benim hikaye uzun arkadasim
söyle baslim,
Türkiyede nasil oldugunu bilmiyorum ama burda 3. hamilelik ayinda ense kalinligini ölüyorlar...gecen sene ramazandaydi. Türkiyeye gelmeden 1 hafta önce kontrolum vardi, ve ben tabikii sevincten ne yapacagimi bilmiyordum. O gün gittik doktora minik kelebigimi gördüm, fakat doktor dedi, sizin bebeginizin ensesinin kalinligi fazla. 1 hafta sonra yani türkiyeye gidecegimiz gün bize termin verdi. Herneyse degisir dedim ve Allahima yalvardim. Bu kontrolumde uzman doktor bakti ve dedigi suydu senin bebegin 80% özürlü. Dünyam basima yikildi ve anlarsiniz iste Annelik duygusu....
O gün esimi türkiyeye gönderdim ve ben ailemin yanina Almanyaya gittim. 3 hafta ayriydik benim kanamalarim oldu ama kizim hep tutundu bana....kontroller oldum fakat her doktor bana aldir dedi ben yapamadim....
aradan aylar gecti ve 5 ayda karnimdan su aldirdim, ve sevindirici haber kromozom bozuklugu yok denildi. 5 dakikaligina evindim ama sonra yinede bi süphe var dediler ve yine yapalim dediler, fakat korktum cünkü bebegim kaybetme riski de vardi. Olsun dedim o benim bebegim her nasil olursa ben onu istiyorum dedim doktora, o da senin kararin dedi ....yine aglamakla gecti günlerim...
ve 28 haftaliken aksam 9 da sancilar basladi, komik olan sey ben nerden bilim sanci oldugunu, karnim agridigini sandim, kendime corbalar yaptim, caylar ictim ve sabah 7 ye kadar dayandim, aksam aksam bide sicacik banyo yaptim, iyiki evde dogum yapmadim.... :)
Hersey imtihan Allah sabrini veriyor iste, daha dayanamadim, esime dedim hastaneye gidelim diye, adam benim hamile oldugumu anlamadi ve sonra sordu hamilemisiniz, evet dedim...hemen tekerlekli sandalyeye aldi beni ve dogum haneye götürdüler....ve
o kemeri bagladilar, ebe bana dedigi sey, sendeki karin agrisi degil sanci dedi..esimle ben sok oldum...
icerde doktorlar hazirlik yapiyorlar ve acilma var dediler....ve hemen beni dogum icin odaya aldilar....utandigim sey bisürü doktor vardi...ama o zaman öyle bisey düsünemedim...bizim bulundugumuz yerde cocuk hastanesi olmadigi icin helikopteri bekledik ve geldikten sonra suyu patlmalariyla bebisim kizim geldi...bebegim cok tatli gözükiyrodu...
fakat o gün basladi asil imtihan...hemen ilk müdahile yapildi ve cocuk doktorlari uzmanlar bebegimin yanindaydi, küveze koydular ve 2-3 dk bana gösterdikten sonra götürdüler, hala gelemedi
16.01 tarihinde bunlari yasadim....
sonrasi böyle bebegim gelisemedigi icin iki defa burun ameliyati oldu fakat beceremediler, icindeki genze giden delikler kapali oldugu icin olmasi gerekiyordu. Agizdan hortum salarak oksijen verdiler....3-4 hafta sesini duyamadim...hala azar azar geliyor...
Kalp damarindan ameliyat oldu. Cok gerekli dedi doktor. Kapanmasi lazim dedi...Bebegim sirtinda büyük bi dikis var
Sonra icten serom taktilar, fakat o da ise yaramadi...Hortumu minik tenine dikip icten seromu yerlestirmisdi....Bi gün bezini degistirmek icin actigimda bi baktimki...melegimin teninden o serom kopmus nasil cani acimistir kim bilir ben yikildim doktorlarla kavgam basladi
evet böyle hayat iste...4 ay sonra yogun bakimdan cikti ve simdi normal bölümde....
Doktorlar süpheler beni yakti yikti...Bebegim erken dogudu icin kendisini SIKIyordu ve nefes almayi birakiyordu...bunlari süphe dediler ve beyinden geliyor dediler...fakat öyle degilmis ...kendisi yapiyormus...2-3 hafta önce beynine baktilar...özür dileriz bebeginize dogdu dogasiya yanlis ilaci verdik dediler...yan etkisi kara cigereydi...sarilik degeri 10 olmasi gerekirken onlar sayesinde 500 cikti....yine sabir dedik......ve ilaci biraktiktan sonra simdi 344 de düstü...ne diyim kizim minik kuzum icin Allah bana sabr veriyor...simdi 5 ay oldu dogali fakat kizim aslinda bugün 2 aylik oldu...demediklerini birakmadilar...halada öyle diyorlar...yaziyorum ama icim o kadar aciyorki...bazi arkadaslarin yazilarini okiyorum....yok cok gazi var napim yok kucaktan inmiyor...yok cok agliyor.... bi ah cekiyorum sonra neyse.....
Allah onlarinda yardimcisi olsun...Anlatacak cok sey var....Allah esimle arami bozmasinda insallah bunlari hayirlisiyla atlatiriz...