Yatırım bizden sorulur! :)

Biz de birilerine önerdik. Baktı o da kazanıyor arkadaşına, kardeşine vs önerdi. Aradılar şu bu teşekkür ediyor vs diye. Ne alaka kendine sakla dedim eşim. Neyse geçen bir şey öğrendik böyle tavsiyeler vermek suçmuş. Ne kadar doğru bilmiyorum ama güvenilir bir yerden öğrendik. Yani her mecrada değil tabii altın, arsa vs yerlerde değil.

bana da tavsiye edin lutfen. çok ihtiyacım var bu aralar, özellikle kafamı dağıtmak için.

Evet öyle. Hiç gerek yok. Iyilik kötülük olarak dönebilir.

Aynen öyle Zaten bakıyorum ben iyi paralar kazanan kimseye yardımcı olmuyor :) ben yardım etmeyi severim ama artık kimseye yardımcı olmuyorum. Bi tek annem o da yönetimi bende diye. Sadece mantığını anlatırım kendisi yapsın o da benim ilgi alanımı bilen arkadaşlarım soruyor. İşten ayrıldım ben sadece işim bu şu an. Emekliliğimi ilan ettim :)

Biz de birilerine önerdik. Baktı o da kazanıyor arkadaşına, kardeşine vs önerdi. Aradılar şu bu teşekkür ediyor vs diye. Ne alaka kendine sakla dedim eşim. Neyse geçen bir şey öğrendik böyle tavsiyeler vermek suçmuş. Ne kadar doğru bilmiyorum ama güvenilir bir yerden öğrendik. Yani her mecrada değil tabii altın, arsa vs yerlerde değil.

bana video vs tavsiyesi hisse senedi değil.

eşim yıllarca eğitimini aldı araştırdı borsa grubu var fikir aldığı ali perşembenin tüm kitaplarını okudu en başlarda ücretli kurslar aldı .tüm günde ekran başında takip eder akşamları hisseleri araştırır .öylee kumar gibi hisse alınırsa sonuç batak oluyor zatenn haklısınız

Bende eğitim aldım, hatta üniversitede devam ediyorum şu an. Hatta işi bıraktım tek işim borsa şu an. Benim arkadaşım almış internette yazılanı alma dedim mal satar size onlar yalan dinlemedi aldı sonuç zarara uğradı sonra borsa kötü diyorlar. Bana nasıl öğreneceğim diyor ben yatırım yapıyorum eğitime, takibine her ay bir sürü para harcıyorum öyle hap şeklinde olmaz zaten herkesin kendi yöntemini bulması gerekir.

Aynen öyle Zaten bakıyorum ben iyi paralar kazanan kimseye yardımcı olmuyor :) ben yardım etmeyi severim ama artık kimseye yardımcı olmuyorum. Bi tek annem o da yönetimi bende diye. Sadece mantığını anlatırım kendisi yapsın o da benim ilgi alanımı bilen arkadaşlarım soruyor. İşten ayrıldım ben sadece işim bu şu an. Emekliliğimi ilan ettim :)

size de yazayım bana da borsayı takip edip anlayabileceğim borsa öğretimi vs önerisi verir misiniz,

aynen öyle bazı gün 1 ünde 10 bin zararla kapattığımız oluyor ay boyunca kar zarar dengeliyoruz ama yabancı kişinin hissesi düşse yolar bizi ayol beni batırdın diye ne gerek var.karsan dan bile zarar ettim bu hafta
Aynen olabilir. Insan o zaman herkes kazansın diye düşünüyor iyilik sanıyor ama tersine de dönebilir. Işin içine para girince herkes değişebilir. 10 katını kazanırken sorun olmaz da %10unu kaybeder sonra laf eder belli olmaz. Kendi çapında takılmak en iyisi.

Bende eğitim aldım, hatta üniversitede devam ediyorum şu an. Hatta işi bıraktım tek işim borsa şu an. Benim arkadaşım almış internette yazılanı alma dedim mal satar size onlar yalan dinlemedi aldı sonuç zarara uğradı sonra borsa kötü diyorlar. Bana nasıl öğreneceğim diyor ben yatırım yapıyorum eğitime, takibine her ay bir sürü para harcıyorum öyle hap şeklinde olmaz zaten herkesin kendi yöntemini bulması gerekir.
evet ben fazla anlamıyorum eşimin işi olduğunda takip ediyorum hisseleri sat derse satıyorum al derse alıyorum kendim karar vermiyorum hisse alımında

yok özellikle kafamı dağıtmak için istiyorum yatırımdan çok, zaten öyle çok bir yatıracak naktim yok. borsa beni eğlendirirmiş gibi geliyor. biraz anksiyeteli bir dönemimdeydim uğraş bulmam lazım.
hiç eğlenceli değil devamlı ekrana bakıyorsun gözler şaşı şaşı oluyor bir süre sonra 1 saatte hisse değerleri o kadar değişiyor ki şaşarsın.

evet ben fazla anlamıyorum eşimin işi olduğunda takip ediyorum hisseleri sat derse satıyorum al derse alıyorum kendim karar vermiyorum hisse alımında

İşte anlamadan nasıl yaftalıyorsunuz bildiğine emin misin diye :) eşiniz ne demek istediğimi anlardı. En iyi yatırımcılar bile hep aynı tavsiyeleri verir. Zararda kabul etmeli insan yoksa olmuyor. İyiler bile bazen - görür ama çıkacağını bilir. Stresi, piyasa takibi, analiz kolay işler değil. Herkes hazır hisse istiyor ama Bilgi birikim istiyor.

yok özellikle kafamı dağıtmak için istiyorum yatırımdan çok, zaten öyle çok bir yatıracak naktim yok. borsa beni eğlendirirmiş gibi geliyor. biraz anksiyeteli bir dönemimdeydim uğraş bulmam lazım.

Anksiyetenizi tetikler 😂 o amaçla girmeyin eğlenceli değil her zaman kazanç olmuyor mesela geçen hafta risk aldım 15 bin tl de 5 bin zarar ettim :) 2 gün de çıkardım zararı ama herkes stresini kaldıramaz bazılarının tek parası o oluyor yanlış kararlar veriyor insan stresle o zaman kaybediyor.

İşte anlamadan nasıl yaftalıyorsunuz bildiğine emin misin diye :) eşiniz ne demek istediğimi anlardı. En iyi yatırımcılar bile hep aynı tavsiyeleri verir. Zararda kabul etmeli insan yoksa olmuyor. İyiler bile bazen - görür ama çıkacağını bilir. Stresi, piyasa takibi, analiz kolay işler değil. Herkes hazır hisse istiyor ama Bilgi birikim istiyor.
o da araştıran kafa yoran kişiye haksızlık oluyor bence.hazırdan para kazanıyorlar .zararla kapatınca gece uyuyamıyor bile insan

hiç eğlenceli değil devamlı ekrana bakıyorsun gözler şaşı şaşı oluyor bir süre sonra 1 saatte hisse değerleri o kadar değişiyor ki şaşarsın.

ama kafa dağıtıyor ya belli, ben araştırmayı okumayı vs zaten severim. benlik gibi duruyor. şaş olsun gözlerim, neye yarıyor ahahhaa:halay:

Size birini tavsiye edeyim çok hızlı yer satılıyor ama uzun vadeli kazandıran arsalar, tarlalar satıyor.
Biz bi arkadaş arsa önerdik projeleri elimizdeydi 30 bindi, bakayım biraz değerlendiğini görünce evi ikna ederim dedi. 1 sene sonra 250 bin var o bölgede var mı yer dedi yok 😂 bazen fırsatları iyi değerlendirmek lazım.
Teşekkür ederim alayım kimmiş sevinirim?

X