- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #4.181
Sattinmi seninkini
O kipirdaniyor ama hayirlisi
Yok satmadım, ogluma mıras ıcın almıstım ben onu zaten hahahha
Biz Nisan'dan beri uzaktan çalışıyoruz.
İşverenler ciddi yatırım yaptı, herkesi uzaktan çalışmaya geçireblecek teknolojiler için.
Tuvalet kağıdına kadar da ek ödemeler var. Allah var, inkâr edemem.
Uzaktan çalışma sözleşmeleri imzaladık. Kimse evinden ayrılamaz.
Bu 3'ü, okullar da yok diye oralara buralara gidip duruyorlarmış.
Biri hastalanmış, özel sigorta kullanmış, şehir başka. Sigortaları da şirket ödüyor. Ayağına dolanacak ya işte, boş bulunmuş herhalde.
Bizim İK ve Muhasebe outsource. Patronların emriyle sessizce takibe almışlar herkesi.
Bana söylememişler, korurum diye. Bugün çatır çatır çıkardılar.
Tüh, yani bu kadar büyük bir şeye mal olacağını düşünmemişlerdir.
Ancak evi iş yeri sağlamiyorsa evden ayrilmama sarti kosamaz. Iş mahkemesinden acsinlar hemen dava, imza baglayici olmaz.
uzaktan çalışmaya ilişkin iş sözleşmesinde, işin tanımı ve yeri var.Tüh, yani bu kadar büyük bir şeye mal olacağını düşünmemişlerdir.
Ancak evi iş yeri sağlamiyorsa evden ayrilmama sarti kosamaz. Iş mahkemesinden acsinlar hemen dava, imza baglayici olmaz.
Ne heykeli yapıyorsun ben yeniyim aranizda birseyleri kacirmis olabilirim kusura bakmaKızlar dün heykelciklerden konuştuk ya bir sene sonra bugün sipariş aldım nasıl bir olumlama yolladık anlayamadım ama sonilmek heykel yapmaya devam kararı aldı
Ben de bugun aynısını düşündüm de kargoya gitmek sıkıntı benim icinKızlar sizden ilham alarak ben de dolap uygulamasini yuklemeye karar verdim. Nişan alisverisinde benefit'in kaş kalemini almistim ama tonu açık geldi. Sadece bir kez denemisim o zaman satabilirim iyi rakama
Ben de kvas yapmistim diyetisyen tavsiyesi ileTereyagi tarhun ve maydanoz oluyor ama ben reyhan falan da koyuyorum kafama göre
Kvass yapiyorum, pancar ve havuç. Ben peynir yaptigim icin peynir alti suyu cikiyor onunla yapiyorum.
Yoğurt suyuyla yapabilirsin peyniralti bulamazsan. Sirke de fermente eder ama tursu suyuna, salgama dönecek bu sefer
Ben de evden çalışıyorum mesai saatlerinde evden cikamam gecen eczaneye ilac almaya gittim dönüşte ise ugradim evraklari birakmak icin çünkü kimseye ulasamayinca kendi isimi kendim.yapayim.dedim mudur kızdı mesai saati diye. Ben kamudayim ama özelde daha sert kurallar olabilir bilmiyorumTüh, yani bu kadar büyük bir şeye mal olacağını düşünmemişlerdir.
Hahahah sizinki yine iyimiş ben 40 tl kâr edince mutlu oldum hergün 40 tl olursa ayda şu kadar para eder diye hesaplıyorum, hesapladığım zamana üzüldüm paralara okuyuncaAyy bende bugün 240 lira kârdayim diye havalara ucuyordum kazanılan rakamları görünce şok oldum..
Birsey diyeyimmi
Uzaktan calisma ciddi nimet
Keske bilgilendirselerdi
Yıllık izin kullansalardi
Biz doyumsuz insanlariz uzaktan calisma verildi ya, illa fazlasini isteriz
Keske nimetlerinin farkinda olsalardi ozel saglik sigortasi yada odenek ciddi imkanlar demek
uzaktan çalışmaya ilişkin iş sözleşmesinde, işin tanımı ve yeri var.
açsınlar tabii dava. o ayrı.
Ben de bu surecte gezilmesini dogru bulmuyorum.
Ancak sirket kendi saglamadigi konuta bagli kalma sarti sunamaz.
Kocamdan siddet gordum xxx sehirdeki arkadasima sigindim, isimi asla aksatmadim diye basvuran olursa sirket neden kalmadin diye soramaz örnegin.
Yiyip dayagini otursaydin, cikamazsin o evden diyemez.
Birsey diyeyimmi
Uzaktan calisma ciddi nimet
Keske bilgilendirselerdi
Yıllık izin kullansalardi
Biz doyumsuz insanlariz uzaktan calisma verildi ya, illa fazlasini isteriz
Keske nimetlerinin farkinda olsalardi ozel saglik sigortasi yada odenek ciddi imkanlar demek
Ben de evden çalışıyorum mesai saatlerinde evden cikamam gecen eczaneye ilac almaya gittim dönüşte ise ugradim evraklari birakmak icin çünkü kimseye ulasamayinca kendi isimi kendim.yapayim.dedim mudur kızdı mesai saati diye. Ben kamudayim ama özelde daha sert kurallar olabilir bilmiyorum
Ben de bu surecte gezilmesini dogru bulmuyorum.
Ancak sirket kendi saglamadigi konuta bagli kalma sarti sunamaz.
Kocamdan siddet gordum xxx sehirdeki arkadasima sigindim, isimi asla aksatmadim diye basvuran olursa sirket neden kalmadin diye soramaz örnegin.
Yiyip dayagini otursaydin, cikamazsin o evden diyemez.
Ben zaten savunamadım. Affedin diye yalvardım sadece.
Bir de, anama gittim-babama gittim de değil, hakikaten kötüye kullanmışlar.
Yahu, isteyen anlaşmalı olduğumuz yerlerden ücretsiz terapi alıyor özel psikologdan-terapistten, aman coronada daralmasın çalışanlarımız eve tıkıldıkları için diye.
Patronlar delirmekte çok haklı.
Karşılığında da adamlar kapı gibi sözleşmelerini yaptılar, şimdi de kullanıyorlar işte.
Ama çok çok üzücü oldu, çok ağır şeyler yaşadık.
YokGeyikliGece , öyle böyle değil. Çok açık kötüye kullanma var.
Keşke öyle olsaydı...
Çalışalarımı çıkaran beni de çıktı bilsin diye dikilirdim karşılarına.
Benim duygum utanma oldu bugün.
Hatta, hukukçular, adamların aleyhine işverenin - işten çıkarma dışında da- işlem yapabileceğini dahi söylediler.
Yok mutlaka sirket kendini saglama almistir diye dusunuyorum
Ztn basina felaket gelen sirketi bilgilendirir en kotu baska eve gider burda bence farkli seyler var sosyal medya diye dusundum ben
Oyle abarttikki bir grup tas tasisam calissam diyor bir grup aa hastalik bitmedi gezmeye doyamadik derdinde benimde hassas noktam su anda suregelen bir is cok buyuk nimet
Yok bence de acik acik gezmeye gitmisler. Kesinlikle dedigim gibi bir durum yoktur. Ama iddia ederlerse, saglam bahane sunarlarsa cok rahat ise iade alirlar.
Ancak isi aksatma durumu varsa is yas.
Is mahkemesi ozel sektoru sektoru sevmez. Acik acik hirsizlik, zorbalik, taciz vs olmayan her davayi olumlu sonuclandiriyorlar karsi taraf bastirirsa.
Mudure hayvanoglu hayvan diyen calisanin evde de kedim var, hayvanlari seviyorum, hakaret etmedim beyani bile kabul oldu
Kimleri kimleri geri ise aldik, bu cok basit bir konu.
Ben zaten savunamadım. Affedin diye yalvardım sadece.
Bir de, anama gittim-babama gittim de değil, hakikaten kötüye kullanmışlar.
Yahu, isteyen anlaşmalı olduğumuz yerlerdenEvet baya yükseldi cuma 420 leri gördü şuanda 417 lerde bankalarda daha yüksektirBugün çıktı mı altın ?
Düşmemiştir de, çıktı mı gün içindeki saatlerde?
Bakamadım ben.
Deniycem bende o zaman:) genelde kullanmadığım kremlerimi arkadasima veriyordum ben, isterdi. Ama yakın olunca ucret almiyordum. Bazen cildime iyi gelmiyor o durumlarda da denerim satmayı:) baktim sitesinden bende hediye olarak küçük boyu da vardi. Ikisi 450 tl ediyor servet varmis makyaj kutumdakozmetik de çok satılıyor, bir de bazı eşyaları (kozmetik de buna dahil) veremiyosun mesela çevrene, geçenlerde dolabımı elden geçirdim temiz kıyafetlerimi ihtiyaç sahipleri için ayırdım ama atıyorum stilettoyu veremezsin. bu uygulamalar bu tür şeyler için güzel.
Yani kuzenlerle yakın arkadaşlarımla kozmetik değiş tokuşu biz de yaparız ama işe yaracağını bildiğimi alır/veririm. Cilt tipi rengi uymadığı da oluyor, verdiğin pahalı bir ürün o kişiye de uymayıp köşede duracağına satmak daha iyi, karşı taraf bilerek alır en azından.Deniycem bende o zaman:) genelde kullanmadığım kremlerimi arkadasima veriyordum ben, isterdi. Ama yakın olunca ucret almiyordum. Bazen cildime iyi gelmiyor o durumlarda da denerim satmayı:) baktim sitesinden bende hediye olarak küçük boyu da vardi. Ikisi 450 tl ediyor servet varmis makyaj kutumda
Temizlik malzemesi de dahil pek stok alışkanlığım yok, zaten aldığım uzun süre gidiyor bitince gidip bir daha alıyorum, öyle 3-5 paket olmaz bende aynı şeyden. Pandemi başlangıcında tek bir paket makarna-un almadım örneğin :)) ama ben tek yaşadığım için bu böyle yani fazla bir tüketimim olmuyor, kalabalık aile olsam ucuz bulmuşken alayım derdim ama yine de büyük stoklar yapmazdım biliyorum kendimi.Arkadaslar neleri stok yapıyorsunuz? Mesela ben cook cabuk el sabunu bitiriyorum. Tuvalet kağıdı ve rulo kağıdi da.
En uygun sokta bulmustum 5'li el sabunu 5.5 tlydi. Daha uyguna bulamazsam da stok mantıklı gelmiyor. Siz stogu uygun bulunca mi aliyorsunuz?
Bir de hakiki ürünlerden vazgeçemiyorum onlar olmasa daha cok yatirim yapabilirim.
Bal, tereyağ, kaşar, kaymak, zeytinyağı, cay gibi ürünleri en iyisinden nerede meshur güzelse ordan siparis etme huyum var. Veee hepsi cok fazla tutuyor :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?