GeyikliGece GeyikliGece ve halka arzlardan tecrübeli arkadaşlar,
Türk ilaç ve serum sanayi nin halka arzı onaylanmış. Oransalmış dağıtım. Girmeye değer mi.? Ben Işıktan çok keyif aldım 🤪ama ışık eşit dağıtımdı. Yorumunuz nedir ona göre sermaye için bazı hisseler ren çıkıcam 🤪

Valla 14 bin ile oransa giren arkadaş 16 hisse düştü

Oradan paY biç

Adi lazım değil baş harfi mor hahahha

benim gocaaaa nisan başından beri evde idari izinliiii.şoförüm var yanii teşekkürler.kendim kötü bir sürücüyümmm benim araba mahallede dolanır sadece bir de okula markete spora giderdi.km si o kadar düşük ki yaşına rağmennnnn :rolleyes:

Sahibinden az kullanılmış diyorsun :D
Satacak olursan haber et.
Ölmeden bir gün ben de araba alcam ınsallah pehh :p

Ne kadar butce ayiracagina bagli canim

14 binle arzuma girdim 272 liralik kagit verdi ama kac gun 14 binim bagli kaldi hahaha
Zarar etmedim ama hani 14 binle gozum kapali hisse alsam o bagli kalan gunlerde de yaklasik ayni parayi kazanirdim.

Yaaaaaaaaaaaa bu mesajı görmeden yazmıştım ben tuh ya çok geç kaldım

Onu ben de yaptım.
Sen mi daha güzel yersin ben mi ulan diye.
Çöpe atarcasina harcadım.

Bir ara 100lukleri yırtıp gözünün önünde çöpe mi atsam ne zevkli olur be diye düşündüm.
Hayal ettim falan.
Yine kıyamadım paracıklara.
Fakir olmak kolay değil çünküsü.
erkek aklı işte azıcık yüzüne gülene hemen en lüks yerde yemek ısmarlar bu kişi arkadaşım mı diye bile düşünmez.arabaları en değerli şeyleridir ha ha ha.ben pandemi de güzel bir eleme yaptım arkadaşları.az ve öz kaldııııı mutluyummm.herkesle arkadaş olmuşumm yahuuu gereksiz yere.kazıklara doyamamışımmmm :KK53:

Sahibinden az kullanılmış diyorsun :KK70:
Satacak olursan haber et.
Ölmeden bir gün ben de araba alcam ınsallah pehh :p
bebeği biraz büyüt al valla.evde gürültü çok olunca canlı ders zoom toplantısı falan kahvemi termosa koyup içinde müzik ve kafa dinliyorummmm park yerinde.her işe yarıyorrrrrr:rolleyes:

Etraftan fisildayanlar oluyor. 💯 / 💯 yöntem

Bunun disinda beklentilere bakiyorum. Mesela 75ten coca cola aldim cunku temettu oncesi yukselecegi belliydi 81den sattim. Cok degil ama bosta kalacagina 3 kurus kazanayim dedim. Temettüye kalmadan kaçtım. Temettu verisi cekilince herkes kacmis zaten.

Sektorde her sey ucmus ama bi kagit eksideyse o yesile kirdigi an girip az kalip kaciyorum.

Ama daha cok amerikan bankasinin cirit attigi kagitlarda al sat yapiyorum. 2 gun alir yukseltir. Herkese yuksekten mal verir. Bir satis verir sonra hizlica, tahtayi cokertir. O satinca alip o alirken satiyorum. Bu da 💯 bi hareket bence

Uzun sure duran kagit hacimlenirse harekete gececektir. Alirim bir parca 😬
Bütün hisseleri aynı anda takip edemezsin heralde değil mi mesela uzun zamandır mı durgun falan meselesinden bahsediyorum son paragrafını nasıl takip ediyosun?

Bir de boa yı nerdenntakip ediyosun ne zaman girecek hisseye ne zaman çıkacak hangi hisseye meyil etti biz nasıl öğrenicez?

Etraftan fisildayanlar oluyor. 💯 / 💯 yöntem

Bunun disinda beklentilere bakiyorum. Mesela 75ten coca cola aldim cunku temettu oncesi yukselecegi belliydi 81den sattim. Cok degil ama bosta kalacagina 3 kurus kazanayim dedim. Temettüye kalmadan kaçtım. Temettu verisi cekilince herkes kacmis zaten.

Sektorde her sey ucmus ama bi kagit eksideyse o yesile kirdigi an girip az kalip kaciyorum.

Ama daha cok amerikan bankasinin cirit attigi kagitlarda al sat yapiyorum. 2 gun alir yukseltir. Herkese yuksekten mal verir. Bir satis verir sonra hizlica, tahtayi cokertir. O satinca alip o alirken satiyorum. Bu da 💯 bi hareket bence

Uzun sure duran kagit hacimlenirse harekete gececektir. Alirim bir parca 😬

Mihail borsada beklentiler alınır, gerçekler satılır.
Önce hisseleri belirleyip beklentilerine bakıyorum.
Kap haberlerine.
Yıllık grafiklerine.
Sonra hisse hakkında yorumlar ve analiz.
Diyelim 52 den girdim hisse 2 tavan yaptı.
Çıkmak istiyorum çıkıyorum.
Sonra düzeltme gelirse beklerim düşmesini sonra yine alırım yine beklerim.
Kısa vade beklentilerle alakalı bir de spek
Kağıdı her yerde konuşmaya başlarlar millet bir saldırır.
Yükseltir.
Sonra Cat çat cat satmaya başlarlar beklentiler bir türlü karşılanmaz ve kağıt sürünmeye başlar.
Hissenin hikayesi çok mühim.
Güvenilir olmalı.
Spek hisselerden uzak dur.
Kızlarrr çok çok teşekkür ederim bu bilgiler için, yine mesudum :))
Bir süredir hepimiz beraber takılıyoruz benim bakış açımı az çok anlamışsınızdır arkadaşlar, acemisi olduğum bir alan olduğundan yüksek hedefler koymuyorum bi de ne nedir bilerek yapmak istiyorum, kısa vade hiç bilmediğim bir alan. Benim banka uygulaması fecaat, yoğunluk derinliği geçtim kırmızı yeşil bile hak getire, matriks gibi bir app edinmek gerekiyor sanırım. matriks de halka arz olacakmış bu arada öyle mi :D

Uzun vadede işletmenin sağlam olup olmadığını tespitte fena sayılmam çünkü hem iş dolayısıyla az çok bilanço incelemeyi bilirim hem de bir süredir araştırınca öğrendim az çok. Hatta ucuz bulduğum birkaç hisse almaya falan başladım ama onları uzun vade için günlük-haftalık toplarım herhalde kademeli olsun diye :)) Onlarla ilgili inse de çıksa da pek kaygım olmaz, iyi bir işletmenin hissesini tahtacısı şusu busu uzun vadede düşük tutamaz diye düşünüyorum, inşallah doğru düşünüyorumdur :D

Öte yandan kolektif hareketin yoğun olduğu kısa vadeyi de öğrenmek ve işlem yapmak istiyorum yeni challenge bu :D bilanço yapısı, işletme gelirleri, firmanın faaliyet alanı vs hassasiyetlerimden dolayı zaten seçeneğim az, o nedenle her duyduğum hisseyi alamıyorum ama uyarsa alırım karımı alır kaçarım :)) yani niyetim o ama inşallah becerebilirim :D

Bakış açılarınız çok tatlış kızlar kıymetli bilgiler bunlar, saolun tekrar.

benim gocaaaa nisan başından beri evde idari izinliiii.şoförüm var yanii teşekkürler.kendim kötü bir sürücüyümmm benim araba mahallede dolanır sadece bir de okula markete spora giderdi.km si o kadar düşük ki yaşına rağmennnnn :rolleyes:
İyi yönden bakalım satarken km si düşük diye yüksek fiyata satarsın 😁

Bütün hisseleri aynı anda takip edemezsin heralde değil mi mesela uzun zamandır mı durgun falan meselesinden bahsediyorum son paragrafını nasıl takip ediyosun?

Bir de boa yı nerdenntakip ediyosun ne zaman girecek hisseye ne zaman çıkacak hangi hisseye meyil etti biz nasıl öğrenicez?

Boa yi matriksten bakiyorum ama twitterdan da bulursunuz. Goruntu paylasiliyor.
Twittera #sngyo yazin mesela %90 alani satani biri paylasmistir. Yorum da vardir.

Tum sirketler degil tabi ki canim, nasil yetiseyim 😬😬 ama az cok asinalik var artik coguna.

Sonuna bi ytd ilistireyim. Icinde az ipucu var ama ytd 🤪

İyi yönden bakalım satarken km si düşük diye yüksek fiyata satarsın 😁
satamammm üstüne para koyamam çünküüü.3 kuruşluk yatırımlarımı arabaya gömemem borcu da sevmemm kredi vs.ben düldülüme binmeye devam edeyim 2 yıl daha.belki mısır da bir akrabam vardır miras falan bırakırr belli mi olurrr? :rolleyes:

Ne kadar butce ayiracagina bagli canim
14 binle arzuma girdim 272 liralik kagit verdi ama kac gun 14 binim bagli kaldi hahaha
Zarar etmedim ama hani 14 binle gozum kapali hisse alsam o bagli kalan gunlerde de yaklasik ayni parayi kazanirdim.
Morportakal 14 bin yaklaşık kaç gün bağlı kaldı. Ben kardeşimin hesabından da halka arza girivem şimdi hem kendim için hem ona para ayırırsam ve parayı uzun süre bağlardam oraya batarım:))

Morportakal 14 bin yaklaşık kaç gün bağlı kaldı. Ben kardeşimin hesabından da halka arza girivem şimdi hem kendim için hem ona para ayırırsam ve parayı uzun süre bağlardam oraya batarım:))

İsik 2 gun icinde fazla parayi yolladi ama sanki arzumda falan 1 hafta bagli kaldi. Cok cok bir sure degil yani.

Kardesinden neden gireceksin? Isik esitti ben de girdim annemden kardesimden ama suan girmem.

Back