Yatırım

hayr_hayr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2013
379
17
Arkadaşlar;

eşim kredi çekmeye yaklaşmıyor,belli bir birikimden sonra yaklaşık (90 bin) tl olunca bu parayla arsa alıp müteahhite satıp belli katta daire yapmasını ve bu daireden 2 daire 1 dükkan sahibi olmak avantajlı mı? bunu zararlı mı kârlı mı olduğunu bilemiyorum. hiç öyle bir yatırım yapanınız oldu mu? anlaşmalar nasıl oluyor?

Arkadaşlar;

eşim kredi çekmeye yaklaşmıyor,belli bir birikimden sonra yaklaşık (90 bin) tl olunca bu parayla arsa alıp müteahhite satıp belli katta daire yapmasını ve bu daireden 2 daire 1 dükkan sahibi olmak avantajlı mı? bunu zararlı mı kârlı mı olduğunu bilemiyorum. hiç öyle bir yatırım yapanınız oldu mu? anlaşmalar nasıl oluyor?

90.000 lik arsaya müteahhit 2 daire ve 1 dükkan vereceğine (ki en kötü ihtimalle bu 300.000 yapar) müteahhit neden arsayı da kendi alıp üstüne de binayı kendi dikmesin ki??
ha şimdi alıp da yıllarca arsanın değerlenmesini bekleyip o şekilde bir yatırım yapacaksa bilemem. ya da alacağı arsanın kısa vadede değereleneceği tüyosunu mu aldı acaba ???

Son düzenleme:
müteahhit arsayı bizden alıp oraya 6 katlı bina yapacak. 4 binayı satacak 2 daire ve dükkanı bize verecek.. siz bundan haberdar mısınız canım? böyle yatırım yapan hiç olmadı mı acaba?

valla bu arsanın yerine göre değişir ama 90 bine iki daire bir dükkan veriyorsa çok çok iyi ama altından bişeyde çıkabilir dikkatli olun.

Arkadaşlar;

gayet mantıklı bi durum aslında ama güvenecek müteahhit bulmak çok zor.
etrafımda mütahit maduru o kadar insan var ki..
tabi güvenilir firmalar da az değil.
krediye bulaşmamanız çok güzel mis gibi helal paranıza faiz katmamak güzel.
bi araştırın soruşturun iyice derim.

bu kadar paranız varsa müteahhitten direk bitmiş ev alsanıza.
Peşinatınız çok yüksek taksitleriniz az olur geri kalanı da eve oturduktan sonra 2-3 yıl kadar taksitle ödersiniz. bizim arkadaşlarımız öyle çok yaptı.

Son düzenleme:
X