Haftayı kapatırken, altın yatırımcılarının göz kamaştıran durumunu gururla paylaşmak isterim:

275 gram altın var, tele cinsinden piyasa değeri 115 bin. Günlerden Salı
285 gram altını var, tele cinsinden piyasa değeri 115 bin. Günlerden Cuma.

Haftaya bir 10 gram daha almayı başarabilirsem, 115 bin serisinin 3'lü fotoğraflarını koyabilirim, Allah'ım ne heyecanlı.

Son düzenleme:
Maddenin yok olabildiğini ispatlayarak nobele aday olacağız nihai hedefimiz bu, altın gram hepsi fasa fiso

Peki bişi sorucam
Ben ada aldım dün
2000,00 tl 2180,00 tl oldu akşam satmadım
Ve tabiki ada düştü
Siz nasıl yapıyorsunuz
Alıp bekliyormusunuz
Yoksa satıyor musunuz

Peki açığa satışı herkes yapabiliyor mu yoksa belli kişilere,sermayesi belli bir miktar olanlara vs. Givi şartları var mı?
Sorunun cevabına kısmen evet diyebilirim fakat bazı şartları var.

Çoğunlukla bu tür işlemler yatırımcılar tarafından aracı kurumlar üzerinden yapıldığından, aracı kurumlarda hesap açanlara uygulanan alt limit sınırlaması vardır, misal x yatırım aracı 5000 lira altında sermayesi olan kişilere hesap açmaz, y yatırım aracı 50.000 lira altındaki sermayesi olanlara hesap açmaz gibi.

Diyelim ki sermayeniz bir aracı kurumda hesap açmaya müsait, hesabı da açtınız açığa satış yapmak istiyorsunuz ama sermayeniz mandalinayı 10 liradan 5 liraya çekmek için açığa satışa yeterli değil, kurum size kendi sermayesinden kredi verir yani al bu parayı işlemini yap der lakin kredili işlemleri asla ama asla kimseye tavsiye etmem, çok riskli ve tehlikedir zira yanlış yaptığınız işlemde kendi sermayenizi kaybettiğiniz gibi kurumun size açtığı krediyi de batırırsınız ve kuruma feci şekilde borçlanırsınız, bunun için özellikle uyarayım kurumlar size kredili işlem teklif edebilir ama kredili işlemler çok büyük risktir.

Makulü ister açığa satış yapın ister normal alış-satışlar yapın kendi paranızla yapın, sermayeniz bir hisseyi açığa satış yaparak düşürüp aşağıdan almaya yeterli değilse, böyle bir işlemi aklınızdan dahi geçirmeyin.

Açığa satış nedir diye sorulduğu için anlattım lakin yatırım araçlarında acemiyseniz, elinizde kafi derecede sermaye yoksa bu tip riskli ve tehlikeli işlemleri kimseye tavsiye etmem.

Peki bişi sorucam
Ben ada aldım dün
2000,00 tl 2180,00 tl oldu akşam satmadım
Ve tabiki ada düştü
Siz nasıl yapıyorsunuz
Alıp bekliyormusunuz
Yoksa satıyor musunuz

Simdi donem cok hareketli bir donem hem sansli hem sanssizmisiz
Ben ocak basinda giris yaptim bir onceki hafta ada 1.3 civariydi grafiklerine bakin
Ocaktan beri cok hizli bir donem var kisa duzeltmeler normal
Ben once yukselme sonra dusus sonra hizli bir yukselme yasadim
Ilk etapta kari gorunce sattiklarimda oldu satmadiklarimda oldu. Dusunce tabiki satmadim sonra daha iyi fiyatlara geldi
Dustukce para ekleyebiliyorsam ekledim ve bekledim
Kafanizda bir oran belirleyin yuzde 10 beklentiniz varsa yuzde 8de ve yuzde 12 de esnetin niye satmiyorsunuz
Ana para dustuyse satmayin ama saglam duzeltmeye denk gelip panik yapabilirsiniz
Ekranda gordugunuz degil realize ettiginiz sizin paraniz
Mesela karsiz sattigim bir coin yuzde 110da su anda ama benim tercihim ne yapayim kismet degilmis
Grafik tiplerini ogrenin az cok anlasiliyor

Bu gece de firtinadan uyuyamadim.

Hirkalarimi aldim.

Bugunun yatirimi 2 hirka.
Belki 1 yildir hic kiyafet almamistim. Yazin 3 ayakkabi 1 gunes gozlugu almistim o kadar

Aksam 5e kadar endeks sallanmaya devam ederse biraz hisse alirim. dusukten toplamak ben

Ben yaticam siz zengin olun bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…