- 12 Temmuz 2006
- 4.899
- 9.378
- 683
- 39
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #6.801
Ya size bir şey söyleyeyim mi ben yaklaşık 3 senedir instagramda tasarruf birikim sayfaları takip ediyorum. Hep nasıl daha iyi tasarruf edip kenara para atarım diye kafa patlatıp sabahlara kadar planlar yapardım. Alışveriş listeleri yapar kısıtlar da kısıtlardım kendimi. Birisi cafeye çağırsa gitmezdim 1 bardak çayın hesabını yapardım. Sonra eşim lüzumsuz alışverişlere devam ettikçe su elektrik israfı yaptıkça çok üzülür kendimi yıpratır ağlardım içime içime... tabii bunun sonucunda geçtiğimiz temmuzda panik atak geçirdim. Şu sıralar yine ara ara yokluyor. Sinirlenince bunalınca üzülünce falan. Neyse...
2 gündür bu bahsettiğim hesapları gezerken yok harcamasız gün yok şunu almadım tasarruf ettim. Gibi gibi şeyleri okuyunca öff bu bi işe yaramıyor bana borsa ile ilgili yatırımla ilgili insanlar lazım o sohbetler lazım deyip es geçmeye başladım. (Faturalardan tasarruf tabii devam etmeli ama kendimi bunaltmayacağım.)
Senelerdir tasarruf ettim kenara artırıp koydum yenedim içmedim parasını koydum ama bi yere gelemedim.
Bunlar benim psikolojimi bozmaktan başka bir işe yaramadı. Ama 2 gündür özellikle kâr etmeye başlayınca kendime güvenmeye geleceğe daha rahat bakmaya başladım. Tabii dün ve ondan önceki gün yine anksiyetem benimleydi.
Şu kış bitse de d gazdan tasarruf amaçlı oturmak zorunda kaldığımız karanlık odadan kurtulsak. (Evde hiç camı olmayan küçük bi oda var kalorifersiz 24 25 derece oluyor şükür ) zaten evin kendisi de dip dibe ev manzaralı gökyüzünü minicik görüyoruz hep bi karanlık kasvetli vallahi eve güneş vurmasını özledim :))
Az önce de bu tasarruf sayfalarını es geçtiğimi borsa yatırımı hakkında yazanları dikkatle okuduğumu farkedince iyiki dedim Allah ufkumu açtı. İyiki yolumu borsaya oradan da sizlere düşürdü. Çevremde borsa konuşabileceğim insanların olmasını diliyorum artık bi çevrem olsun 1 2 arkadaşım dostum olsun yalnızlıktan kurtulayım ben de :)
Öyle işte içime umut doğuyor o umut büyüyor büyüdükçe sizinle kendimi paylaşasım geliyor anlatıp rahatlıyorum konuyla ilgisi olmadığını biliyorum. Belki de sıkıldınız benim iç dünyamdan bilmiyorum :))
Benim gibi sıkıntı çeken tüm ev hanımlarına çalışamayanlara benim gibi hareketini kısıtlayan hastalığı olup elişi bile yapıp satamayacak durumda olanlara anlatmak istiyorum bakın böyle de bi kapı var dilersen sen de gir içeri. Üzme kendini bak her şeyin bi çaresi var demek istiyorum.
İyiki tanıdım iyiki varsınız sizler bana iyi geliyorsunuz seviyorum sizleri ❣
Artık ben de kendime ait güneş alan bir evde oturacağıımm diye burada sizlere haykıracağım günleri iple çekiyorum (çok duygulandım bunu yazarken.)
Allah hayırlı zamanda gönlüne göre versin Efsun