Ozel okul kaliteli ve sıkı egitimi olmadiktan sonra devlet okulundan tek farki sosyal yönü.Ben anasinifindan liseye kadar ozelde okudum.Sonra anadolu lisesini kazandim.Ozel okullarin tüm nimetleri ilkokul,ortaokulda atiliyor.Egitim,spor,sanat vs olarak.Ogretim kismi lisede takviyeyle destenirse ozel cok ta luzum degil benim icin.Ilkokulda 4 saat egitsel kollar dersimiz olurdu.Simdinin secmelisi...2 saat hunharca seramik yapardim atölyede kendimiz firinlardik hatta devasa bir seramik firini vardi okulumuzun.Sonraki iki saat full voleybol antremani yapardim sonrada okul biter okul takim antremanina kalirdim ozel voleybol sahamiz vardi.Bu ilk 2 kademede cocuga ne katiyorsa katiyor ama.Lisede pek etki ettigini dusunmuyorum.liseyi devam eden arkadaslarim hep oyle soylediler.
Mantar gibi tureyen ozel okullar,isi ticarete doken marka okullar var.Kaliteyi ariyorsan meblag arşa çıkıyor.Bir de biz ogretmenlerin klasik bir lafi vardir.Iş cocukta bitiyor.Koy 50 kisilik mantar bir sinifa potansiyeli varsa orda da parlar.Sureci bastan sıkı tutup,sinava hazirlik sureci desteklemek cok onemli lisede.Yoksa lise hayati okul hayatinin en laylay donemi