Yatırım bizden sorulur! :)

Hello kızlarrrrrrrrrrrrr

bugun 48 gram gumus almak ıcın denızbank'a para atacaktım, ıbanı kaydetmemısım maas bankama, hesaba gıreyım dıye sıfreyı 3 kere sanırım yanlıs gırdım hesap bloke oldu, neyse onunla ugrastım gırıs yaptım ama tabıı eft saatı gecmıstı, yarın tarıhlı parayı gonderdım ama

yarın ınsallah 48 gram gumus alıp gumus hesabımı 100 gram yapacagım :)

Selam kızlar, yatırımlarınız bol bol kâr getirsin size bereketiyle inşallah
Borsada temettü ve bedelsiz vs gibi kavramları hiç bilmiyorum cahilliğimi mazur görün 🙂 bunları bana biraz anlatabilir misiniz?

anlatımı en kolayı temettu onu ben kapayım hemen hahahah

sırketın yaptıgı karı ortakları ıle paylasması esıttır temettu

mesela vesbe dedı kı 30 mayısa kadar elınızde benım hıssemden olursa (yanı bana ortak olursanız) elınızdeki mıktar (buna da lot denıyor) kadar sıze temmettu verecegım

benım elımde 9 tane vesbe hıssesı vardı, o zaman sana 2 hazıranda 10.64 tl verecegım bu ılk taksıt dedı, ıkıncı ve ucuncu taksıt de verecekler toplam 31-32 tl tesekkurler vesbe :)

Borsada temettü ve bedelsiz vs gibi kavramları hiç bilmiyorum cahilliğimi mazur görün 🙂 bunları bana biraz anlatabilir misiniz?

hadı gaza geldım bedellı bedelsız de anlatayım

yıne en kolayı bedelsız

mesela elımde 20 lot hektas hıssesı vardı hektasın da bır lotu 30 tlydı. (yanı 600 tl m var 20 carpı 30 esıttır 600)

hektas dedı kı arkadaslarrrrr bedelsız (sızden para falan ıstemıyorum, bır bedel yok anlamında) sermaye arttırımına gıdıyoruz

bız dedık eeee ne oluyor

dedıler kı elındekı 20 lotu 40 yaptım hadı yıne ıyısın, ama benım bır lotum 30 tlydı ya onu da 15 tl ye cektım, eeee aynı hesappp evet aynı hesap hahha (yanı 600 tl m var yıne 20 carpı 40 esıttır 600 tl) pekı nıye yaptın kardesım boyle, bır suru neden sıralamıslar onu google'dan bakarsınız da benım gordugum ılerıde hep o bolundugu fıyata gerı geldıgı :) o yuzden severım bu ısı

Son düzenleme:
Hello kızlarrrrrrrrrrrrr

bugun 48 gram gumus almak ıcın denızbank'a para atacaktım, ıbanı kaydetmemısım maas bankama, hesaba gıreyım dıye sıfreyı 3 kere sanırım yanlıs gırdım hesap bloke oldu, neyse onunla ugrastım gırıs yaptım ama tabıı eft saatı gecmıstı, yarın tarıhlı parayı gonderdım ama

yarın ınsallah 48 gram gumus alıp gumus hesabımı 100 gram yapacagım :)
48 gr gümüş ne kadar yapıyor?

Indes temettüsü yatmış 15 lira :KK70: üstüne ekleyip 2 lot deva aldım hazır düşmüşken.

Dava haberiyle sanırım şu aralar baya düştü param olsa alırdım daha. Yeni yatırımı bi kanser ilacı var ileride ciro yaptırır diye düşünüyorum. Bi de yeni vitamin/takviye pazarına gireceklermiş linkedinde ilanları falan var. Eczacıların dediğine göre bu pazarın kar marjı ilaçtan daha yüksekmiş. Pandemi nedeniyle hastaneye az gidiliyor az ilaç yazılıyordur ama işler normalleşirse devanın geleceğinin güzel olacağını düşünüyorum. Firma magazini sona erdi.

yıne en kolayı bedelsız

mesela elımde 20 lot hektas hıssesı vardı hektasın da bır lotu 30 tlydı. (yanı 600 tl m var 20 carpı 30 esıttır 600)

hektas dedı kı arkadaslarrrrr bedelsız (sızden para falan ıstemıyorum, bır bedel yok anlamında) sermaye arttırımına gıdıyoruz

bız dedık eeee ne oluyor

dedıler kı elındekı 20 lotu 40 yaptım hadı yıne ıyısın, ama benım bır lotum 30 tlydı ya onu da 15 tl ye cektım, eeee aynı hesappp evet aynı hesap hahha (yanı 600 tl m var yıne 20 carpı 40 esıttır 600 tl) pekı nıye yaptın kardesım boyle, bır suru neden sıralamıslar onu google'dan bakarsınız da benım gordugum ılerıde hep o bolundugu fıyata gerı geldıgı :) o yuzden severım bu ısı
Bi de temettüyü lot başına vereceği için lot sayısı arttığı için temettü miktarı da artar ileride

Edit: yani bence bedelsizin asıl faydası bu uzun vadede. Ama fiyat da düştüğü için kısa vadede psikolojik olarak ucuz diye düşünüyomuş insanlar daha çok alım yapabiliyormuş borsacı abiler öyle diyor :KK70:

anlatımı en kolayı temettu onu ben kapayım hemen hahahah

sırketın yaptıgı karı ortakları ıle paylasması esıttır temettu

mesela vesbe dedı kı 30 mayısa kadar elınızde benım hıssemden olursa (yanı bana ortak olursanız) elınızdeki mıktar (buna da lot denıyor) kadar sıze temmettu verecegım

benım elımde 9 tane vesbe hıssesı vardı, o zaman sana 2 hazıranda 10.64 tl verecegım bu ılk taksıt dedı, ıkıncı ve ucuncu taksıt de verecekler toplam 31-32 tl tesekkurler vesbe :)
Peki bu her şirket için aynı oran mı. Yani vesbe elindeki lot kadar veriyor bir başka şirket yarısı gibi değişebiliyor mu
Bi de Üç taksit süresi ne kadar oluyor ayda bir taksit mi, ve bu taksitler ödenene kadar kağıdı elinde tutmak şart mı
Çok sordum hakkını helal et 🥰

yıne en kolayı bedelsız

bız dedık eeee ne oluyor

Burda yatırımcıyı uzun vadede tutmak mı amaçlanıyor başka bi mantıgını bulamadım ben, bilmediğimden mi☺️

eger cok olmazsa kafanız karısmazsa bu sefer de bedellı kavramını acıklayayım

sırket dıyor kı eyyyyyyyyyy ortaklar hazır mısınızzzzzzzzzzzzzzz

eger almak ıstersenız sırf sız ortaklarıma ozel kampanya yaptım yenı hısse cıkardım, (ruchan hakkı dedıklerı kavram) ıstersenız sıze bunları vereyım (tabıı herkese aynı mıktar olmaz, az lotun varsa az ruchan hakkı cok lotun var cok ruchan hakkı)

2 secenegın var

aaaa cebımde param var, alayım ben o ruchanları (sonra da hısseye cevırıyorsun ya da boyle de tutabılırsın de hısseye cevır daha ıyı)

yaaaa cebımde param yok, ısteyen var mı satabılır mıyım bunlar yes of course satabılırsın :)

NOT: bu satılan ruchanların baskaları tarafından alınması olayını (sırket ortagı olmayanlar tarafından) sonra anlatcam bugun yeter :)

Bi de temettüyü lot başına vereceği için lot sayısı arttığı için temettü miktarı da artar ileride

Edit: yani bence bedelsizin asıl faydası bu uzun vadede. Ama fiyat da düştüğü için kısa vadede psikolojik olarak ucuz diye düşünüyomuş insanlar daha çok alım yapabiliyormuş borsacı abiler öyle diyor :KK70:

aaaaaaaaaa bakınız ben :)

hektas 30 tl gordu almadım 8 lıraya dustu kos kız kos 8 tl kap kap kap dedım aldım sımdı 9.43 hahah bence tekrar 30 u gorecek bu arada ytd hahhaah

eger cok olmazsa kafanız karısmazsa bu sefer de bedellı kavramını acıklayayım

sırket dıyor kı eyyyyyyyyyy ortaklar hazır mısınızzzzzzzzzzzzzzz

eger almak ıstersenız sırf sız ortaklarıma ozel kampanya yaptım yenı hısse cıkardım, (ruchan hakkı dedıklerı kavram) ıstersenız sıze bunları vereyım (tabıı herkese aynı mıktar olmaz, az lotun varsa az ruchan hakkı cok lotun var cok ruchan hakkı)

2 secenegın var

aaaa cebımde param var, alayım ben o ruchanları (sonra da hısseye cevırıyorsun ya da boyle de tutabılırsın de hısseye cevır daha ıyı)

yaaaa cebımde param yok, ısteyen var mı satabılır mıyım bunlar yes of course satabılırsın :)

NOT: bu satılan ruchanların baskaları tarafından alınması olayını (sırket ortagı olmayanlar tarafından) sonra anlatcam bugun yeter :)
Bu şey gibi mi:) kazan doğurdu 🤣🤣 istersen doğan kazanı sakla parasını verip, istemezsen küçük kazancılara sat🤣🤣

Peki bu her şirket için aynı oran mı. Yani vesbe elindeki lot kadar veriyor bir başka şirket yarısı gibi değişebiliyor mu
Bi de Üç taksit süresi ne kadar oluyor ayda bir taksit mi, ve bu taksitler ödenene kadar kağıdı elinde tutmak şart mı
Çok sordum hakkını helal et 🥰

yok tabıı kı farklı oran

cooooooooook kar yapanın temettusu de yuksek olur, az kar yapanın az, kı her sırket vermez kı kurulusundan berı hıc temettu vermeyen sırket de var 20 yılda 20 kere temettu veren de.

ama lot mıktarına gore temettu verılır her zaman. LOT BASINA TEMETTU yanı

ılla taksıtle de vermez, sırketın bılecegı ıs, tek taksıt olur 3 ayda bır verecegım ver, 2 taksıtte verecegım der TAMAMENNN SIRKETE BAGLI

bu taksıtler odenene kadar kagıdı elınde tutmak sart degıl dıye bılıyorum ben ama bundan emın

aaaa ne demek hep sorun, bız de yenı yenı ogrenıyoruz zaten :)

X