Yavrumun bu haline çok üzülüyorum

Benimde 19 aylık kızım var yorumları hayretle okudum allah korusun tabii ama ben başka bir şeye deyinicem.

kızım son 1 haftadır kabız oldu yavrum zoelanıyor yaparken ve çok az yapıyordu bu 1 haftada zorlanıp çok az kaka yapınca eliyle bezini gösterdi hep bana ya da çok su içip bezi çok şişince eliyle bezini gösteriyor değiştir diye ayrıca bu ara pişik sorunumuz da var kızarıyor çok.. her neyse acaba her şiş sonrası bezi onu rahatsız ediyor olabilir mi? ? Ya da yanma varsa üfleseniz rahatlar mı? Bez markasını da değştirin bence her yolu deneyin
O sekilde agladigi zamanlar altini acip üflüyorum ondan da rahatsiz oluyor. Altini acmamdan bile rahatsiz oluyor. Bez bez diyor bez tak diyor yani

Kıl kurdu olabilir mi acaba? Benim kızım da sürekli kukum acıyor diyordu ne yapacağımızı bilemedik dr a götürdük bi şey çıkmadı artık kabus gibi olmuştu
Sonra kil kurdu olduğunu öğrendik ilacını kullandık ve çok şükür bitti sorun
Doktor da kil kurdu ihtimalini soyledi. Zaten ben de her turlu ihtimali dusunuyordum. Kakasinda hic kurt gordunuz mu dedi. Ben her kakasina dikkatli bakarim ve hic gormedim bu zamana kadar. Sizde gorunurde kurt var miydi kakada

Sevgili konu sahibi, inşallah istismar söz konusu değildir ama mutlaka pedagoga götürün. Anlar mı diye endişelenmişsiniz ama emin olun anlarlar.

Ben kendim anaokulunda çalışırken(psikolojik danışmanım bu arada), 3 yaşında bir öğrencimizin, 10 yaşındaki dayısının tacizine uğradığını ortaya çıkarmıştım. İnşallah öyle bir durum yoktur. Siz en kısa sürede götürün yine de.
Aman Allahim böyle şeyleri duydugumda bile karnima agri giriyor. Boyle bir durumda çocuk tekrar duzelebiliyor mu? Nasil atlatiyor? Cok korkuyorum kalıcı zararlari olur mu? Lutfen biraz bilgilendirir misiniz

Her ihtimali düşünüp şunu söylemek istiyorum baktınız hiç bı sekilde değişmiyor herşeyi denediginiz halde...bazı şeyleri dusunuceksiniz doktor tecavüzu anlar tacizi anlamaz kafanızın rahat olması için bundan emin olun.bu konuyu eşinize ve diğer kimseye anlatmadan analiz edin çocuğunuz kimin yakinindayken ya da yanında kucağında otururken temastayken tedirgin, ikincisi oyunla sorun derdini anlatabilecek kadar konuşur mu ? bu kötü değil evet ağır ama mecburuz. Ben kızımı babasi dedesi dayısı kim olursa ayrı bı yerde oynadiysa soruyorum nasıl oynadınız kim ne dedi ne yaptı ufak ufak. Çocuklar sinyal verir paranoyak olmadan dikkat edin
Cok konusamiyor. Detayli.anlatamaz derdini. Ama hic kimsenin yaninda tedirgin degil ailemin de yanina gittigimiz zaman cok seviniyor. Babasina zaten aşırı düşkün

Bana üretrayı yakan bişey var gibi geldi. Bez degistirirken neyle siliyorsunuz ya da banyo yaptırırken sabun kaçırıyor olabilir misiniz. Acıyla tuttugu yer çişini yaptığı yerse böyle bi durum var bence.
Silmiyorum genellikle yıkıyorum. Banyo yaptirirken bebek sampuani belki kaciyodur ama o bolgeyi ozellikle sabunla yıkamiyorum.

Yediği içtiği şeylerde bi değişiklik oldu mu acaba, ya da kullandığı bir ilaç, şurup falan??? Onlar böyle yan etki yapmış olabilir mi? Dışardan görünür bişey yoksa yediğine, içtiğine bi dikkat edin, temiz beslenmesine özen gösterin. İnşallah geçici birşeydir.
Hayir hic kullandigi bir sey olmadi. 3 aydir her seye dikkat ediyorum ama yok çaresiz kaldim artık

Bu 3 ay süresince fazla tükettiği bir besin varmı acaba? Bence idrarı asitliyse yakıyordur. Yaparken yakar bezde kaldıkça o idrar yine yakar. Veya evelinde olmuştur çocuk her çiş yaptığında yanıyor sanar. İlk iş bezinizi değiştirin ve bezinizi sık sık değiştirin. Çocuk saatlerce aynı bezle durmasın. Su ile temizleyin sonrasında mutlaka pudra kullanın.
Bu vesile ile tuvalet eğitimine başlayabilirsiniz, bir lazımlık bol bol kilot alın. Kızınızla devamlı konuşun bez takmayalım artık büyüdün vs pek çok sayfa var okuyup başlayabilirsiniz. en azından şu süreçte bi deneyin bezsiz durmayı. belki sıkıntıları geçer. Kaka yapma sorunu varmı bazen o kısım acıyor mesela ama bebekler ayırt edemediği için ön bölgeyide gösterebiliyor.
domates portakal mandalina meyve suyu bunun gibi pek çok gıda idrarı asidik yapar ben buna yordum acıkcası durumunuzu.
Ben de baslarda sizin gibi düşündüm. Idrari asitlidir diye dusundum ama yapılan tahlilde idrar ph normal cikti asitli degilmis. Kakasinda bir sıkıntı yok rahat yapiyor

Küçük yeğenimde de 2-3 yıl önce böyle bir problem olmuştu. Gece uyanır ağlardı hep acıyor diye. Meğersem kuzum kum döküyormuş. İlk gittiği doktor böyle bir şey söylememişti sonradan anlaşıldı. Yanma ve sızı şeklinde hissi oluyor. O yüzden bana idrar yollarıyla alakalı gibi geldi. Çocuk nefroloji ye göründünüz mü hiç?

Küçük yeğenimde de 2-3 yıl önce böyle bir problem olmuştu. Gece uyanır ağlardı hep acıyor diye. Meğersem kuzum kum döküyormuş. İlk gittiği doktor böyle bir şey söylememişti sonradan anlaşıldı. Yanma ve sızı şeklinde hissi oluyor. O yüzden bana idrar yollarıyla alakalı gibi geldi. Çocuk nefroloji ye göründünüz mü hiç?
Son gittigimiz doktor ultrasonla bakalim kum veya tas döküyor mu dedi. Yaptırdık hicbi sey yok dedi

havalar sogudugundan beri nerdeyse yani.
Yerden soğuk cekip usuttugu icin sizliyordur belki.
Hemen aile uyelerine sapik muammelesi yapılmamalı arkadaslar. Once tum şıkları elemek gerek. Bu anneninde psikolojisini düşünün. Nu kadar kisinin yazmasıyla olmasa da etkilenir zaten.

Aman Allahim böyle şeyleri duydugumda bile karnima agri giriyor. Boyle bir durumda çocuk tekrar duzelebiliyor mu? Nasil atlatiyor? Cok korkuyorum kalıcı zararlari olur mu? Lutfen biraz bilgilendirir misiniz
Allah esirgesin..bence düşünmeyin bile şimdi bunları..iyi bir çocuk doktoru ve pedagog araştırın..yukarda yazmışsınız, öyle bişey olsa başka belirtileri de olurdu diye düşünüyorum(hırçınlık, içe kapanma vs gibi..bize burdan yazması kolay gibi(ben her kelimemi seçerek yazmaya çalışıyorum ama)..siz içiniz rahat etsin diye en kısa sürede pedagog yardımı alın..

Merhaba çocuğunuzda kil kurdu olabilir.Benim kızımda da olmuştu.Ozellikle gece ağrı ve kaşıntı oluyor.Gece çocuğun poposunu kontrol edin ya da gündüz kakasini yapınca kakaya bakın.Beyaz çok ince, 1 cm boyunda.Doktor nasıl anlamamış şaşırdım.Geceleri kil kurtlari anüsten çıkıp yumurta bırakıyorlar.iki doz ilaç kullanınca geçiyor.yatak örtüleri, çarşaf hepsini 60 derecede yıkayın geçer.Doktorunuzu degistirin bence.Gecmis olsun.

Merhaba çocuğunuzda kil kurdu olabilir.Benim kızımda da olmuştu.Ozellikle gece ağrı ve kaşıntı oluyor.Gece çocuğun poposunu kontrol edin ya da gündüz kakasini yapınca kakaya bakın.Beyaz çok ince, 1 cm boyunda.Doktor nasıl anlamamış şaşırdım.Geceleri kil kurtlari anüsten çıkıp yumurta bırakıyorlar.iki doz ilaç kullanınca geçiyor.yatak örtüleri, çarşaf hepsini 60 derecede yıkayın geçer.Doktorunuzu degistirin bence.Gecmis olsun.
Doktor kil kurdu ihtimal uzerinde durdu. Kakasinda kurt gorup gormedigimizi sordu. Ben her kakasina bakarim. Bu zamana kadar hic kurt gormedim. Son zamanlarda daha da dikkatli bakiyorum ama yok

Doktor kil kurdu ihtimal uzerinde durdu. Kakasinda kurt gorup gormedigimizi sordu. Ben her kakasina bakarim. Bu zamana kadar hic kurt gormedim. Son zamanlarda daha da dikkatli bakiyorum ama yok
Neredeyse tüm şıkları eliyorsunuz. Bir doktora daha goturun bence.
Istismar olayina ihtimal veriyor musunuz? Hic rastladiniz mi?
Ne olursa olsun her sey bir ihtimal dahilindedir tabiki ama yine de az olsa bile fark ederdinz ya bence

Yorumları okuyunca gece gece ağlayacaktım nerdeyse. Konu hakkında bilgim yok sadece inşallah kötü bir durum yoktur demeye geldim🙏🏼

Bezi çıkarın birkaç gün bezsiz dolaşsın bakın napıyor.
Sabuna alerjisi olabilir gorumcemin kızında var
Sizinle konuşup iletişime geçiyor mu? Kendisini ne kadar ifade edebiliyor? Eğer az çok edebiliyorsa aile fertlerini sayın. Anane ne yapiyor? Dede ne yapıyor? Baba ne yapıyor? Tepkilerini gözlerini iyi gözlemleyin. Yani bu şekilde konuşmasi inanın ki çok zor ama dikkat istiyor. Bezi atın ilk önerim bu. Sonrasında pedagog

Neredeyse tüm şıkları eliyorsunuz. Bir doktora daha goturun bence.
Istismar olayina ihtimal veriyor musunuz? Hic rastladiniz mi?
Ne olursa olsun her sey bir ihtimal dahilindedir tabiki ama yine de az olsa bile fark ederdinz ya bence
Hiç ihtimal vermiyorum. Şüphe uyandiracak hiçbir şey olmadı

Back