Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Asıl önemli olan vadedir.Kızlar bir miktar altınım var ama altın olarak pek bı ilerleme kaydedemiyorum gibi.Aranızda bankacı olan yada yatırım konusunda uzman olmuş kişiler varsa önerilerinizi bekliyorum.Altınlar altın olarak mı kalmalı yoksa kur korumalı mevduat hesabı mı açmalıyım?
Altında fiziki olsun. Bankada değil.Asıl önemli olan vadedir.
Uzun yıllar tutacaksanız altın. Tek handikap var o da ABD merkez bankası FED in faizleri nereye kadar artıracağı. Faiz arttırdıkça altın ons fiyatı düşer. Dolar değerlenir. Bir nevi denge. Ama kaybettirmez.
Kısa vade ise (max 1 yıl seçimden önce.) kur korumalı ama dolar çok yüksek.
İki alternatif yazdığınız diye yazdım.
Yoksa bilenin işe ne burada.
Çoktan zengin olur.
Buraya düşmezdi.
Ben de işten ayrılınca ssk çıkışım yapılmadan koşup 33 bin kredi çektim, altın döviz aldım. Onu ödeyene kadar elbet kara geçerim . Bu enflasyonda bence akıllıca bir haraket döviz altın alıp TL borclanmakAltın yükselecek diye söylenti var. Altında kalsın. Uzun vade de kesinlikle kazandırır. Eşim 2 sene önce kredi çekip takı yapmıştı bana. Kızmıştım ama 2.5 katı arttı neredeyse. Faizi kapattığı gibi kâr a bile geçtik sayılır
Sebebini öğrenebilir miyim? Ben bankada biriktiriyorum genelde merak ettimAltında fiziki olsun. Bankada değil.
Bu işlerde çok profesyonel bir Türk vardı işviçre’de CEO. O demişti ki altınları fiziki alın yanınızda bulunsun. Ve covid henüz Türkiye’de değildi. Tabii ki biz kilolarcadan bahsetmiyoruz (elimizdeki çeyrek yarım vb. ) Gelecekte kriz vb durumda banka bir Makas (alım satım aralığı) açar demişti. Ki bu oldu.Sebebini öğrenebilir miyim? Ben bankada biriktiriyorum genelde merak ettim
Merhaba, ismi neydi acaba?Bu işlerde çok profesyonel bir Türk vardı işviçre’de CEO. O demişti ki altınları fiziki alın yanınızda bulunsun. Ve covid henüz Türkiye’de değildi. Tabii ki biz kilolarcadan bahsetmiyoruz (elimizdeki çeyrek yarım vb. ) Gelecekte kriz vb durumda banka bir Makas (alım satım aralığı) açar demişti. Ki bu oldu.
Artı 2020 Ocak olabilir altın 294 TL falandı al unut demişti. Almıştım bende biraz. Yükselebileceği tahmini fiyat sevşyesini söylesem deli derdiniz demişti. Gram fiyatı 1000-1500 TL falandı tahmin ettiği yer. Ne gülmüştüm o zaman.
Şu an hatırlayamıyorum. 70 Li yaşlarda ihtiyar bir adam. Aklıma gelirse buraya yazarım.Merhaba, ismi neydi acaba?
Şu an hatırlayamıyorum. 70 Li yaşlarda ihtiyar bir adam. Aklıma gelirse buraya yazarım.
Bu adamın adı ne? YouTube kanalı falan bişeyi var mı takip edebileceğimiz?Bu işlerde çok profesyonel bir Türk vardı işviçre’de CEO. O demişti ki altınları fiziki alın yanınızda bulunsun. Ve covid henüz Türkiye’de değildi. Tabii ki biz kilolarcadan bahsetmiyoruz (elimizdeki çeyrek yarım vb. ) Gelecekte kriz vb durumda banka bir Makas (alım satım aralığı) açar demişti. Ki bu oldu.
Artı 2020 Ocak olabilir altın 294 TL falandı al unut demişti. Almıştım bende biraz. Yükselebileceği tahmini fiyat sevşyesini söylesem deli derdiniz demişti. Gram fiyatı 1000-1500 TL falandı tahmin ettiği yer. Ne gülmüştüm o zaman.
Kirmizi krizantemBu adamın adı ne? YouTube kanalı falan bişeyi var mı takip edebileceğimiz?
Merhaba borç olmaz mı efenimKirmizi krizantem
Merhaba sizi bir kaç gündür ekonomi bölümünde sık görüyorum nedir birikim hedefiniz, borç var mı merak ettim doğrusu
Bütün tuşlara basacağım diyorsun bol birikimleriniz olsunMerhaba borç olmaz mı efenim
80 bin civarı kredi kartı, kyk vs. borcum var
Birikim hedefim çok karışık orta ve uzun vadeli birikim yapmayı planlıyorum
Biraz altın, gümüş, döviz. Biraz da hisse senedi ve fon düşünüyorum ama onlardan pek anlamadığım için araştırma aşamasındayım. Al-sat yapmayı düşünmüyorum, o çok ustalık istiyor. Büyük şirketlere azar azar yatırım yapmayı düşünüyorum. Bir de prim iadeli hayat sigortası diye bişey öğrendim. İstersem döviz olarak da yatırım yapabiliyormuşum, BES gibi fon seçiyormuşum ondada. 12 yıl sonra ölmezsem toplu para alacakmışım. Bunu araştırırken A…. H….. Emeklilik firmasının Herkes için hayat sigortası diye bir paketini gördüm o 10 yıllıkmış mesela ona daha sıcak bakıyorum. Bir de kumbara ayarlarım içine 3-5 bişey atayım küçük bir ihtiyacım çıkarsa bişey bozdurmak yerine oradan para alayım diye düşündüm. Gerçi geçenlerde para attım onu da sonra harcadım ama olsun alışıcam heralde bünyem hiç alışık değil biriktirmeye ben hep harcamak üzerine bir insanım