Yavrumun bu haline çok üzülüyorum

Belliki allerjik bir durum bezle ilgili.tedbirli olmakta fayda var bir pedegoga goturun tabiki.ama aklınıza kotu bisey getirmeyin

Çocuğunuz 2yasindaymis konuşabiliyor mu? 2 yaşında aslında derdini anlatabilir eğer biri bişey yaptıysa söyler. Bilmiyorum tabi konuşma durumunu ama oğlum 2 yaşında baya konusuyordu. Eğer konuşuyorsa biri elle bişey yapsa kelime kelime olsa söyler gibi geliyor. Kızarıklık var mi acaba alerji mi?

Benim küçük kızım iki buçuk yaşında bir kaç ay önce bezi bırakma döneminde kaka tutup kabız oldu çok canı yandı maalesef uzun süre oda anne açıyor acıycak dedi halbuki bn konsitipasyon diyeti uygulattım krem sürdüm yok kızım hep acıyor acıycak dedi acaba kızınızda böyle olmasın bi acıdı hep öyle mi geliyor takdımmı takıyolar iki yaşda🙄belki bez rahatsız ediyor sa kızım bezidr istemiyor du bi bezi bıraktırma olabilir çoçuk nefrolojidr olabilir bi götürün dedrim inşallh o kötü şeyleri yaşamamış tır kuzum 😔 Karnında kıl kurdu da olabilir bunuda yaşadık karın ağrıtır olur mu olur 🤷‍♀️

Benim aklıma pinworm, enfeksiyon veya alerjik reaksiyon olabileceği geldi ama diğer yorumları okudukça fena oldum ya. Fikri bile tüyleri diken diken ediyor. Pedagoga götürerek çok iyi yaparsınız

Benimde 19 aylık kızım var yorumları hayretle okudum allah korusun tabii ama ben başka bir şeye deyinicem.

kızım son 1 haftadır kabız oldu yavrum zoelanıyor yaparken ve çok az yapıyordu bu 1 haftada zorlanıp çok az kaka yapınca eliyle bezini gösterdi hep bana ya da çok su içip bezi çok şişince eliyle bezini gösteriyor değiştir diye ayrıca bu ara pişik sorunumuz da var kızarıyor çok.. her neyse acaba her şiş sonrası bezi onu rahatsız ediyor olabilir mi? ? Ya da yanma varsa üfleseniz rahatlar mı? Bez markasını da değştirin bence her yolu deneyin
Benim kızda benzer şeyler yaşadı. 20 aylıkken aylardır kullandığımız bez rahatsız etmeye başladı. O da bezini gösterip beğ diyordu. Herhalde yedikleri ve hormonları değiştikçe bezin tepkisi değişik oluyor. Bence değiştirin bezinizi.

Sevgili konu sahibi bence sizin sorununuz da bez. Farklı farklı , özellikle losyonsuz parfümsüz kremsiz markalardan deneyin. Islak mendili bırakıp biraz pamuğa geçin ve fırsat oldukça yıkayın belden aşağısını. Bir hafta bakın böyle eğer devam ediyorsa başka bez deneyin.

Pedagogdan önce, 3. bir doktora daha gidip olabilecek ihtimalleri yazıp ( kıl kurdu yazılmış mesela, bunları yazın) sorun, yapılan testlerinizi kontrol ettirin, yeni testlerde yapılabilir.
Bez değişikliğine gidin mesela, hala çare bulamıyorsanız pedagog’a gidebilirsiniz.
Biran önce düzelir inş.

Yazılanları görünce anladım ki bir sürü sebebi olabilir. Anne olmadığım için doğal olarak aklıma o ihtimaller hiç gelmedi. Eğer felaket tellallığı yapmışsam kusura bakmayın 🙏🏻

Yok hayir çiş yaparken ağlamıyor. Aslinda alt degistirdikten sonra daha cok uf diyor sanki

Benim aklıma kullandığınız ıslak mendilin yakabileceği geliyor sanki.
Büyük bi insan olarak ben bi kez kullanmıştım ıslak mendil ve aşırı yakmisti beni, hatta bebekler buna nasıl dayanıyor diye şaşırmıştım ama onların tenine uygun üretildikleri için yakmadiğı söylenmişti.
Belki çocuğunuzun da artık teni tepki vermeye başlıyordur, sürekli yanma yapıyordur.

Kasiniyor mu aciyor mu yaniyor mu bilmiyorum. O kadar derdini anlatamiyor daha malesef. Keske anlatsa. Kullandıklarimizi degistirdik derken pamuklu iç çamaşırı disinda ne kullandiniz
Benimki büyüktü bez kullanmıyordu bir de hijyenik mendil ozel bölgeler için satılan

Peki agliyor muydu geceleri bile
hayir. cok hafif bir durumdu bizinki ama yine de yediklerine dikkat edin. biz nedeni saptamistik o nedenle kontrol altina almamiz zor olmadi. cok basit bir seydi, gunde 1 yerine 2 meyve puresi yerse kizarip aciyordu. belki sizinki de yedigi bir şeyden dolayi oluyordur. kontrol etmek lazim.

Merhaba cinsel istismar gibi bir konu olsa doktorlar kontrol ederken bunu fark ederlerdi merak etmeyin. Tanıdığınım çocuğunun makat bölgesindeki şikayet için gitmişti ve doktorlar hemen istismar olduğunu anlayıp uyardılar. Zaten bunu yapmaya mecburlarmış daha sonra bildirmemeleri sorun oluyormuş. Sadece kendinizi üzmeseniz için yazıyorum tabi yine temkinli olun ama tahminimce öyle bisey olsa doktorlar sizide uyarırdı.

Ne yirtilcak merak ediyorum? Kadin olarak kendi vücüdünü tanimadan, nasil cocuklar kendi vücüdlarini tanisin ve korusun?

Bunu ben yetsikinler için yaziyorum, yirtilcak birsey yok. Bir duvar yok, zar yoktur. Lütfen bu videoya bakin

Ayrica herkesin burda hemen istismari düsünmesi korkunç bisey. Ona gelinceye kadar daha birsürü farkla nedenler olabilir. Kiz kendi vücüdünü tanima döneminde olabilir, bez onu sikmis olabilir, ... Yetiskinlerde bile bazen doktor doktor gezdikten sonra ancak teshis konuluyor.

Psikolojikte olabilir,ilk basta onu rahatsiz eden bir aci yada bez olupta sonra geçtiyse bile aklina takildigi için orayi halen agriyor diye biliyor.

M mercan147 Bence kizi baska bir doktora daha götür. Ve ayni zamanda tuvalet egitiminede baslayabilirsin, eger musaitse. Normal keten külot ile durdugunda durum nasil oluyor diye gözemlemiste olursun.

Teşekkür ederim çok iyi bir bilgilendirme oldu 30 yaşındayım yeni öğrendim🙈🙉🙊bunu bnce biyoloji derslerinde bir şekilde öğretmek lazım herkese

Bez rahatsız ediyodur ya ne istismarı durduk yere kadının aklına kötü şeyler getirmeye gerek yok, bez çocuklarda bu durumu yaratıyo zaten bu şaşılcak bişey değil
+1
Yahu insan bunu söylemeye korkar yani düşünmesi bile korkunç .doktorda görmüş zaten .insanlar nasıl bukadar kolay yazıyor bunu anlamadım .kadının şimdi içi içini yer ya varsa böyle bişi diye .bende istismar olduğunu düşünmüyorum .inşallah bezdendir .ayriyetten 2 yaş çocuk keşfediyor bedenini etrafı herşeyi .çocuk açık kaldığında dokunmuştur ne bilim.tirnagi varsa acitmistir .kötü şeyler düşünmek istemiyorum

Merhaba. Kadın hastalıkları ve doğum uzmaninda da danismanizi öneririm. Jinekolojik bir sorun da olabilir. Agrilarin bir sürü sebeplere oldugu icin uzmana danismaniz en iyisi cünkü cocuk doktorlar onlarin yaptigi her testi yapmiyor. Cok gecmis olsun

Hayir asla sabun kullanmiyorum o bolge icin. Sadece kaka yaptığında yikiyorum. Idrarli bezini degisirken hic dokunmuyorum
Nasıl dokunmuyosunuz.yani direk bezmi takiyosunuz idrar olunca .iyide enfeksiyon kapar öyle .yanma falan olur ne bilim .ıslak mendile şiddetle karşıyım isterse dünya markası olsun en iyisi direk yıkamak .bence sizde islak mendili tamamen çıkarın hayatınızdan

Ne yirtilcak merak ediyorum? Kadin olarak kendi vücüdünü tanimadan, nasil cocuklar kendi vücüdlarini tanisin ve korusun?

Bunu ben yetsikinler için yaziyorum, yirtilcak birsey yok. Bir duvar yok, zar yoktur. Lütfen bu videoya bakin

Ayrica herkesin burda hemen istismari düsünmesi korkunç bisey. Ona gelinceye kadar daha birsürü farkla nedenler olabilir. Kiz kendi vücüdünü tanima döneminde olabilir, bez onu sikmis olabilir, ... Yetiskinlerde bile bazen doktor doktor gezdikten sonra ancak teshis konuluyor.

Psikolojikte olabilir,ilk basta onu rahatsiz eden bir aci yada bez olupta sonra geçtiyse bile aklina takildigi için orayi halen agriyor diye biliyor.

M mercan147 Bence kizi baska bir doktora daha götür. Ve ayni zamanda tuvalet egitiminede baslayabilirsin, eger musaitse. Normal keten külot ile durdugunda durum nasil oluyor diye gözemlemiste olursun.

Şu durumu bu sitede her alakalı konuya yazıyorum yok ama anlayacak gibi değiller.

Bu 3 ay süresince fazla tükettiği bir besin varmı acaba? Bence idrarı asitliyse yakıyordur. Yaparken yakar bezde kaldıkça o idrar yine yakar. Veya evelinde olmuştur çocuk her çiş yaptığında yanıyor sanar. İlk iş bezinizi değiştirin ve bezinizi sık sık değiştirin. Çocuk saatlerce aynı bezle durmasın. Su ile temizleyin sonrasında mutlaka pudra kullanın.
Bu vesile ile tuvalet eğitimine başlayabilirsiniz, bir lazımlık bol bol kilot alın. Kızınızla devamlı konuşun bez takmayalım artık büyüdün vs pek çok sayfa var okuyup başlayabilirsiniz. en azından şu süreçte bi deneyin bezsiz durmayı. belki sıkıntıları geçer. Kaka yapma sorunu varmı bazen o kısım acıyor mesela ama bebekler ayırt edemediği için ön bölgeyide gösterebiliyor.
domates portakal mandalina meyve suyu bunun gibi pek çok gıda idrarı asidik yapar ben buna yordum acıkcası durumunuzu.

Mastürbasyon yapıyor olabilir mi? Çocuklar bu yaşlarda bedenlerini keşfediyorlar. Benim 3 yaşındaki kuzenimi annesi mastürbasyon yaparken görmüş mesela.
Kızımın orasını tutup ağlarken videosunu çekmiştim doktora da gösterdim o da bu yaslarda masturbasyon oluyor ama bu öyle değil cani yaniyor gibi dedi. Idrar tahlili ve ultrason istedi sonuçlar temiz

Çok teşekkürler son gittiğimiz doktor ultrason ve idrarda bi sey yok baska bi tahlile gerek yok dedi. Götürdüğüm iki doktor da iyi doktorlar. Artik pedagoga karar verdik.

Back