- 12 Temmuz 2006
- 55.510
- 212.816
- 52
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #22.741
öyle kandırıyorlar ki ben de düştüm bir ara bu oyuna.hisseyi öneriyor ısrarla yüzde yüz kazanacaksın diyor alıyorum.hisse gün gün düşüyor..1 ay bekliyorum olacağı yok elden çıkarıp kendi bildiğim hisseleri alıyorum.o ara hiç bahsetmiyor öneren kişi bu hisseden.sonra o hisse borsanın doğası gereği bir kere tavan yapınca ya da tavana yakın yükselince hemen yazıyor bakın size demedim mi çıkacak diye .e mübarek aradan uzun zaman geçti zarar üstüne zarar ettik o hisse elimizde yok ki artık.bir tavanla mı zararımız çıkacak?sonra aynı hisse tekrar düşüşe geçiyor.başkasını öneriyor haydii geç kalan yaya kalır diye.o hisse de doğru dürüst çıkmıyor.bist 30 dan bir şey alsan bilmeden önerdiğinden kat kat çok kazanırsın halbuki.böyle böyle insanlar kandırılıyor maalesef.ben de düştüm bu tuzağa acemiyken.kimse inanmasın demek için yazdım
C ceycey0406 diğer konuyu odalar ve borsalar birliğine çevirmeyelim diye buradan yazıyorum
Bu insanların yatırım tavsiyesi vermesi suç aslında, kimse kimseye şu hisseyi al %100 kazanacak diyemez, ancak yüzeysel tavsiyeler verilir, örneğin İMKB 30 hisselerini inceleyin diyebilirsiniz ama zottirik hissesini alın diyemezsiniz.
Bir kişiyi bir hisseye yönlendirmeniz için yatırım danışmanı olmanız, bir aracı kuruma bağlı olmanız, yönlendirdiğiniz kişinin de çalıştığınız aracı kurumun müşterisi olması gerekiyor.
Sosyal medyada hisse önerenlerin bir kısmı, sizlere önerdikleri hisseye alım zamanı girmiş diğer kişilerin kağıttan çıkmasını sağlamak için civciv avına çıkıyorlar, sayfalarından şu hisse gidecek kazanacaksınız diyorlar, bilmeyenler o hisseye girerken sat yazdıranlar maldan çıkıyor, genelde bunu sığ hisselerde yaparlar çünkü 30 hisselerine güçleri yetmez.