• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yavaş Yiyerek...

Seymasevde

2. Takımda hedef 50❤️
Kayıtlı Üye
21 Mart 2014
7.298
5.970
248
Merhaba, günlük tutmaya karar verdim. Ama yediklerimin günlüğünü değilde, öğünlerimi ne kadar sürede hangi yavaşlıkta yediğimin günlüğü olucak.
Kilo vermede yavaş yemenin ve çok çiğnemenin etkisini aslında herkes biliyor ama uygulayamıyor. Ben o uygulayamıyanlardanım. Aslında unutuyorum yavaş yemem gerektiğini.
Bu günlük sayesinde daha dikkatli olacağım.

Kahvaltımı yediğim için süre tutamadım.
Yemek yerken telefonla oynamıyacağım. Birşey de izlemeyeceğim. Onlarla oyalanırken saatlerce yemeğin başında kalmak yavaş yemek olmuyor.

Gerçekten işe yaradığını düşünüyorum etrafımdakileri gözlemleyince. Her lokmayı 30 kez cigneyecekmisiz. Denedim, 30. Kez ağzımda çevirecek lokma kalmadı hiç birisinde :) ben de eşlik etmek isterim ama yapabilir miyim bilmiyorum

Gerçekten işe yaradığını düşünüyorum etrafımdakileri gözlemleyince. Her lokmayı 30 kez cigneyecekmisiz. Denedim, 30. Kez ağzımda çevirecek lokma kalmadı hiç birisinde :) ben de eşlik etmek isterim ama yapabilir miyim bilmiyorum
Evet 30 kez çok iyi bende lokmalarımı küçük tutup 15-13 kez çiğnicem diye karar verdim.
Çok mutlu olurum eşlik ederseniz.
Belli bi diyet uygulamıyorum genel olarak dikkat etmeye özen gösteriyorum arada çılgınlıklar yapıyorum. :)))

Ben şuan diyet yapıyorum ama yavaş yemeyi davranış haline dönüştürmek gerekiyor. Yani yemek olunca diyet olsun olmasın çok hızlı yiyorum sanki hiç yemek görmemiş gibi :) karnım doymaya başlayınca aklıma geliyor, geliyor dediğim de ayda bir :D

Ben şuan diyet yapıyorum ama yavaş yemeyi davranış haline dönüştürmek gerekiyor. Yani yemek olunca diyet olsun olmasın çok hızlı yiyorum sanki hiç yemek görmemiş gibi :) karnım doymaya başlayınca aklıma geliyor, geliyor dediğim de ayda bir :KK70:
:KK70::KK70::KK70:
Bende 2. Takım diyet grubundayım belli bi diyet yapmıyorum ama listem felan yok yani.
Bi ara kalori saydım sonra karbonhidrat diyeti yaptım 5 gün sonra 3 gün hurma yoğurt detoksu yaptım. Kaç kilo verdim 1,5 aydır 1,5 kilo deliriyorum.
Tabi okadar kaçamaklarımda olduki.
Bende bu ara bu yavaş yemeye odaklanıcam biraz. Alışkanlıklarımızı değiştiririz inş
Sen ne diyeti yapıyorsun

Öğlen yemeğimi yedim
1 küçük kase yoğurt
3 kaşık pilav
1 tabak nohut yemeği
Süre 14 dk. Bence çok iyi ama 20 dk olmalı diye düşünüyorum.

Akşam yemeğim
1 büyük kase ton balıklı salata iki dilim ekmek
16 dk sürdü :KK76:

Ne güzel günlük olmuş :)) ben de asla ve asla yavaş yiyemiyorum. Hele evlendiğimden beri daha da hızlandım çünkü eşim arkasından atli kosturuyormus gibi yer.

Ne güzel günlük olmuş :)) ben de asla ve asla yavaş yiyemiyorum. Hele evlendiğimden beri daha da hızlandım çünkü eşim arkasından atli kosturuyormus gibi yer.
Yaaa hiç sormaa bide çocuk olunca iice zıvanadan çıkıyor insan. Onlara yetişebilmek için.
Ama günlüğüm sayesinde düzelicek inş:KK68:

Sabah 7:50 kahvaltımı yaptım
2 dilim ekmek peynir biraz acuka az tereyağında 2 yumurta yedim 16 dk sürdü
20 dk çıkaramadım bi
Baya doyurucuydu sabah ondan dolayı ara yapmadım.
Bugün tartı ginümdü 61 kg çıktım.
Bakalım yavaş yemek etki edicekmi
Çok yavaş kilo veriyorum çünkü.

Öğle yemeği yerine
Pasta tabağı kadar ince krep üzerine 1 kaşık çikolata çilek ve muz koydum yedim. Yalancı waffle gibi bişey oldu. Dün akşam ev ahalisine yapmıştım ben yemedim canım çok çekti. Bende bugün öğünüm yerine yedim.
Yediğim süre : 8 dk :rolleyes:

Akşam yemeğimi yedim büyük kase bol limonlu yeşil salata 2 küçük patates soteledim tereyağında biraz sütle pişirdim baharatladım.
Süre 14 dk :( yok yani ne kadar çok denesemde bazen unutuyorum cidden.

Dün giremedim yazamadım.
Bugün kahvaltımı yaptım 2 dilim kızarmış ekmek
Peynir domates-salatalık
Süre:16 dk

Ara 2 fincan filtre kahve 5 hurma 3 ceviz yedim 20 dk sürdü içecekle hoşuma gitti bu durum:KK71:

Back