Yavrumun bu haline çok üzülüyorum

Ne kadar sürdü şikayetler? Uroloji doktoru herhangi bir öneride bulundu mu? Ultrason da yapılmış mıydı acaba
Tahlil yapıldı enfeksiyon varmı diye. Ultrasona gerek duymadı doktor. Günlük birçok aynı şekilde çocuk geliyor demişti. Şikayetleri dinledi. Elle muayene etti. Kendinden çok emindi. Gerçekten de bir kaç ayda geçti şikayet. Fallik dönemi demişti yanlış hatırlamıyorsam, gelişim dönemiymiş.

Herhangi bir öneri de bulunmadı. Normal buldu

Dokunma tarzı bir tacizi algılayacak yaşta değil. Zorlama tarzı bir tacizde mutlaka göze çarpardı..Bence bezle alakalı olabilir.idrarı yakıyor olabilir,bez alerji yapıyor olabilir. Yediğiniz içtiğiniz şeylerde asitli şeyler varsa o da yapabilir.. yiyeceklerini gözden geçirin bir

Dokunma tarzı bir tacizi algılayacak yaşta değil. Zorlama tarzı bir tacizde mutlaka göze çarpardı..Bence bezle alakalı olabilir.idrarı yakıyor olabilir,bez alerji yapıyor olabilir. Yediğiniz içtiğiniz şeylerde asitli şeyler varsa o da yapabilir.. yiyeceklerini gözden geçirin bir
Öyle mi diyorsunuz anlamaz mı dokunmayla taciz olsa? Zaten dediginiz gibi ciddi bir şey olsa doktor anlardi gibi geliyor.

I see komik yorumlar. Doktorun gözle anlayabilecegi bi taciz vakasını konu sahibi kendisi haydi haydi anlar arkadaslar. En iyi annesi biliyodur heralde evvelini simdisini. Cocugun cinsel organi ben tacize ugradim diye yalnizca doktorun kulağına mi fisildayacak? Ufak tefek biseyi hele ki soylemedikce doktor nasil anlasin. Hayret ya.

Öyle mi diyorsunuz anlamaz mı dokunmayla taciz olsa? Zaten dediginiz gibi ciddi bir şey olsa doktor anlardi gibi geliyor.
Ondan önce sen anlardin. Doktor diye bu kadar güvenmeyin. Sen kendin daha iyi bilirsin. Ayrica diyelim ki kizlik zarina bisey oldu kanadi e iyilesir aksama kadar vajinanin ici cok duyarsiz tahris oldu diyelim bu kadar uzamaz acısı. Sızlanirken elini önden önden tutuyosa bence kesin çiş yaptığı yerle ilgili bi derdi var.

Çocuğunuzda vajinal yapışıklık olabilir mi? Çocuk doktoru muydu bakan? Bir de çocuk cerrahına gösterebilirsiniz.
Vajinal yapışıklık olduğunda çiş çıkışı olan kısım yavaş yavaş kapanıyor ve bu da idrar çıkışını zorlaştırıyor.ilerleyen zamanda tamamen kapanması ya da idrar yolları enfeksiyonlarına sebep oluyor. Bir değerlendirin derim.
Geçmiş olsun.

Çocuğunuzda vajinal yapışıklık 1 mi? Çocuk doktoru muydu bakan? Bir de çocuk cerrahına gösterebilirsiniz.
Vajinal yapışıklık olduğunda çiş çıkışı olan kısım yavaş yavaş kapanıyor ve bu da idrar çıkışını zorlaştırıyor.ilerleyen zamanda tamamen kapanması ya da idrar yolları enfeksiyonlarına sebep oluyor. Bir değerlendirin derim.
Geçmiş olsun.
Çocuk doktoru baktı evet. 2 farkli doktor detayli bakti

Benım halam yapıyordu bize bir kere ağzıma tükürdu
Ve sürekli orama burama dokunrdu ailemden kimse anlamadı halam d çok iyidr güya asla ve asla şüphelenmedi ve canım yanardı
Ne diyorsunuz offf çok üzüldüm bi insan nasil boyle bir igrenclik dusunebilir yapabilir aklim almiyor kim bilir daha bilmedigimiz neler var Allahim bu pisliklerden igrenclerden korusun tiksiniyorum duydukca

Çok geçmiş olsun. Oğlum 2 yaşını geçti. Çok zaman biz de anne uff oldu diye krizler yaşıyoruz. Bez alerjisi bizimkisi. Çok hassas teni. Benim oğlumun poposu. Fakat kaşındığından tahriş de oluyor. Sizinkinin de öyle olduğuna eminim
Arkadaşlar merhaba. Konunun yeri burasi değil belki ama bi çare arıyorum belki burda benzer seyler yasayan olmuştur. Kızım 2 yaşında. Tam 3 aydır ön tarafını tutup uf uf diyor ve kıvranıyor anne diye agliyor çok canı yanıyor.😔 Altini degistirirken de aşırı tepki veriyor kasıyor kendini ve her seferinde ağlıyor. 3 aydır çözüm bulamadık.
İdrar tahlili yapıldı kültür de yapıldı temiz. Ultrason da yapıldı o da temiz. Doktor orasını muayene etti bir sorun görmedi. Ama dile kolay 3 aydır sıkıntıdayız. Kizim benden yardim ister gibi ağlıyor. Var mıdır bir fikir verebilecek olan
Merhaba. Korkmayın. Benim kızım 5.5 yaşında. Geçen yıl oda hep diyordu yanıyor ağrıyor diye. Doktora götürdük. Doktor birşey yok dedi. Yine de önlem amaçlı bir tane papatya suyu gibi ilaç verdi. Bize dedi duş aldıracağınız zaman 15 dakika önce o ilaçtan suya koyup kızınızı içine oturtun. Biz 2/3 defa öyle yaptık çok şükür geçti. Ki sizin kızınız bez kullanıyor. Muhtemelen hafifte olsa bakteri falan olabilir.

Merhaba. Korkmayın. Benim kızım 5.5 yaşında. Geçen yıl oda hep diyordu yanıyor ağrıyor diye. Doktora götürdük. Doktor birşey yok dedi. Yine de önlem amaçlı bir tane papatya suyu gibi ilaç verdi. Bize dedi duş aldıracağınız zaman 15 dakika önce o ilaçtan suya koyup kızınızı içine oturtun. Biz 2/3 defa öyle yaptık çok şükür geçti. Ki sizin kızınız bez kullanıyor. Muhtemelen hafifte olsa bakteri falan olabilir.
Cok rahatlattiniz beni. Benim kizim derdini de anlatamiyor ki. Aciyor mu kasiniyor mu bilmiyorum. Nasil bir seydi size verdigi adini hatirliyorsaniz ozelden yazabilir misiniz

Cok rahatlattiniz beni. Benim kizim derdini de anlatamiyor ki. Aciyor mu kasiniyor mu bilmiyorum. Nasil bir seydi size verdigi adini hatirliyorsaniz ozelden yazabilir misiniz
Muhtemelen anlatamadığı içindir. Okadar tepki vermesi. Ne kaşıntıyı anlatabilecek, ne de yanmayı. Onun için okadar tepki veriyordur. Ben yurtdışındayım bu ilaçtan Türkiye'de var mı bilmiyorum. isim değişikliği vardır kesin. Benim kızım artık anlatıyordu. Yanıyor kaşınıyor diye. Ben yinede size özelden ilacın ismini atarım.

Evet vajinal yapışıklığa da bakıldı. Haklısınız belki doktor muayenelerinden korkmuş da olabilir. Ama zaten bu sikayetleri nedeniyle yaptırmıştık muayeneyi. İzin mümkün değil vermiyor. O kadar aşırı tepki veriyor ki. Nasil ikna edebilirim kendi istegiyle degistirmeyi basarabilirim

Muhtemelen suan gosterıp acıyo demesinin nedeni aslında daha once acıdıgını ifadee etmeye calışması gece kalkıp aglaması bile o korku travması yuzunden olabilir. Oyuncak bebekleri beraber muayene edebilirsiniz korkusunu yenmek için doktor sana boyle yapmıstı diyerek. Altını degiştrebilir miyim izin veriyomusım diye aorup izin vermiyosa o zaman gel sen sil ben dokunmicam diyebilirsiniz taki size guvene kadar sabırlı ve nazik olun.

Hiç sanmam o yaşta taciz edildiğini anlamaz yüksek miktarda acı duyması lazım travma olması için..henüz cinsiyet ayrımının vs farkında değil o yaşta.Ama umulmadık bir sonuç çıkabilir taciz olması şart değil, bunu anlamak için pedagoga götürebilirsiniz..Fakat hemen tacizi düşünüp panik yapmamak lazım neticede sizin psikolojinizde önemli

Benim kızım bebekken normalde ağlamazken 3 4 gün bağıra bağıra ağlamıştı..Doktorlar anlamadı.Sonra bir acil doktoru makatına baktı ve anal fissür denilen makat çatlağı yaşadığı için kakasını yapamadığını söyledi. Tam yapma isteği gelince makattaki acı nedeniyle bağırıyormuş meğer kuzum. uyuşturucu bir krem sürerek dışkılaması sağlandı.O doktor onu anlamasa çocuk çatlayacaktı sanırım bağırsakları dolduğu için. Diğerleri düşünmemişti mesela makat çatlağını,gaz sandılar.. Babasındada vardı kızımın yani taciz falan değil genetik bir yatkınlık varmış mesela..Beklenmedik bir nedenle yapıyor olabilir demek istediğim..

Pedagoga gidilince konuşamıyormuş cocuk nasil anlayacak. Oyun terapisi yapsada o yaşta cocuk herşeye atılır.

Back