Ben ne yaptım ki dedim. Sana bi laf etmedim senin yaptığın gibi hakaret etmedim dedim. Çocuğu almışım kucagindan. Soruna bak. Hastalıklı yılanmış ya benim çocuğum mazallah sokuverir seni dedim. Öyle demek istememis. Ne demek istedin dedim. Ses yok. Siz gecineceksiniz demeye başladı. Ben de dedim ki biz zaten geciniyoruz ama gecinmemizi istesen oğlunu doldurmak yerine bi sorunun varsa gelir benle konusursun. O doldurmamış kimseyi. Sonra başladı yine ağlamaya. Ben de dedim neden ağlayıp duruyorsun. Burda ağlaması gereken benim. Iste o beni kızı gibi görmüş de bilmem ne. Bunları dilinle söyleyene kadar yaptiklarinla gostersen daha kolay olur dedim. Ben inanmıyorum bunlara dedim. Hee karsilasmamizda bana laf soktunuz ben ses cikarmadim ama ben salak değilim dedim. Evladimin yanında benim hakkımda böyle konusamazsin. Ben bu güne kadar eşimin hatırına sustum ama artık evladım için susmayacagim dedim. Eşim de dedi ki her seferinde laf sokuyosun anne bişey demedim yüzüne ama o benim karım. Biri babama senle ilgili böyle konussa eminim sen cingar cikartirsin valla iyi bile dayandı bu kız sana dedi. Karismiyormus o artık bi şeye. Çocuğumu da bildiğim gibi buyuteymisim. Zaten buyutucem dedim. 2 yıl ücretsiz izne ayrıldım. Nasıl sana birakayim şu saatten sonra dedim. Beni kotuleyip duracaksın. AA neden kotulesinmis. Eski defterler açıldı. Her konuda başkaları suçlu oldu. O sütten çıkmış ak kaşık. Eşim bile suçlandı. Sonunda eşim dedi ki. Biriniz annem biriniz karım. Artık yeter. Arada üzülen ben oluyorum. Hiç bi de bana dedi ki elinden alacak değilim kocani. ne hissedecegimi şaşırdım valla. Kusura bakmayın ancak yazabildim bebek de olunca

Susmadığına sevindim.
Saygı çerçevesinde güzel bir konuşma yapmışsın.
Tebrikler.

ohh iyi olmuş bu defa ağlaması işe yaramamış, eşinle yalnız kaldığınızda ne oldu

Senin yerinde olsam kayinpederi ararim babacim istemeden akşam kulak misafiri oldum yavrum yılan yavrusuymus anasi gibi hastalikliymis sizde benim hakkimda boylemi düşünüyorsunuz ne yaptim ben size de yılan oldum der doldururum adami.Kaynanandan once dogruyu anlatirim ki tum aile size yönelmesin.Vallahi kaynanan bu acındirmayla kendini sucsuz çıkarıp sana iftirada atabilir.O esimede derim bide benim aileme soralım yılanmiyiz hstaliklimiyiz biz diye.belki babandan cekinirde seni korumayi ogrenir.

Açık ve ney soyleyeyım bana yılan dıyen bırısını evımden oyle bı kovardım kı neye ugradığını sasar kalır !

valla helal olsun size
ben 5 yıllık evliyim
kv her seferinde eşim yokken laf sokar("dangalak,salak,gerizekalı,görgüsüz,okumuşsun ama adam olamamışsın,yatıp kalkıp senin kardeşine beddua ediyorum, evlenirken yeni beyaz eşya almayıp onun eskileriyle idare ettiğim için sen benim eskilerime gelin geldin" şimdilik hatırladıklarım)
saygımdan hiçbir zaman ses çıkarmadım,anne oğul arası bozulmasın bunun vebali benim boynuma olmasın diye hep sustum ama ben benden gittim.ilaçlarla ayakta duruyorum şimdi.
eşim annesinin ağzına bakar
benim kv de her seferinde yavrumun yavrusu diye sever.bir keresinde yüzüne gülerek "anne yarısı da yılanların yavrusu mu diyorsun" dedim.bozuldu hiç öyle dermiyim vs dedi. ama hala aynı cümleyi kurmaya devam ediyor
son dönemde işi iyice azıtıp ben şehir dışındayken çocuğa küfür öğretecek sevieye gelince ipler koptu
şu sıralar konuşmuyoruz
kvlerden nefret ediyorum sayesinde
oğlu en ufak bi şey diyecek olsa hemen "ay benim kalbim var bana niye böyle davranıyorsun" diye duygu sömürüsüne başlıyor
onu allaha havale ediyorum
sakın benim yaptığım hataya düşmeyin
laf sokuyorsa hemen karşılığını verin, asla susmayın

valla helal olsun size
ben 5 yıllık evliyim
kv her seferinde eşim yokken laf sokar("dangalak,salak,gerizekalı,görgüsüz,okumuşsun ama adam olamamışsın,yatıp kalkıp senin kardeşine beddua ediyorum, evlenirken yeni beyaz eşya almayıp onun eskileriyle idare ettiğim için sen benim eskilerime gelin geldin" şimdilik hatırladıklarım)
saygımdan hiçbir zaman ses çıkarmadım,anne oğul arası bozulmasın bunun vebali benim boynuma olmasın diye hep sustum ama ben benden gittim.ilaçlarla ayakta duruyorum şimdi.
benim kv de her seferinde yavrumun yavrusu diye sever.bir keresinde yüzüne gülerek "anne yarısı da yılanların yavrusu mu diyorsun" dedim.bozuldu hiç öyle dermiyim vs dedi. ama hala aynı cümleyi kurmaya devam ediyor
son dönemde işi iyice azıtıp ben şehir dışındayken çocuğa küfür öğretecek sevieye gelince ipler koptu
şu sıralar konuşmuyoruz
oğlu en ufak bi şey diyecek olsa hemen "ay benim kalbim var bana niye böyle davranıyorsun" diye duygu sömürüsüne başlıyor

wowwwwww senin ki saygı değil resmen eziklik..bu devirde saygıyı saflık olarak görür olduk

Dün akşamda beri çok sinirlendim valla senin yerinde olsam bide kendi ailemi cagiririm ama bu sefer ortalik karışır.Ailem bi duysun benim için yılan,hastalikli dendigini derim esime. benim yerime esim güzel veriyor cevabini.Gerci esimin yanında ne hikmetse ağzını acamiyor bana karşı. Benimkide ne laf sokarsa esim yokken yapiyorda bende hemen yetistiriyom.Ben anasinin çilesini cekmeyemi evlendim canım. Benimki de fena canım.Sen çocuğundan gerisini düşünme sen mutsuz olursan bebisinde mutsuz huysuz olur.Insallah kayinvalidende accık gurur vardır da yaptığı yanlış kafasına dank eder.

valla helal olsun size
ben 5 yıllık evliyim
şu sıralar konuşmuyoruz

izninle önce yuh sonra ağız dolusu bi oha demek istiyorum.

yalnız seninki saygı değil bence başka bişey.olan sana olmuş ilaçlarla yaşıyorsun.anne-baban seni bu kadın ezsin diye mi dünyaya getirdi acaba?

bizimde bir tanıdık torununu yavrumun yavrusu yarısıda yılan yavrusu diye severmiş:KK62:sonra gelin bize baksın diye beklerler birde:63:

Yavrumun yavrusu yarısı da yılan yavrusu lafını da bu BDV de okudum işittim. Nasıl insan torununu böyle sever ya. Ne iğrenç bir laftır...

X