Yatırım öneri

O arsayı nereden aldınız Allah aşkına baya iyiymiş
Canım hangi şehirde oturuyorsun bilmiyorum ama biz istanbul Arnavutköyden almıştık zamanında. Şuan oralar acayip değerlendi üçüncü havalimanı orada olduğu için o fiyata arsa bulmak artık imkansız. Şuanda da Tekirdağ’ın Saray ilçesi çok popüler babamlar gidip geliyorlar sürekli. İki sene sonra iki katı fiyatı garanti ediyor emlakçılar . Babam da emlakçı eğer arsa düşünürsen alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yardımcı olabilirim.

Ben faizi ,paramın enflasyon karşısında değer kaybetmemesi olarak yorumluyorum .sonucta yüzde 25 üzerinde enflasyon var ve faiz de bunu karşılıyor
Aynen öyle. Tefecilik falan anlıyorum da, vadeli hesabın faizi zaten faiz bile sayılmaz zira vade süresinde enflasyon nedeniyle para aynı değerde kalmış oluyor sadece.

Canım hangi şehirde oturuyorsun bilmiyorum ama biz istanbul Arnavutköyden almıştık zamanında. Şuan oralar acayip değerlendi üçüncü havalimanı orada olduğu için o fiyata arsa bulmak artık imkansız. Şuanda da Tekirdağ’ın Saray ilçesi çok popüler babamlar gidip geliyorlar sürekli. İki sene sonra iki katı fiyatı garanti ediyor emlakçılar . Babam da emlakçı eğer arsa düşünürsen alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yardımcı olabilirim.
Evet yardımcı olabilirseniz çok sevinirim bir iki senelik yatırım olarak düşünüyorum :) sonra bozdurup tekrst bankaya yatırıp ev parası biriktirmeye çalışacağım 5 6 sene içinde hedefim ev alabilmek yani yaklaşık 350 bin biriktirmek

Aralık sonu gibi yükselişe başlayabileceği, önümüzdeki yıl 300'lere dayanabileceği söylenenler arasında. Yatırım tavsiyesi değil bu elbette ama "bozdurmayın" kısmını net biçimde yatırım tavsiyesi olarak söyleyebilirim :) eşinizi ikna edin bence.

Şöyle anlatayim ayni zamanda yatirim danismanligi yapiyorum çünkü
Diyelim 50.000 tl paraniz var .
Bulundugunuz yerde bankaya karar verdiniz meselan fin..... banka para yatiracaksiniz.
En küçük subeyi sececeksiniz. Kucuk sube icin bu meblağ iyi bir mevduattir. Tanisma faizi isteyeceksiniz. Size verdiklerinin 1 1.5 puan ustunu isteyeceksiniz. Ilk baglattiginiz rakami 3 ve üstü aylarda baglamak mantiklidir. Bir daha ayni orani vermezler .
Daha sonra yine tanisma faizi isterseniz örnekle; bir ay kendi uzerinize 1 ay esinizin üzerine yatiracaksiniz. Isim değiştikçe banka bunu yeni para olarak görür.
Bir diger secenek iki bankada hesap acmak .ilk seferinde x bankasina ikinci seferinde y bankasina parayi transfer etmek
Aklinjzda olsun

Ben bankalar arasında bu kadar uçurum olması normal mi demek istemiştim. Bir tarafta 127 TL gibi bir miktar, bir tarafta en az 500 küsür, 750 küsüre varan bir miktar. Ne kadar küçük şube vs seçseniz de, yeni müşteri olsanız da %490 fark var. Bu kadar fark mantıksız geldi. Onu belirtmiştim.

Ben bankalar arasında bu kadar uçurum olması normal mi demek istemiştim. Bir tarafta 127 TL gibi bir miktar, bir tarafta en az 500 küsür, 750 küsüre varan bir miktar. Ne kadar küçük şube vs seçseniz de, yeni müşteri olsanız da %490 fark var. Bu kadar fark mantıksız geldi. Onu belirtmiştim.
Evet fark olur. Mesela dun fin... bak 16 dedi g...bank 19 ama in.....bank 25
100.000 tl parada ayda 2000 zarar ettirir adama arastirilmazsa.
Internet bankacılığında suya sabuna dokunmayayim kendim baglayayim parayi dersen %11

Aralık sonu gibi yükselişe başlayabileceği, önümüzdeki yıl 300'lere dayanabileceği söylenenler arasında. Yatırım tavsiyesi değil bu elbette ama "bozdurmayın" kısmını net biçimde yatırım tavsiyesi olarak söyleyebilirim :) eşinizi ikna edin bence.
Eşim çiftlik banka parasını kaptırmış insan nasıl ikna olur bilmiyorum

Salak işte elimizdeki paradan da olucaz şu an yapmaya çalıştıkları ev de yakında dönüşüme girer ev yıkılır ben de bilezikleri bozdurduğumla kalıcam.
düzgün konuş ben sana hakaret etmedim uzulm dedım durumuna hatta.ama sen başına gelen leri bu üslubunla fazlasıyla hak edıyorsundur

X