Yatırım bizden sorulur! :)

onedio'dan link olmazsa olmaz bence :)

Emzirmeye kalktim.
Bir gözüm kapalı.
Yarın çift çift okuyayim en iyisi :KK70:
Öyle tek gözle borsa olmaz de mi? :KK66:

Hakla arz halka açılma demekmiş.
Şirketler zaman zaman halka arz yaparlarmış.
Nadiren ve kârlı bir dUrummus.
Peki şirketler buna neden ihtiya duyar?

Finansman kaynağı gerekir yani para ve pay satışı ile bunu sağlarlar. :)
Ben de iste diyorum ki,iyi bir sey olsa ellerinde tutarlar,bana arzettilerse vardir bir bit yenigi😂

Yaa işin içinde para olunca insan bişey demeye/vebale girmeye de korkuyor açıkçası:/ yani kendim için söylemiyorum..en sağlıklısı da bu işi danışmanlık usulü yapan güvenilir birileriyle çalışmak.
GeyikliGece GeyikliGece ın yaptığı gibi🌸
Hepimize denk gelsin öylesi🙏🙏

Ben yarin bu gruptan bir arkadasimiz icin danismanima soracagim. Acikcasi ne sekilde yeni danisan kabul ediyor bilmiyorum, ancak olumlu olursa size de bilgi vermemi ister misiniz?

O vakit 470'den aldığım gram bugün 439.. :KK43:
520 leri gördüğümde daha artar diye bekledim gördüm.
Anlamıyorum diye boşa demiyorum hakikaten anlamıyorum.
Şimdi bugün bir kaç gram altın almalı mı onu düşünüyorum. Elimi attigim dal kurur a dostlar:)

Siz bundan sonrası için ne planlıyorsunuz?
Valla al bendende o kadar..
Neye elimi atsam kuruyor... borsadayım yıllardır karından emin olduğum hisseyi satıp bilmediğim hisseye girdim ...binlerce zararım var ...eşim yazık üç kuruş maaşa çalışıyor ben elimdekini batırıyorum...dolar vardı bozdum 7 olmadan firladı 8 lere o öyle gitti...altın vardı fırlayınca bozmadım saf gibi geri düştü...tuttum elimdekini borsaya gömdüm şimdi bekliyorum ki çıksın...hayır ilk aldığım hisseyi biliyordum çıkacağını ama sattım işte satmasam 15 bin karım olacaktı ama şimdi zararım var...mecbur yükselmesini bekleyeceğim
Siz altın için endişelenmeyin illaki çıkar panik yapıp zararına satmayın mecburiyetiniz yoksa

Akşam eşimle YouTubedan borsaya giriş dersi açtık izledik. Analiz yapmak için Dow Teorisi varmış, henüz pek oturmadı ama zamanla olur inşallah🤣

Bu iş böyle olmaz muhtemelen ama boşa oturacağımıza boşa çalışıyoruz şimdilik🥺

Yarın da kitap sipariş vereceğim. Tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

Ben yarin bu gruptan bir arkadasimiz icin danismanima soracagim. Acikcasi ne sekilde yeni danisan kabul ediyor bilmiyorum, ancak olumlu olursa size de bilgi vermemi ister misiniz?
Buraya bilgi ver. Isteyen faydalansın canım:)

Valla al bendende o kadar..
Neye elimi atsam kuruyor... borsadayım yıllardır karından emin olduğum hisseyi satıp bilmediğim hisseye girdim ...binlerce zararım var ...eşim yazık üç kuruş maaşa çalışıyor ben elimdekini batırıyorum...dolar vardı bozdum 7 olmadan firladı 8 lere o öyle gitti...altın vardı fırlayınca bozmadım saf gibi geri düştü...tuttum elimdekini borsaya gömdüm şimdi bekliyorum ki çıksın...hayır ilk aldığım hisseyi biliyordum çıkacağını ama sattım işte satmasam 15 bin karım olacaktı ama şimdi zararım var...mecbur yükselmesini bekleyeceğim
Siz altın için endişelenmeyin illaki çıkar panik yapıp zararına satmayın mecburiyetiniz yoksa

Beklemekten başka çare yok.
Bakalım.

Sattığınız hissenin kâr yapacağını nereden biliyordunuz peki?
Bunlar borsanın cilvesi maalesef..
Ama işte küçük küçük girip kontrollü olmak lazım heralde.

Akşam eşimle YouTubedan borsaya giriş dersi açtık izledik. Analiz yapmak için Dow Teorisi varmış, henüz pek oturmadı ama zamanla olur inşallah🤣

Bu iş böyle olmaz muhtemelen ama boşa oturacağımıza boşa çalışıyoruz şimdilik🥺

Yarın da kitap sipariş vereceğim. Tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

Borsa terzisi ınstada kitap önerileri yapmış.

Anlatımı sıkıcı olmayan bir şey olsa ben de okurdum.
Ama netten bile araştırırken genelde çok yorucu anlatımlar var.
Sade bir dille, hiç bilmeyen birinin anlayacağı örneklerle anlatsalar ne güzel olurdu.

Günaydın herkese..
Bereketli, bol kârlı, öğrenmeli bir gün olsun :)

Heheh fazlasıyla güldüm karikatüre :)

Kızlar yatırımcı öğretmen Finfree diye bir uygulama önermiş.
Ücretsiz bir borsa öğrenme uygulaması. Verilen 100 bin sanal para ile hisse ala sata kendini değerlendiriyorsun. Kurcalarken öğreniyorsun. Muşsun yani :)
Yükledim kayıt oldum.
Bu hafta bunun üzerinde çalışacağım biraz.
Basit bir uygulama gibi geldi. Inşallah faydasını görürüz.

Eklentiler

• Screenshot_20210119-070424_Instagram.jpg
    Screenshot_20210119-070424_Instagram.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 116
Heheh fazlasıyla güldüm karikatüre :)

Kızlar yatırımcı öğretmen Finfree diye bir uygulama önermiş.
Ücretsiz bir borsa öğrenme uygulaması. Verilen 100 bin sanal para ile hisse ala sata kendini değerlendiriyorsun. Kurcalarken öğreniyorsun. Muşsun yani :)
Yükledim kayıt oldum.
Bu hafta bunun üzerinde çalışacağım biraz.
Basit bir uygulama gibi geldi. Inşallah faydasını görürüz.

Ay ben de yükledim dur bakalım.ilk şirketimi de seçtim (eski araştırmalarıma dayanarak)kaç gün önce başladım 5 günlük araştırma falan haahah

10 bin lirayi 2.5 olarak 4 farklı şirkete yatıracagim

Ama sor niye öyle yapıyorsun cevabim yok ahhaah

Buraya bilgi ver. Isteyen faydalansın canım:)

Beklemekten başka çare yok.
Bakalım.

Sattığınız hissenin kâr yapacağını nereden biliyordunuz peki?
Bunlar borsanın cilvesi maalesef..
Ama işte küçük küçük girip kontrollü olmak lazım heralde.

Sade bir dille, hiç bilmeyen birinin anlayacağı örneklerle anlatsalar ne güzel olurdu.

Günaydın herkese..
Tav kesinlikle düşmez düşsede çıkar 13 ten aldım 15 ten sattım şimdi 23 civarı...havayolu hisseleri thy hariç hepsi garantidir bunu bile bile ordan çıkıp. Crfsa aldım 100 de 70zarardayım oda çıkar birgün ama uzun süreçte belliki 5 aydır bekliyorum

Ay ben de yükledim dur bakalım.ilk şirketimi de seçtim (eski araştırmalarıma dayanarak)kaç gün önce başladım 5 günlük araştırma falan haahah

10 bin lirayi 2.5 olarak 4 farklı şirkete yatıracagim

Ama sor niye öyle yapıyorsun cevabim yok ahhaah

Ben de bir iki göz attım. Yanlarında yüzdeler var ya grafikle.
Dümdüz yükselenleri belirledim. Onlardan alcam.
Malum bir akıllı benim:KK70:

Sanal parayla g.t üstü oturayım da akıllanayım dur.

Tav kesinlikle düşmez düşsede çıkar 13 ten aldım 15 ten sattım şimdi 23 civarı...havayolu hisseleri thy hariç hepsi garantidir bunu bile bile ordan çıkıp. Crfsa aldım 100 de 70zarardayım oda çıkar birgün ama uzun süreçte belliki 5 aydır bekliyorum

Peki neye güvenip crfsa geçtiniz?
Duyum falan mi aldınız?

Not:
Iyi bir borsacı başkasının zararından ders çıkarmaya bakar kızlar. Bakınız ben ahahaha :KK70:

Günaydın herkese..
Günaydınnn😊 Zengin baba Yoksul baba diye bir kitap görüyorum tavsiyelerde, o kitabı çok satanlarda görüyordum hep. Çok satanlarda olduğuna göre dili ağır değildir diye tahmin ediyorum, onla başlayacağım.

Kitabın vaadi de iddialı zenginler çocuklarına parayla ilgili fakirlerin öğretmediği neyi öğretiyor bize söyleyecekmiş. En temelden girdi, haydi hayırlısı 🤣

Peki neye güvenip crfsa geçtiniz?
Duyum falan mi aldınız?

Not:
Iyi bir borsacı başkasının zararından ders çıkarmaya bakar kızlar. Bakınız ben ahahaha :KK70:
Takip ettim bir süre birgün düşse 3 gün tavandı ona aldandım...yüklü girdim ertesi gün
Bedelsiz olarak bölündü 178 maliyete yükseldi... şimdi 70 lira zarar büyük
Siz siz onun asla bölünecek hisseye girmeyin
Helede alt pazar hissesine asla...brüt takas sıkıntı

Takip ettim bir süre birgün düşse 3 gün tavandı ona aldandım...yüklü girdim ertesi gün
Bedelsiz olarak bölündü 178 maliyete yükseldi... şimdi 70 lira zarar büyük
Siz siz onun asla bölünecek hisseye girmeyin
Helede alt pazar hissesine asla...brüt takas sıkıntı

Sizi bayağı bilgili gördüm.
Hep bekleriz :)
Zararınızı da toparlarsınız ınsallah.

Ben şunu merak ediyorum.
Tüm para nasıl batabiliyor.
Birden olan bir sey mi bu?

X